Facebook.com

Mame care inspiră. Diana Sachirciuc: "Nu puteam să mă afirm doar prin faptul că îmi cresc copiii" 

Inspirată de femeile de succes care îmbină perfect viața de familie cu cariera, eroina de astăzi a rubricii Business Mommy și-a construit familia și în același timp o afacere în parteneriat cu compania Oriflame, iar în câțiva ani a ajuns să înregistreze cel mai mare rezultat pe care l-a avut vreodată compania în Republica Moldova. Faptul că a devenit mamă nu a făcut-o să renunțe la visele ei, ci dimpotrivă, copiii au fost motivația ei de a persevera. Astăzi ți-o prezint pe Diana Sachirciuc, o femeie puternică, pozitivă, energică, luptătoare, ambițioasă și de două ori mamă. 

MO: - Când ai început afacerea nu aveai copii, care a fost nivelul tău de implicare în activitatea ta pe perioada sarcinii?

D.S: - Într-adevăr, când am început afacerea nu aveam copii dar când am rămas însărcinată nu s-a schimbat nimic, am fost la oficiu zilnic, fără excepție până în ultimele zile de sarcină cu ambii copii. Eu îmi doream acest stil de viață și nu puteam să accept să stau pur și simplu acasă și să mă dedic doar maternității. 

MO: - După ambele nașteri, la foarte scurt timp ai ieșit la muncă. Cum te-ai descurcat cu responsabilitățile pe care le aveai acasă?

D.S: - După prima naștere am ieșit la lucru când Teo avea două luni și jumătate, iar cu Sasha am stat acasă doar două săptămâni. Evident, plecam de acasă pentru câteva ore, nu pe toată ziua. Cu toate că lucram, mi-am alăptat copiii 8 și respectiv 5 luni. Am decis să muncesc pentru că nu puteam să mă afirm doar prin faptul că îmi cresc copii, eu aveam necesitatea sa mă realizez în carieră, să mă realizez ca personalitate. Întotdeauna am apelat la ajutor. Eram gata să investesc bani pentru ca să fac afacerea mea. Responsabilitățile pe care le aveam le repartizam în așa mod încât toate să fie îndeplinite iar seara când veneam acasă să savurez timpul împreună cu familia. După a doua naștere aveam două bone. Una stătea acasă cu Sasha și gătea mâncare, iar cealaltă îl ducea și îl aducea pe Teo de la grădiniță. La fel am fost nevoită să apelez și la serviciile unei menajere care se ocupa de curățenia din casă. 

MO: - Te-ai învinovățit vreodată pentru faptul că toată ziua esti la muncă și îți rămâne mai puțin timp pentru copii?

D.S: - Da, desigur că m-am învinovățit pentru că sunt perfecționistă și foarte exigentă, dar cu sentimentul acesta luptam prin faptul că uneori, îndeosebi vinerea și sâmbăta luam copiii cu mine la oficiu.  Duminica la fel o petreceam împreună. Sentimentul acesta de vinovăție mă făcea să petrec foarte calitativ timpul cu ei, să mă bucur de ei și să nu fiu obosită de copiii mei niciodată.

MO: - Ce sfat ai pentru mamele care își doresc o carieră sau o activitate din care să își facă bani de buzunar, fiind în concediu de maternitate?

D.S: - În primul rând trebuie să decidă care sunt prioritățile care le vor aduce rezultat și satisfacție. Să nu irosească timpul pentru celelalte lucruri care nu sunt la fel de importante și nu le aduc bani sau realizarea ca mamă. Să muncească.

MO: - De ce are nevoie o femeie pentru ca să fie considerată femeie de succes?

D.S: - Cred că astăzi succesul este definit prin popularitate și rezultatele financiare.

MO: - Care este cel mai mare vis al tău și peste cât timp îl vezi realizat?

D.S: - Cel mai mare vis al meu nu este legat de un rezultat sau de un lucru. Cel mai mare vis al meu este legat de o anumită stare. Eu îmi doresc să fiu o mamă cu mulți copii, realizată pe patru segmente, pentru mine foarte importante, adică:

Financiar - să am tot ce îmi doresc și să fiu mândră de calitatea vieții mele;

Iubire - să dăruiesc și să primesc de la familia mea, de la soțul meu și de la copii;

Carieră - să mă dezvolt ca personalitate, să simt cum crește valoarea mea; 

Prieteni și distracții - să îmi petrec timpul liber calitativ, cu oameni valoroși. 

Iată care este visul meu și vreau să îl realizez în această viață