5 frici pe care le-am avut în timpul sarcinii

Pe perioada sarcinii, cu siguranță ți-ai făcut și tu scenarii în gând despre cum va fi viața după apariția bebelușului, iar odată cu acestea apar și primele frici. Deși întotdeauna încerc să gândesc pozitiv, recunosc, uneori, în gândurile mele, îmi scăpau multe de sub control. Iată care au fost cele mai mari frici și îngrijorări ale mele din timpul sarcinii: 

1. Nu îmi voi da seama că a început nașterea și că până va veni ambulanța voi naște acasă. 

Ha-ha-ha! Îmi amintesc discuția cu o prietenă, discuție în care am descoperit că femeile nu nasc așa ca în filme. Eu chiar credeam că nașterea se poate întâmpla în câteva minute. În cazul meu travaliul a durat 10 - 11 ore. 

2. Nașterea va fi cu complicații, iar eu nu voi putea face față situației

Recunosc, am avut această frică cu mult timp înainte de a rămâne însărcinată. Era cea mai mare frică a mea din toată viața. Eu mă pierd cu firea când văd un strop de sânge iar nașterea îmi părea ceva pur și simplu ireal de dureros și chinuitor. Doar că din momentul în care am rămas însărcinată am evitat să mă gândesc la asta. Mi-am căutat un medic bun și m-am încredințat lui în totalitate. L-am ascultat și am făcut totul așa cum mi-a spus, am respirat corect și am născut, spun eu, UȘOR. 

3. Îmi vor încurca copilul în maternitate. 

Desigur, filmele cu această tematică și imaginația mea bogată m-au făcut să admit și un asemena scenariu. Am născut singură în salon, nu au avut cu cine să mi-l încurce (sau să mi-l schimbe) dar i-aș fi recunoscut cu ușurință ochii dintr-o mie de copii.  

4. Mă voi plictisi de copil. 

Să vă spun un secret, de un copil străin te poți plictisi, de al tău - niciodată. Am avut uneori nevoie de momente de respiro dar cum adormea, imediat mi se făcea un dor nebun de el. Deși suntem împreună non-stop de doi ani și ceva, încă nu m-am plictisit niciodată de copilul meu.

5. Nu voi fi o mamă bună

 Copilul nu vine la pachet cu un set de instrucțiuni, nu îl poți duce înapoi dacă ceva nu merge, nu există reguli șablon de creștere și acest gând mă speria enorm de mult. Îmi era frică de faptul că va plânge și nu voi ști cum să îl liniștesc. Îmi era frică de faptul că nu voi fi o mamă bună, că nu voi putea să am grijă de el așa cum trebuie.

Dar tu, ce frici ai avut înainte de naștere și cum ai scăpat de ele?

Citește și Ce trebuie să știi despre alăptare înainte de naștere

Dacă ți-a plăcut acest articol, te invit să îmi apreciezi pagina de facebook și Instagram

Foto simbol: Pinterest

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează