foto simbol, sursa google.com

"M-a rugat să îi promit că nu o mai duc niciodată la grădinița din Moldova". O mamă povestește coșmarurile pe care le are fiica ei.

Sabina este o femeie din Republica Moldova care acum trei luni a emigrat împreună cu familia în Germania. După ce în perioada de adapatare a stat împreună cu fiica ei la grădiniță și a văzut atitudinea pozitivă a educatorilor față copii, aceasta și-a lăsat cu încredere fetița în grija lor. Într-o postare pe facebook, Sabina a mărturisit că fetița ei s-a trezit speriată într-o dimineață, spunând că a visat că educatoarea de la gradinița din Moldova a venit în Germania și a bătut toți copiii din grupă. Potrivit mamei, la gradinița din Republica Moldova copiii erau abuzați moral iar fetița ei a rămas afectată. Aceasta a depus mai multe plângeri însoțite de probe la instituțiile de stat și pe Grupul Părinților Solidari, însă acestea s-au soldat doar cu mustrări ale personalului. Iată întreg textul postării:

"Deja de câteva săptămâni tot îmi fac curaj să scriu această postare însă de fiecare dată mă copleșesc emoțiile când îmi aduc aminte prin câte am trecut cu puiul meu fiind la grădiniță în Republica Moldova.
Avem aproape 3 luni de când am emigrat în Germania. Aici nimic nu e simplu și încă continuăm să trecem prin așa numita perioadă de adaptare grea și cu multe obstacole...
Însă cu toate acestea știu exact că am făcut alegerea corectă. Să înțeleg acest lucru m-a facut Lia, fetița mea de 5 ani jumate, care s-a trezit într-o dimineață speriată, zicându-mi că a avut un coșmar. În acel vis se făcea că Dna Elizaveta (educatoarea cu bucluc de care am avut nenorocul în R. Moldova), a venit aici la grădinița din Germania să-i fie educatoare și a început să strige și să bată în toți copiii... Am stat și am ascultat cu atenție visul după care am cuprins-o strâns și cu multă vină în suflet. În acel moment ea mi-a luat fața în mânuțele ei mici și calde și privindu-mă în ochi m-a rugat să-i promit că nu o mai duc niciodată la gradinița din Moldova... Uite aici am început să plâng în hohote...
În acea zi am analizat la rece toate diferențele atât de diferite între sistemele educaționale din aceste 2 țări. Pe când acasă se face totul de ochii lumii aici absolut totul e centrat pe copil și pe sentimentele acestuia. Nu voi exagera absolut deloc atunci când voi spune că copiii din gradinița pe care o frecventăm aici (grădiniță de stat) se simt exact ca într-o familie mare în care fiecare are dreptul să spună ce crede, să nu vrea să facă anumite chestii, să vrea să se joace și să nu vrea sa doarmă.... Cu toate acestea nu am vazut absolut nici un copil ”alintat”, toți sunt foarte disciplinați și respectuoși atât unul față de celălalt cât și față de educatori (Regula e simplă: Când dai respect, primești respect). Am înteles acest lucru în perioada de adaptare în care am fost alături de fetița mea timp de 2 săptămâni zi de zi, am participat absolut la toate activitățile și chiar m-am simțit minunat. Iar după aceste 2 săptămâni mi-am lăsat cu cea mai mare încredere puiul în grija unor persoane absolut competente cărora chiar nu le pot reproșa absolut nimic. De câte ori am intrat în grădiniță nu am auzit niciun copil să plângă. Toți sunt veseli și își savurează din plin copilăria, și acest lucru nu se întâmplă nicidecum stând cuminți pe scăunele și așteptând urmatoarea ”sentință” după cum se petrecea acasă... Cu părinții se colaborează la cel mai frumos nivel, pentru ei mereu se găsește timp iar ideile și sugestiile fiecăruia sunt analizate în cel mai serios mod... aici chiar se lucrează în parteneriat pentru că se vrea o generație de oameni sănătoși atât fizic cât și emoțional!
Multă sănătate tuturor și fiți alături de puii vostri. Nu permiteți nimănui să le rănească sufletele mici și firave!", se mai arată în mesajul mamei. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează