Facebook.com

Mame care inspiră. Olesea Chirica: "Datorită provocărilor clienților cresc și devin mai bună în ceea ce fac"

Așa cum te-am obișnuit, în serile de vineri îți ofer o doză bună de inspirație. De această dată de la Olesea Chirica, creatoarea handmade care coase corturi pentru copii, pernuțe, jucării din stofă, coșuri pentru jucării. De asemenea personalizează lucrări la cererea și dorința clienților.Muncite cu migală, dragoste și pasiune, lucrările sale se deosebesc de cele ale altor artiști prin simplitate, unicitate și delicatețe. Tehnicile de bază le-a învățat la UTM, la Facultatea Industrie Ușoară, iar pe cele noi le prinde din zbor. Este mama a două fetițe, Alina și Adelina, de 5 și respectiv 3 ani. Când găsește timp pentru creații dar și pentru familie, aflați din interviu.

MamaOnline: - Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru lucrările handmade?

Olesea Chirica: - Pasiunea pentru handmade o am de mică, doar că atunci era totul în formă de joacă iar între timp a crescut în ceva frumos. Unele lucrări le făceam fiind studentă la UTM, facultatea Industrie Ușoară, dar de când sunt acasă cu copiii am început să dedic mai mult timp acestor activități. Proiectul SweetAdeline a început când am vazut pe internet cortulețe pentru copii și am încercat să fac unul pentru fetițele mele. De atunci am lucrat asupra șabloanelor pentru a le face perfecte, lucru pe care îl fac și în prezent. Mereu mă strădui să perfecționez ceea ce fac, indiferent de lucrare, fie că este o simplă jucărie sau un cort cu aplicații.

MO: - Care a fost cea mai grea lucrare pe care ai efectuat-o până acum?

O.C: - Nu pot să zic că o lucrare anume a fost mai grea decât alta. Orice lucrare pe care o fac pentru prima dată este complicată în felul ei, începând de la idee sau de la solicitarea clientului, continuând cu elaborarea șablonului de lucru și definitivarea lucrării propriu-zise. Deseori este nevoie de câteva încercări pentru a o aduce la varianta finală.

MO: - Când de obicei îți găsești timp pentru lucru și cine te ajută cu copiii?

O.C: - Timp pentru lucru am atunci când copiii merg la gradiniță sau noaptea. Un mare ajutor îl am din partea familiei care mă susține și își iau o parte din treburile casnice pentru ca să pot lucra.

MO: - Când, cum și unde se odihnește o mamă care are o afacere?

O.C: - Mamele care lucrează se odihnesc muncind (râde). Atunci când predau câte o comandă și nu sunt foarte încărcată, pertrec timpul cu fetițele și cu familia. Este cea mai plăcută odihnă.

MO: - Care este cel mai mare vis al tău legat de SweetAdeline?

O.C: - Cel mai mare vis legat de acest proiect ar fi să fiu recunoscută pe plan național și nu doar. Să știu că ceea ce fac aduce bucurie și satisfacție clienților mei, căci datorită lor și uneori provocărilor acestora, cresc și devin mai bună în ceea ce fac, fapt pentru care le mulțumesc. Și desigur, vreau un mic atelier unde să pot crea!

 

Dacă ești mămică și ai o activitate care poate inspira alte femei, nu ezita să îmi scrii la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Dacă ți-a plăcut acest interviu, te aștept cu un like pe pagina de Facebook iar dacă vrei să îl vadă și prietenii tăi, distribuie-l.