Femei care inspiră. Valeria Burlacu: "Fiecare meșter handmade are loc sub soare"

Avea 16 ani când a început să cochetează cu arta handmade și de atunci, chiar dacă a făcut o facultate în alt domeniu, pasiunea nu a lăsat-o. Valeria Burlacu este femeia pe care vreau azi să o cunoști și tu, așa cum am cunoscut-o eu: plină de viață, de inspirație, de emoții pozitive, muncitoare și visătoare. Valeria de câțiva ani confecționează bijuterii pentru evenimente speciale. Este stabilită în Germania, iar pandemia a învățat-o că din orice colț al lumii poți administra și întreține o afacere, chiar dacă vânzările sunt "acasă".

MamaOnline: - Valeria, în primul rând vreau sa te felicit. Să știi că eu scriu în 99% din cazuri despre mame. Tu nu ai deocamdată copii dar nu ai putut trece pe lângă mine neobservată. Adică pagina ta, lucrările tale, m-au cucerit din prima.

Valeria Burlacu: - Iar eu în primul rând vreau să-ți mulțumesc că te-ai gândit la mine și la pasiunea mea. Este mai mult decât un hobby. Nu știu cum să explic starea mea când aștept dimineața mai repede să fac cele necesare ca mai apoi să lucrez în liniște.

MO: - Spune-mi de cât timp ești în această postură de meșter handmade?

V.B: - Deja de opt ani fac lucrări manual. La început îmi accesorizam unele haine cu diferite pietricele și mărgeluțe. Ulterior am trecut la coliere, ca acum să mă bucur de un real succes în lumea accesoriilor pentru nuntă.

MO: Care a fost primul tău job?

V.B: - Din clasa a 12-a am început a lucra. Primul meu job a fost într-un centru pentru copii cu dizabilități. Acolo realizam împreună cu câțiva tineri cu nevoi speciale plicuri, invitații și diferite mărunțișuri pentru evenimente. Ulterior, am început studiile la Universitatea de Stat din Moldova, facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării. Din anul unu de facultate, am activat într-o agenție de publicitate. Pe lângă aceste joburi, eu am început a cocheta cu arta handmade de la 16 ani. Cam de atunci îmi câștigam singură o parte din banii de buzunar. Sunt o mare iubitoare de animale, împreună cu mama mea, am salvat sute de animăluțe abandonate și când zic sute, nu exagerez deloc.

MO: - Știu ca ai studii în jurnalism. De ce nu ai mers pe calea pe care ai pornit?

V.B: - Îmi place jurnalismul, dar să-l privesc la TV. Nu m-am regăsit în acest domeniu și mă simt extrem de bine în postura în care mă aflu.

MO: - Cât de greu ți-a fost să pleci din tara? Care e motivul și cât de greu ți-a fost din punctul de vedere al clienților care, bănuiesc că în mare parte sunt aici, pe loc?

V.B: - Deja de ceva timp m-am stabilit în Germania împreună cu soțul meu. Mie îmi este bine acolo unde sunt eu. Nu mi-a fost extrem de greu, exceptând dorul de părinți. Cu clientele mele avem o tactică practică. Eu fac accesoriile în Germania, le trimit mamei în Chișinău și fetele merg la ea la serviciu și le ridică. Majoritatea clienților mei sunt moldoveni din diaspora, iar cum Germania este o țară primitoare, am foarte multe viitoare miresuici și aici.

MO: De ce calități are nevoie un antreprenor pentru că să reușească pe o piață, să recunoaștem, destul de mică?

V.B: - Nuștiu exact calitățile unui antreprenor bun. Dar analiza pieții este un factor foarte important. Contrar celor spuse, pot zice că fiecare meșter handmade are loc sub soare.

MO: - Hai sa vorbim puțin și despre partea tehnică. Cum este sa ai o asemenea activitate?Care sunt plusurile și minusurile activității tale?

V.B: - Plusurile le simt atunci când primesc Feedback de la fete, când văd recenzii și recomandări pentru pagina mea. Primesc o satisfacție nebună când fetele îmi apreciază munca. Minusurile ca în fiecare job handmade sunt: dureri de spate, slăbește vederea.

MO: - Cum și unde te vezi peste 10 ani? În ce domeniu?

V.B: - Prin intermediul tău îi spun și universului că peste 10 ani îmi doresc  o familie frumoasă, îmi doresc la nebunie copii. Un trai decent, fără grija zilei de mâine. O carieră în oricare domeniu, care îmi va aduce satisfacție. Altceva nimic nu-mi doresc, având sănătate și încredere în mine, le voi obține pe toate.

Eu îți urez succes iar peste 10 ani, vreau să te văd așa cum îți dorești tu.

Urmărește activitatea Valeriei Burlacu pe pagina sa de Instagram și facebook.

Iar tu, dragă femeie, dacă ai o pasiune frumoasă despre care vrei să știe această comunitate, lasă-mi un mesaj pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.