Cârceii în sarcină. De ce apar și cum ameliorăm durerile

Cârceiii sunt niște crampe musculare care apar, preponderent în al treilea trimestru de sarcină. Acest lucru se întâmplă din cauza întinderii ligamentelor, ca urmare a hormonilor de sarcină sau din cauza insuficienței de vitamine. Lipsa de calciu și magneziu este responsabilă de apariția cârceilor în timpul sarcinii.

Iată câteva lucruri pe care poți să le faci pentru a ameliora crampele musculare, care, cel mai des apar în timpul nopții: 

✅Hidratează-te suficient și consumă mai puțină sare pentru a evita retenția de apă;

✅Alimentează-te corect, nu exclude fructele și legumele;

✅Odihnește-te mai mult ca înainte. Nu uita că acum obosești mult mai ușor și nu mai poți lucra așa cum o făceai înainte de sarcină;

✅Ridică picioarele mai sus decât nivelul corpului în timpul zilei pentru a favoriza circulația sângelui;

✅Practică sportul sau fă plimbări. O viață sedentară intensifică durerile și afectează nu doar la acest capitol sănătatea gravidei;

✅Masajul te poate ajuta. Un masaj relaxant înainte de culcare sau unul energic în timpul spasmului te vor ajuta să treci mai ușor peste dureri.

Specialiștii spun că aceste dureri nu sunt anormale și că majoritatea gravidelor au crampe musculare, mai ales în trimestrul 3 de sarcină. Nu este indicat niciun tratament, totuși, dacă intensitatea și frecvența cârceilor este mare și deranjantă, mergi la medic pentru a vedea dacă e cazul să îți prescrie un preparat cu magneziu și calciu. 

După naștere, de obicei, cârceii dispar și vei uita de ei până la următoarea sarcină ?

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează