Crește talpa piciorului în sarcină?

Noi, femeile, ne dorim ca după sarcină să scăpăm cât mai rapid de kilogramele adunate și să revenim la garderoba de altădată. Știai însă că la haine, cu un meniu echilibrat și puțin sport poți reveni, însă ai putea să îți iei adio de la pantofi? Asta se întâmplă pentru că talpa piciorului poate crește în sarcină chiar și cu o mărime jumătate.

A nu se confunda picioarele umflate

Picioarele gravidelor se măresc în ultima perioadă a sarcinii. Acest fenomen apare nu doar datorită retenției de apă în organism și a umflării picioarelor, dar și a unui hormon care se produce în organismul femeii în timpul sarcinii - "relaxina". Acest hormon face ca ligamentele să se înmoaie, ceea ce duce la creșterea chiar și cu o mărime jumătare a piciorului. Dacă ești în ultimul trimestru de sarcină și dimineața piciorul îți încape ușor în încălțăminte iar seara îți este mai dificil sau imposibil să te încalți, atunci cel mai probabil este vorba doar de umflarea picioarelor din cauza retenției de apă, iar după naștere vei scăpa de această problemă. 

Schimbă-ți încălțămintea dacă totuși ți-a crescut piciorul

Unghii încarnate, monturile sau deformări ale piciorului. Acestea sunt doar câteva dintre problemele pe care le poți avea dacă nu renunți la încălțămintea prea mică pentru piciorul tău. Conformează-te cu faptul că piciorul a crescut, dacă așa este, și nu amâna vizita la magazinul de încălțăminte. 

Studiile arată că aproximativ la 60% dintre gravide li se modifică lungimea sau lățimea picioarelor în timpul sarcinii. Acest lucru are loc doar la prima sarcină.

Foto simbol: pinterest.com

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează