Arhiva personala

Mame care inspiră. Nadejda Grozav: "Să faci ceva cu mâinile proprii necesită multă răbdare, dăruire, iscusință și desigur căldură"

Și-a descoperit talentul cu 3 ani în urmă când a adunat mai multe haine uzate ale copilului ei și a decis să le dea o a doua viață. Atunci a confecționat o plapumă colorată din ele. Apoi încă una și încă una, până a primit aprecierile celor din jur și a început să ia comenzi. Astăzi îți fac cunoștintă cu Nadejda Grozav, meșteriță handmade, mamă a doi băieței, Răzvan și Damian. A absolvit Universitatea Tehnică a Moldovei, este inginer în tehnologia panificației dar munca manuală este cea care o inspiră cu adevărat. Cele mai mari slăbiciuni ale ei sunt familia și cărțile. Te las să o descoperi!

MamaOnline: - Cum a apărut " Păturica mea "?

Nadejda Grozav: - Întâmplător (râde) Când băiețelul meu cel mare avea 1 anișor grămădisem niște hăinuțe, multe din ele erau uzate iar mie mi-a venit ideea să cos din ele ceva. Așa a aparut o păturică minunată din hainuțele copilului. Păturica o păstrăm până acum și îmi e atât de scumpă, este o amintire pe viață. Am lucrat la ea foarte mult, aproximativ 2 luni, după care Răzvănel atât de mult a îndragit-o încât până acum o altă plăpumioară nu acceptă. Treptat am vizionat mai multe tutoriale ce țin de patchwork și quilting, după care am cusut o păturică pentru sora mea și câteva cuverturi pentru dormitor, încetul cu încetul am înțeles că ador să mă joc cu culorile iar în procesul de lucru mă relaxez.

(Prima lucrare)

MO: - În ce moment ai decis să faci din această pasiune o mini afacere?

N.G: În momentul în care am conștientizat că stau acasă cu copilul dar nu mă simt utilă. După ce făceam treburile casnice îmi rămânea timp liber și îmi doream să îl ocup cu ceva ce îmi aduce plăcere. Așa au apărut și primii clienți. Vai cu ce emoții coseam! Vreau să îi mulțumesc Vioricăi Odajiu, o meșteriță handmade, care m-a încurajat enorm la început de cale.

MO: - Ai lucrări inedite comparativ cu alți meșteri handmade, de unde te inspiri pentru idei?

N.G: Eu o spun ferm, fiecare meșter handmade este unic și talentat deoarece să faci ceva cu mâinile proprii necesită multă răbdare, dăruire, iscusință și desigur căldură. Inspirația îmi poate veni oricând și oriunde. Când văd o bucată de țesătură îmi imaginez cu ce altă țesătură aș putea să o asortez. Uneori am nevoie 2-3 zile pentru a alege o combinație potrivită de culori și țesături, alteori îmi ia doar 15 min.

MO: - Cine sunt clienții "Păturica mea"?

N.G: - Toți cei care își doresc o plapumă stil patchwork, o păturică personalizată sau un covoraș de joacă. Am clienți nu doar în țară dar și peste hotare. "Păturica mea" a ajuns în SUA, Italia, România.

MO: - Când de obicei lucrezi și cine te ajută cu copiii?

N.G:  Ca orice mamă care lucrează acasă, noaptea este cel mai potrivit timp pentru a crea, atunci când copilașii dorm, e și timpul meu de liniște, însă atunci când soțul este acasă, el mă ajută cu copiii, iar eu îmi permit luxul de a lucra ziua ☺

MO: - Când, cum și unde se odihnește o mamă care are o afacere?

N.G: - O mamă care are o afacere oricât de mică, nu cred că mai are timp și pentru odihnă, și cred sigur că atunci când intri în ritmul busy day este dificil să ieși din el. Timpul petrecut cu familia este pentru mine cea mai placută odihnă.

MO: - Care este visul tău cu privire la acest proiect?

N.G: - Una din dorințele mele este de nu sta pe loc și de a bucura în continuare clienții noștri cu plăpumioare deosebite, calitative și desigur unice. Mereu vreau să mă dezvolt, să uimesc cu produse noi și să fiu recunoscută de cât mai multă lume. Însă cel mai mare vis al meu este să am un boutique unde produsele ar putea fi văzute și pipăite în realitate.

Sursa foto: arhivă personală

Dacă ești și tu o mămică talentată, nu ezita să mă contactezi la adresa de email mamaonline.md@gmail. Dă like și share dacă ți-a plăcut interviul!