arhiva personala

Mame care inspiră! Alina Terzi, de la hobby la business e doar un singur pas!

Maternitatea, probabil, este cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei. Nu întâmplător, anume în această perioadă mii de mame se redescoperă, le vin idei frumoase și le materializează. 
 
Această rubrică este destinată în excusivitate super-mamelor, celor care, pe lângă călcat, spălat, mâncare, curățenie, activități cu copilul, reușesc în perioada concediului de maternitate să își dezvolte cele mai mari pasiuni. 
În fiecare zi de vineri îți voi prezenta istoria unei mame care inspiră. 
 
Faceți cunoștință cu prima eroină a rubricii "Business Mommy" - Alina Terzi. Alina este de trei ani mama unei minuni de copil pe nume Kira. Atunci când a făcut cursuri de croitorie nu s-a gândit nici pentru o secundă că va coase ceva cu excepția propriilor haine, însă o dată cu apariția pe lume a fetiței sale, lucrurile au luat o altă întorsătură. A primit aprecieri de la familie și prieteni și asta a încurajat-o să își transforme pasiunea într-o mini afacere. Așa a aparut Kira's Handmade. Alina coase de toate pentru perioada maternității: perne pentru mămicile însărcinate, coconuri pentru nou-născuți, perne pentru alăptare, jucării și coșuri pentru acestea.
 
Mama Online: - Alina, spune-mi de unde vine pasiunea pentru cusut și când ai înțeles că această ocupație îți dă o stare de plăcere?
 
Alina Terzi: - Nu aș putea spune că a fost de la început o pasiune, probabil a fost o curiozitate. Am facut niște cursuri de croitorie ca să pot să-mi cos mie haine. Așa am ajuns să-mi procur o mașină de cusut, am folosit-o mai mult în timp ce învățam a coase haine pentru mine, dar fiind mai tot timpul ocupată, jucaria mea prindea praf. Am înțeles că asta este o pasiune abia după ce am nascut-o pe fiica mea Kira. Mai întâi am cusut pentru cei apropiați și primind încurajări de la ei am continuat. 
 
MO: - Cine a fost primul tău client? 
 
AT: -  Primul client am fost chiar eu. Fiind în a șaptea lună de sarcină am hotarât să-mi cos o pernă pentru graviduțe. Așa a început totul...
 
MO: - Știu că lucrezi noaptea, când dormi?
 
AT: - Primesc această întrebare foarte des (râde) iar raspunsul meu de obicei este: "când sunt cu ochii închiși". Dar dacă e să răspund serios, dorm de obicei la amiaza pentru că, nu știu din ce motiv îmi este mai ușor să muncesc noaptea decât ziua.
 
MO: - Care a fost cea mai dificilă lucrare a ta? 
 
AT: - Cea mai dificilă lucrare a fost prima mea comandă, un coș pentru jucării. Deci am cusut și descusut de vreo 4 ori cred (râde). O altă mămică care tot coase m-a întrebat dacă aș vrea să cos pentru că ea nu reușea, am zis DA, de ce să nu încerc. Tare am mai avut emoții și temeri dacă îi va plăcea sau nu acelei mamici, și i-a plăcut! 
 
MO: - Deja Kira frecventează grădinița din această toamnă, planifici să te întorci la serviciul de dinaintea concediului de maternitate sau vei lucra mai mult la brand-ul tău?
 
AT:  - Mă simt foarte bine lucrând de acasă, lucrez când vreau și cât vreau. Nu mă văd la momentul actual să lucrez pentru cineva sau undeva.
 
MO: - Cum și unde te vezi peste 10 ani?
 
AT: - Îmi place ceea ce fac, sunt la început încă, dar planific să mă extind tot acasă. Peste 10 ani mă văd cu al doilea bebe deja, făcând același lucru, adică muncind cu drag pentru mamici și pici. 
 
 
Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să anunți despre asta în comentarii. Dacă ești și tu o mamă care ar putea inspira o lume întreagă, scrie-mi un mesaj la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.