Preotul Maxim Melinti despre încetarea alăptarii în post

Încetarea alăptarii este un subiect pe cât de sensibil, pe atât de controversat în societatea noastră, pentru că, încă mai credem în mituri. Una din cele mai întâlnite "perle" în această perioadă este "în post copiii nu se înțarcă". Da, sunt sigură că ai auzit și tu despre asta! Explicație științifică nu am găsit, de asta am cerut părerea unui preot. Iată ce spune preotul Maxim Melinti despre încetarea alăptării în post.

"În popor se zice că atunci când vrei să înțărci bebelușul să n-o faci în post. sau "copilul întors la sân – deoache!” Și aici s-au adunat mituri și basme. Cu siguranță Biblia nu a făcut recomandări cu privire la înțărcare, dar, mai ales nu vorbește despre înțărcare în post. Într-adevăr în Biblie și în cărțile Vechiului Testament găsim informație despre înțărcarea lui Isaac și Samuel. Mai citim ceva în Psalmi 130,2 și la profeți Isaia 11,8; 28,9 și Osea 1,8. Dar, iarăși, nimic legat despre obiceiul popular, pe care îl practică mămicile noastre cu atâta frică și strictețe. Este greu de spus de unde vine acest „obicei”, care bântuie până-n ziua de astăzi. Cert este că practica nu are explicație biblică, și mama va decide singură, sau în comun cu medicul de familie, când va renunța să alăpteze bebelușul".

Organizația Mondială a sănătății recomandă alăptarea până la 2 ani și mai mult, la dorința mamei și a copilului iar consultații în alăptare recomandă ca încetarea alăptării să aibă loc treptat, atunci când mama și copilul sunt pregătiți!

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează