google.com

Semne care te trimit să faci un test de sarcină

Odată cu apariția unei sarcini, în organismul femeii au loc mai multe schimbări datorită hormonilor. Se întâmplă însă ca viitoarele mame să nu le observe din start și asta pentru că primele simptome de sarcină pot apărea înainte de întârzierea menstruației sau acestea pot fi ușor confundate mici probleme de sănătate. Desigur, fiecare persoană este unică și semnele unei sarcini sunt diferite, dar iată care sunt cele mai frecvente:

- Stare de somnolență. S-ar putea să crezi că esti supraobosită și că ai nevoie de o pauză. Trezirile de dimineață devin o adevărată provocare și cele câteva ore de somn în plus sau un weekend petrecut în dormitor nu te ajută. Acest lucru se întâmplă din cauza scăderii nivelului de glucoză în sânge, tensiunii arteriale scazute și creșterii producției de sânge.

- Grețuri. Una din cele mai des întâlnite simptome ale unei sarcini este starea de gheață, această stare afectează circa 3 sferturi din gravide. De regulă grețurile apar dimineața și persistă în primul trimestru de sarcină, există însă și excepții când acestea se mențin pe toată perioada sarcinii.

- Slăbiciuni, amețeli ușoare și chiar leșin. Din cauza dilatării vaselor sangvine și tensiunii arteriale mici, apare senzația de amețeală sau de "cap gol". Leșinul apare ca urmare a nivelului scăzut de zahar în sânge.

- Modificări ale sânilor. În multe cazuri sânii sunt cei care primii dau de știre despre apariția unei sarcini. Aceștia devin mai mari, mai grei, mameloanele capătă o culoare mai închisă iar venele de pe sâni - mai pronunțate.

- Sensibilitate și irascibilitate. Totul în jur te irită și nu te poți controla, sau se poate întampla contrariul, odată cu apariția unei sarcini, femeia poate devini mai calmă și mai linistită. Acest proces nu este dirijat de ea ci dictat de explizia de hormoni.

- De asemenea, faptul că treci ușor de la o extremă la alta poate indica prezența unei sarcini. Acum râzi și peste un minut poți plânge în hohote. Și în acest caz, hormonii sunt "vinovați"

- Sensibilitate la miros. Simți de departe mirosurile și multe din ele îți par insuportabile, chiar și parfumul preferat poate să îți provoace dezgust. Aceasta se întâmplă din cauza creșterii rapide a estrogenului în corp.

- Urinări frecvente. Din cauza hormonului de sarcină HCG, care mărește cantitatea de sânge în zona pelviană, femeia simte nevoia de a merge la baie mai des. Acest lucru se poate întampla înca din primele săptămâni de la concepție.

- Constipație și balonare. Odată cu apariția unei sarcini, tot din cauza hormonilor, în procesul de digestie intervin schimbari. Astfel apare constipația sau balonarea.

- Pierderea poftei de mâncare sau dimpotrivă, poftă de tot ce vezi în jur. Cea din urmă se poate întampla din cauza unei diete neechilibrate pe care ai avut-o iar acum organismul vrea să îți comunice că are anumite lipsuri. Cât despre pierderea poftei de mancare apare din cauza toxicozei,

- Dureri pelviene și ușoare sângerări. Acestea pot avea loc la a zecea - a paisprezecea zi după concepție, când oul fertilizat se implantează în peretele uterului. Sângerările sunt ușoare, de culoarea roz spre roșietic iar acestea pot fi însoțite de dureri abdominale.

Cu toate că femeile pot simți multe din aceste simptome, totuși, întarzierea menstruației, pentru multe femei este momentul decisiv în care decid să facă un test de sarcină.

Dacă ai cel puțin unul din aceste simptome, abonează-te la MAMA Online pentru informații veridice și documentate despre sarcină și copilași, și FUGI la farmacie după un TEST DE SARCINĂ.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează