Pinterest

Mihai Stratulat: "Există doar 2 metode de a stimula lactația!"

Duminică, 16 decembrie, la Chișinău a avut loc un seminar organizat de către pediatrul-neonatolog, Mihai Stratulat, la care au participat câteva sute de mame. Acesta a abordat mai multe tematici ce țin de sănătatea și tratamentele corecte ale copiilor atunci cand au icter, acnee neonatală, colici, febră sau viroze. De asemenea pediatrul a menționat că nu există mame care nu au lapte și că natura a înzestrat toate mamiferele inclusiv omul cu posibilitatea de a alăpta, iar mamele care după naștere sunt nevoite să primească antibiotice, își pot alăpta copiii. Mihail Stratulat a mai spus că există doar două metode pentru stimularea lactației. 

1. Dușurile calde de 3-4 ori pe zi, câte 15 - 30 minute.

2. Atașarea la sân.

Potrivit lui Stratulat, deseori mamele spun că au lapte prea slab și că acesta este transparent. "Eu le răspund: stoarceți puțin și veți vedea că va veni lapte consistent și de culoare albă." Totodată medicul a subliniat că metodele precum adăugarea în alimentație a nucilor, ceaiurilor pentru lactație și medicamentelor sunt inutile.

Citește și Ce trebuie să știi despe alăptare înainte de naștere,   S.O.S. am puțin lapte și acesta este slab, iată ce trebuie să faci!

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează