google.com

Cum dezveți copilul de butonare

Încă de la începutul sarcinii mi-am pus scopul să îmi alăptez copilul, chiar dacă voi fi nevoită să recurg la unele sacrificii. Am citit vrute și nevrute pe toate saiturile, grupurile și rețele de socializare. Însă niciodată nu am citit că la un moment dat în timpul alăptării bebelușul începe să exploreze cu degețelele celălalt sân al mamei. Și dacă îi permiți să facă acest lucru de câteva ori, copilul poate face o obsesie din asta și mari crize de plâns în momentul în care nu îi mai permiți să o facă.

Cu această problemă mă confrunt și eu acum, Alex îmi ciupește mamelonul, îl frămantă și îl răsucește la câte grade vrea el și acest lucru a devenit insuportabil și foarte enervant, de aceea am cerut sfatul consultantului în alăptare, Olga Gutium.

Potrivit ei, deseori se întamplă ca atunci când micuții sunt alăptați, cu o mână să frământe al doilea sân al mamei. Acesta este un lucru normal pe care îl fac majoritatea sugarilor. Dar nu fiecare mamă poate tolera asta, pe unele din ele chiar le deranjează această deprindere. Cu fermitate, răbdare și iubire copilul poate fi dezvățat de această deprindere, susține consultanta în alăptare care mi-a oferit și câteva sfaturi pentru a-l dezvăța pe micuț de butonare.

- Schimbă-i mâna de pe mamelon pe piept și ține mâna ta deasupra mâinii lui.

- colierul de alaptare (mărgele din lemn natural) este o metodă foarte bună de a redirecționa atenția copilului de la sân spre mărgele.

- atunci când copilul este mai mare, îi explici cu calm dar foarte ferm că te doare, îl ții de mână sau îi dai mărgelele și îi repeți că te doare. Dacă plânge și nu vrea să accepte, acoperi sânul și îi mai explici o dată că atunci când îți atinge celalalt sân îți produce durere.

Mai devreme sau mai tarziu copilul va înțelege această condiție. Cum va decide mama, așa va fi, a concluzionat Olga Gutium. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează