De ce trebuie să faci exerciții Kegel în sarcină?

Recunosc, la prima sarcină nu le-am luat în serios. Am citit că ar avea mai multe beneficii pentru corp dar nu le-am practicat. La naștere am regretat, pentru că abia atunci am înțeles ce e durerea de pe urma lacerațiilor perineului și a hemoroizilor. Pe lângă acestea, un corp nepregătit din punct de vedere fizic, în timpul sarcinii sau după naștere poate avea probleme precum incontinența urinară sau anală (pierderea involuntară de mase fecale sau eliminarea necontrolată de gaze)

Așadar, ce sunt exercițiile Kegel?

Sunt niște exerciții pe care le poți face de acasă. Ele tonifiază mușchii pelvieni (uter, vezică urinară, rect). Este demonstrat științific faptul că tonifierea muşchilor pelvieni reduce incontinența urinară şi hemoroizii.

Cum găsim mușchii pelvieni?

Specialiștii recomandă două exerciții pentru a afla (sau pentru a te convinge că știi) care sunt mușchii pe care trebuie să îi antrenezi în timpul exercițiilor Kegel.

1. În timpul urinării, oprește jetul. Asftel vei simți cu ușurință care mușchi sunt antrenați în acest proces.

2. Introdu un deget în vagin și contractează mușchii. Vei simți cum mușchii pelvieni se contractă. Ei sunt cei care au nevoie de antrenament.

Cum se fac exercițiile Kegel?

Vezica urinară trebuie să fie goală. Contractează mușchii pelvieni și ține-i așa timp de 3 - 10 secunde. Relaxează mușchii tot atâta timp. Repetă exercițiul de 10 ori, în 3 reprize. Începe exercițiile cu 3 secunde și treptat crește timpul lor până la 10.  

Partea bună este că poți face exercițiile oriunde și oricând. Nu e nevoie de timp special pentru ele, le poți face în timp ce ești la birou, gătești, citești sau stai la televizor.

IMPORTANT: Când faci exercițiile Kegel nu trebuie să folosești mușchii abdominali, muschii fesieri sau să-ți ții respirația.

Datorită mușchilor pelvieni bine antrenați, procesul de expulzie este mai ușor iar probabilitatea că mușchii se vor rupe este mai mică. Cum am spus și la început, exercițiile Kegel te pot scăpa de hemoroizi, incontinența urinară și cea anală.

Sfatul meu este să nu mai amâni și să începi chiar de azi să introduci aceste exerciții în rutina ta zilnică exercițiile Kegel. În prima perioadă setează alarma pentru că să nu uiți de ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol și el poate fi util pentru prietenii tăi, nu ezita să îl distribui. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează