Mame care inspiră. Arina Mihailov: "Atunci când ai o familie e mai complicat, dar nu imposibil"

Boala de mișcare, sau cum i se mai spune, răul de transport al copilului, a transformat frumos viața unei familii din Republica Moldova. În căutarea unor alternative care ar putea trata sau ameliora starea de rău în mașină, Arina Mihailov a creat un leagăn în care își punea frecvent copilul. Pe parcurs, Arina a studiat mai bine subiectul și a aflat ca de fapt, leaganul dezvoltă în mai multe direcții copiii cum ar fi coordonarea mișcărilor, a echilibrului, a percepției simțului de ritmicitate și a mișcării motorice fine. Dar cel mai important, leagănul ajută la
relaționarea mai bună a celor două emisfere ale creierului uman. Acum, business-ul Arinei începe să capete contur, iar în colecția ei are din ce în ce mai multe leagăne pentru copii.

Hai să o cunoști și tu.

Mama Online: - Arina, vreau să știu mai întâi cum începe povestea ta? Cum ai început această activitate?

Arina Mihailov: -Observând că în transport copilul meu nu se simte bine,  am început a căuta idei de leagăne pentru copiii mai mici. Eu deja știam că leagănul ajută la întărirea aparatului vestibular deoarece cu fetița așa am soluționat această problemă, doar cu părere de rău după vârsta de 4 ani abia.

MO: - Care au fost pașii până ai ajuns să faci leagăne pentru vânzare?

A.M: - O mămică stabilită în Marea Britanie văzând leagănele  mele m-a întrebat dacă pot face și cu poziție de dormit. În același timp găsisem și primul articol despre beneficiile leagănului și, desigur că nu am putut refuza. Deoarece el ajută la dezvoltarea atenției, coordonarea mișcărilor, a echilibrului, a percepției simțului de ritmicitate și a mișcării motorice fine. Copii, până la vârsta școlară instinctiv au nevoie de mișcarea de leganare.

Cei care sau dat mult pe leagan de la vârste fragede, vor reuși mult mai ușor să învețe, să citească și să scrie.

Vor fi mai atenți, vor putea sa păstreze mai bine direcția rândurilor.

MO: - Care este legătura dintre legănat și dezvoltarea copiilor?

A.M: - Explicația este simplă, legănatul ajută la relaționarea mai bună a celor două emisfere ale creierului uman și dezvoltă capacitatea de gândire a copilului.

MO: Cât de greu sau cât de ușor ti-a fost să faci modelul de leagan pe care îl faci acum?

A.M: - Atunci cînd ești perfecționistă îți pare că mereu se poate și mai bine. Nu este deloc ușor fără experiență.
Dar am o frază care-mi sună mereu în gând "A fi + A face = A avea"

După primul leagan au urmat multe modificări până Ia cele mai mici detalii pentru a-l face din ce în ce mai util și calitativ.

MO: - Clienții cât de mulțumiți sunt ei de lucrările tale și în ce măsură asta îți dă curaj sa mergi mai departe?

A.M: - Sunt cea mai motivată atunci când primesc poze sau filmulețe, în deosebi cu primele reacții în leagăn. Se vede fericirea în ochii lor mari cît cepele, atunci și fiecărui părinte îi crește inima de bucurie.

MO: - Cât de greu îi este unei femei să administreze o asemenea, putem să îi spunem afaceri, da?

A.M: - În orice domeniu nou este greu, dar dacă e dorință totul se rezolvă.
Să te dezvolți atunci când ai o familie e mai complicat, dar nu imposibil.
Copiii mei sunt cea mai mare motivație pentru a lucra de acasă. Să ne vedem dimineața când se trezesc și seara când se duc la culcare.

MO: - Ai pe cineva care te ajuta? Atât cu lucrul cât și cu aparițiile produsului pe social media?

A.M: - Mă ajută soțul la prelucrarea lemnului. Iar producerea și publicitatea leagănului o fac singură și pentru asta cumpăr cursuri, particip la diferite seminare și învăț zi de zi.

MO: - Pandemia. Cum a afectat ea activitatea ta?

A.M: - Pandemia a micșorat numarul de comenzi, dar în schimb apelează doar oameni conștiincioși care apreciază din tot sufletul lucrările mele. Această perioadă mi-a dat un imbold de a mă dezvolta în continuu direct de acasă, fiind alături de cei dragi.

 

MO: - Cum planifici să cresti acest vis? Unde vrei sa ajungi? Cât de departe și în cât timp îți vezi realizate planurile?

A.M: - Desigur ca orice om, îmi doresc să îmi creez un nume cât mai cunoscut.
Să afle cât mai mulți părinți de acest leagăn care va ajuta foarte mult la întărirea sănătății copiilor și va aduce fericirea pe chipul lor.

Pe Arina o găsești aici sau aici

Dacă vrei să fii și tu eroină în în cadrul rubricii business mommy, scrie-mi un mesaj la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.