Mame care inspiră - Olesea Codreanu: "Mă motivam și mă susțineam în fiecare zi"

Bijuteriile sunt marea ei pasiune iar de ceva timp le confecționează, și nu doar pentru ea dar și pentru clientele din toată țara. Astăzi ți-o prezint pe Olesea Codreanu, o mamă care inspiră prin perseverență, curaj și pasiunea cu care creează accesorii rafinate pentru femei. Maternitatea a determinat-o să renunțe, cel puțin pentru o perioadă la contabilitate, în favoarea lucrărilor handmade.

MAMA Online: - Când și cum a apărut această pasiune pentru handmade?

Olesea Codreanu: - Eram în ultimul trimestru de sarcină când am început să creez lucrări handmade. Confecționam cifre mari pentru aniversări. După ce am născut nu aveam timp pentru alte activități. În mine a renăscut din nou dragostea pentru handmade când fetița mea avea un an. Văzusem pe internet o pereche de cercei care mi-au plăcut enorm de mult și mi-am propus să îi confectionez. Am citit pe internet tot ce ține de tehnici iar materia primă am comandat-o de peste hotare. Și de la această pereche de cercei a pornit totul. La scurt timp au venit și primele comenzi.

MO: - Cine te-a motivat să faci din pasiunea de a crea, o mini-afacere?

O.C: În primul rând eu eram cea care mă motivam și mă susțineam în fiecare zi. Aveam marea dorință de a face ceva nou, ceva frumos. Alături mi-au fost părinții, sora, soțul meu. Ei erau cei care primii îmi apreciau lucrările. Tata mă ajuta cu materia primă, eu aveam o indemnizație de 500 de lei și nu aveam posibilitatea să investesc în materiale.

MO: - Care este relația ta personală cu bijuteriile?

O.C: - Am o relație deosebită cu bijuteriile. Dacă văd undeva ceva ce îmi place, depun efort, caut materiale și le execut de una singură. Iar rezultatul de fiecare dată este pe măsură.

MO: - Știu că ai o dragoste aparte pentru coronițele pentru mirese. De unde vine ea și de unde te inspiri pentru modele reușite?

O. C. - Coronițele pentru mirese au fost o mare provocare pentru mine. Mai ales prima lucrare. Nu știam cum să o fac la spate pentru ca să aibă un aspect frumos și totodată să fie prinse bine toate accesoriile. Am căutat mult pe internet dar oricum din greșelile mele am învățat cum o coroniță trebuie să arate bine și să fie executată calitativ. La momentul actual mă mândresc cu ceea ce fac și pot să afirm că am învățat totul din propria experiență. Pentru modele frumoase și în vogă ma inspir de pe internet. Urmăresc tendințele în fiecare sezon.

MO: - Care a fost cea mai mare provocare din experiența ta de până acum?

O.C: - Pentru mine orice coroniță este o provocare. Deseori primesc comenzi de coronițe din care nu am mai făcut și întotdeauna am emoții mari pentru că nu știu ce o să iasă. Rezultatul de fiecare dată este pe măsură iar mulțumirea și cuvintele frumoase din partea clienților îmi dau puteri să merg mai departe.

MO: - De obicei, mamele spun că niciodată nu au timp, când reușești tu să lucrezi?

O.C: - Am mare noroc de mama și de sora mea. Ele mă ajută cu fetița. Dacă ele nu au timp, muncesc împreună cu fiica mea. La fel ca și mine, ea are o slăbiciune față de bijuterii, îi place să poarte coronițele, cerceii. Deseori eu cât execut comenzile ea se îmbracă în rochiță, se încalță în pantofi și-mi cere o coroniță sau se joacă cu mărgelele.

M.O: - De ce bijuteriile create handmade sunt relativ scumpe?

O.C: - Un obiect creat manual are suflet, caracter și o poveste din acest motiv nu poate fi ieftin. Crearea lui presupune timp și multă migală. Eu însă consider că bijuteriile mele nu sunt exagerat de scumpe.

MO: - Care sunt planurile tale de viitor cu privire la pasiunile tale?

O.C: - Pe viitor vreau să-mi deschid un butic în care să îmi pot expune lucrările, și sper din suflet să-mi reușească acest lucru

Lucrarile tinerei mămici le poți vedea pe Instagram sau facebook

Dacă ești mămică și ai o activitate care poate inspira alte femei, nu ezita să îmi scrii la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Dacă ți-a plăcut acest interviu, te aștept cu un like pe pagina de Facebook, iar dacă vrei să îl vadă și prietenii tăi, distribuie-l.

Sursa foto: arhivă personală