Mame care inspiră - Meșterița Alina Bunea "Îmi plac provocările și le accept ușor"

Creează haine și accesorii personalizate, jucării și compoziții florale. Deși a studiat designul vestimentar la facultate, abia în concediul de maternitate și-a realizat visul de a avea o activitate care îi aduce satisfacție, ceva bănuți și posibilitatea de a-și dezvolta propriul nume. Acum este mândră de faptul că odată cu fetița ei, își crește afacerea. Astăzi ți-o prezint pe Alina Bunea, o mamă care inspiră prin creativitate și unicitate.

MamaOnline: - Când și cum ai început a crea lucrări handmade?

Alina Bunea: - Am studiat designul vestimentar, îmi place tare mult arta și frumosul. Am început din joacă, în dorința de a-mi materializa ideile și a crea lucruri frumoase și inedite. Confecționam lucrări la rugămintea prietenilor, pentru nepoțeii mei sau pentru a le face cadou.

MO: - Îți amintești de prima comandă?

A.B: - Primul set de bentițe a fost unul creat pentru nepotica mea de ziua ei. Un set cu multe agrafe, bentițe, elastice de diferite culori și mărimi. Dar cu bani am făcut o jucărie, și anume un om de zăpadă mare, la care i-am pictat manual și obrăjori și ochi. A fost tare emoționant momentul în care i-am înmânat punga clientei, așteptam să îi văd reacția. A zis: "Vai, cred că îi va place mult fetiței." 

MO: - Cum te împarți între activitatea pe care o ai și familie?

A.B: - Trebuie să recunosc că această plăcere îmi ia destul de mult timp. Cu atât mai mult că numărul comenzilor crește cu fiecare recomandare. Soțul meu este înțelegător și mă susține, îi place satisfacția pe care o vede în ochii mei atunci când îmi văd lucrarea finalizată. Fetița mea mă ajută și ea, încurcandu-mi firele. De fapt, mă strădui să lucrez când soțul este la muncă, iar fiica doarme, pentru ca să le acord și lor din timpul și dragostea mea când sunt prezenți. La momentul actual mămica mea, îmi este de mare ajutor, și îi mulțumesc mult pentru asta.

MO: - Te-ai învinovățit vreodată că petreci prea mult timp cu pasiunile tale și îți rămâne putin timp pentru copii?

A.B: - Da. Deși fetița mea este încă destul de mică, uneori vine la mine, îmi dă jos lucrurile din brațe și urcă ea, îmi ia fața în mânuțele ei și mi-o îndreaptă spre ea. Atunci las totul și o giugiulesc, uitând pentru o vreme ce făceam.

MO: - Ce spune familia ta despre activitățile pe care le ai?

A.B: - Sunt susținută și ajutată, deși soțul zice uneori că lucrez prea mult.

MO: - Povesteșe-mi despre pasiunea ta pentru flori.

A.B: - Îmi place ca ai zis "pasiune", și nu lucru sau activitate. Florile chiar sunt o mare pasiune a mea. Nici un alt material nu îți poate transmite ceea ce îți poate spune o floare, mai ales o floare vie. Optez cel mai des pentru flori vii în proiectele pe care le realizez. Și atunci când încep să schițez ceva, mintea îmi este plină de idei și culori. E uimitor să poți transpune un mic colț de rai într-o compoziție florală.

MO: - Care a fost cea mai mare provocare a ta din toată experiența de meșter handmade?

A.B: - Îmi place să creez de fiecare dată ceva nou, și provocările le accept destul de ușor. Am confecționat o girafă în colecția mea de jucării și am vrut sa fie suplă cu gâtul cît mai lung. A fost greu, el având în total în diametru 1.5 cm, dar am reușit.

MO: - Așa cum ai mai multe activități nu pot să nu te întreb, care îți este cea mai aproape de suflet?

A.B: - Nu știu dacă aș putea să aleg. Pentru mine răsplata supremă este zâmbetul și satisfacția clientului meu (desigur și recomandările și faptul că revin la mine când au nevoie). Nu aș vrea să ajung să aleg între flori și jucării sau accesorii pentru ca după părerea mea ele se îmbină între ele destul de armonios.

MO: - Ce planuri de viitor ai în privința pasiunilor tale?

A.B: - Visul meu este să am un butic personal în care lucrările Allbunea să poată fi pipăite pe viu iar cei care intră să își poată găsi cadoul potrivit!