Facebook.com

Suport gratuit în alăptare femeilor care nasc la CMC

Femeile care nasc la maternitatea din cadrul Centrului Mamei și al Copilului din capitală de câteva săptămâni primesc consultații gratuite de la specialistele în alăptare din cadrul proiectului "Mămica Alăptează".

Pentru ea.md, consultanta în alăptare Olga Gutium a menționat că de cele mai multe ori mamele au nevoie de suport în atașarea corectă a copilului la sân și stoarcerea corectă a sânului angorjat. "În mod regulat, ne confruntăm cu faptul că mamele necesită asistență la atașarea copilului la sân, care nu este atât de ușor precum pare  și de fiecare dată când părăsim secția, auzim – „mulțumesc, acum îmi este mult mai ușor să-mi alăptez puiul” – este o mare satisfacție pentru locul de muncă. Deoarece fiecare consultant are cunoștințe și în domeniul psihologiei, de cele mai multe ori mamele  primesc asistență pur psihologică sub forma de sprijin și acceptarea situațiilor dificile. Ideea că susținerea mamelor la începutul alăptării este extrem de importantă există de mult timp. Rămânea doar să fie pusă în aplicare. Și Institutul Mamei și Copilului este prima maternitate din țară, care au fost deschiși să meargă în această direcție."

În acestă săptămână proiectul "Mămica Alaptează" a împlinit 4 ani de la fondare, timp în care consultantele în alăptare au oferit peste 15 mii de consultații.

Sursa foto: https://www.facebook.com/mamicaalapteaza/

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează