Mame care inspiră - Tatiana Ustica: "O femeie împlinită sufletește emană frumusețe!"

 

Este cea care acum 5 ani a adus pe piața Republicii Moldova o marcă italiană de produse cosmetice bio. Este de două ori mamă iar acest lucru o motivează și mai mult să muncească. Uneori, se învinovățeste pentru faptul că petrece mai puțin timp decât și-ar dori cu familia ei, însă serile, sfârșiturile de săptămână, vacanțele și le dedică în totalitate celor dragi. Astăzi te provoc să te inspiri din cap până în picioare de la mama și femeia de afaceri Tatiana Ustica, manager general la Antos Cosmetică Naturală.

MamaOnline: - Cum ai ajuns manager la Antos Cosmetică Naturală? Care a fost prima ta tangență cu această companie?

Tatiana Ustica: - Știi, nu ești primul om care mă întrebi asta, or, multă lume este curioasă să știe cum am ajuns nu doar să conduc o afacere, ci și să o fac vizibilă pe piața Moldovei. Prima tangență cu Antos Cosmetică Naturală a avut un caracter pur personal. Eram în căutarea unei linii cosmetice care mi-ar fi tratat tenul de acnee. Precum vezi, contactul/legătura dintre mine și Antos durează până azi. Înclin să cred că am reușit nu doar să aduc Antos pe piața din Moldova, ci și să îl transform într-o istorie de succes creată cu multă dragoste. Asul din mânecă este calitatea produselor cosmetice pe care le crează laboratorul din Italia.

MO: - Ce presupune munca pe care o faci în cadrul companiei?

T.U: - Munca mea în calitate de manager prespune foarte multe task-uri - marketing, management, administrare, coordonare a echipei, planificări de evenimente și multe, multe altele, într-un cuvânt, sacrificii de tot soiul!

MO: - Cum e să fii femeie și să știi că oferi frumusețe și sănătate celor din jur?

T.U: - Este o responsabilitate destul de mare. Femeile, care ca și mine își împart timpul între carieră și familie mă înțeleg cel mai bine. Or, uneori este foarte greu să fii frumoasă, stilată și odihnită - greu, dar nu și imposibil. Ce îmi dă puteri să îmi ascund cearcănele în urma nopților nedormite și să calc cu încredere înainte? Faptul că fac ceea ce îmi place, precum și gândul că sunt un exemplu pentru alte mămici. Oare mai am nevoie de alt stimulent?

MO: -  Dacă te-ai întâlni cu tine la început de drum în viața de adult, ce sfat ți-ai da?

T.U: - De mic copil mi-am dorit să fiu puternică, o adevărată Business Lady, așa că nu aș schimba nimic din parcursul vieții mele, deoarece totul a decurs așa cum am visat. Unicul sfat pe care mi l-aș da mie însumi cea de acum zece ani e să fiu mai dură, cum i se cuvine unei femei de afaceri și nici într-un caz sufletistă și blajină.

MO: - O carieră de succes presupune multe sacrificii, te-ai învinovățit vreodată pentru faptul că petreci mai puțin timp cu copiii tăi decât poate ai fi trebuit să o faci?

T.U: - Ai pus degetul pe rană cu întrebarea asta. Ca orice femeie de afaceri, dar care în primul rând mai e și mamă, sigur mi-aș dori să petrec cât mai mult timp împreună cu ei. Întrucât acest lucru e imposibil, da, mă întristez la gândul că ei cresc fără mine, că îi văduvesc de căldura și atenția mea de mamă. Încerc să recuperez serile și în weekend-uri, dar oricum mi se pare puțin. 

MO: - Într-o postare pe facebook ai mărturisit că îți crești copiii la job. Cum se cresc copiii în acest ritm?

T.U: - Precum am menționat și ceva mai devreme, petrec insuficient timp cu copilașii mei, dar uneori, se întâmplă situații extreme când trebuie să îi iau cu mine la serviciu. E o adevărată provocare pentru toți. Sunt încă copii și se plicitisesc destul de repede, vor activități copilărești și jucării, mai puțin produse cosmetice și discuții interminabile cu clienții. Dar, le găsesc activități pe măsura vârstei lor - aranjează produsele pe raft, colorează recipiente, oferă pliante clienților și așa facem o echipă de milioane. Fetița mea mai des este cu mine la serviciu și îmi ia funcția încet. Deja știe cum se vând produsele cosmetice, cum se promovează și cum se face un spot publicitar.

MO: - Care sunt cele mai mari sacrificii pe care le-ai făcut (în raport cu copiii) pentru carieră?

T.U: - Cuvântul sacrificiu mi se pare un cuvânt prea tare spus. Totuși copii mei au seară de seară acasă o mamă, spre deosebire de alții ai căror părinți sunt plecați peste hotare. În cazul meu familia și cariera sunt două noțiuni bine conturate ca timp și spațiu. 

MO: - Care sunt 3 cele mai importante calități pe care i le insufli copiilor tăi și ai vrea ca ei să le posede la maturitate?

T.U: - De ce doar trei? Zilnic încerc să le insuflu cel puțin cinci calități - să fie siguri pe ei, prietenoși, onești, organizați și mereu dornici de lucruri noi!

MO: - Ai un sfat pentru mămicile care ne urmăresc și își doresc să fie mereu frumoase?

T.U: - Să stea de vorbă cu ele însuși, să se iubească și să fie sincere cu ele, dar cel mai important să fie naturale atât fizic cât și sufletește. O femeie împlinită sufletește emană frumusețe!

Dacă ești mămică și ai o activitate care poate inspira alte femei, nu ezita să îmi scrii la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Dacă ți-a plăcut acest interviu, te aștept pe pagina de Facebook sau Instagram, iar dacă vrei să îl vadă și prietenii tăi, distribuie-l.

Sursa foto: Facebook.com