Mame care inspiră. Inga Iamblea: "A avea stil nu e doar despre haine"

Eleganță, stil și rafinament. Aceatea sunt cuvintele care o descriu cel mai bine pe Inga Iamblea. Este stewardesă, consultantă în imagine și antreprenoare în Franța. Cea mai mare pasiune a ei rămâne însă moda, fapt pentru care a creat servicii de stilling ca relookingul și detoxul de stil, a fondat programele de dezvoltare feminină și a scris cartea “Before&After“. Așezați-vă comod, detașați-vă pentru câteva momente de toate problemele și haideți împreună cu mine să călătorim până la Paris, acolo unde este stabilită eroina de azi a rubricii business mommy, Inga Iamblea.

Mama Online: - Inga, spume-mi mai întâi ce ai facut în ultimul an? Cum pandemia ți-a afectat sau poate schimbat în bine activitatea? Cum te-a schimbat pe tine? În ce direcție?

Inga Iamblea: - Wow, ultimul an pentru mine a fost cel mai frumos exceptând situația de pandemie, care mi-a schimbat cursul evenimentelor dar nicidecum planurile.

La început de an am creat un seminar dedicat femeilor “ Femeia Muza” unde am și lansat cartea “Înainte și După” - Ghidul spre a deveni o femeie cu stil , care este suport pentru seminar și celelalte programe de dezvoltare personală .

Mi-am luat diploma de Practicare a limbajului neorolingvistic și am devenit consultant în imagine prin programele de styling Relooking by Inga Iamblea, participarea la un proiect de transformare Intitulat “ Fii magică, fii unică“ alături de un fotograf și un Make up artist în Paris, unde eu eram stilistul proiectului, dădeam viața femeilor prin haine, stilizam ținutele lor  (de la haine , accesorii până la ce machiaj și coafură), făceam shopping împreuna și asistam la ședințele foto ajutându-le pe femei să își pună în valoare ținuta și identitatea lor.

Pe mine m-a schimbat la 180 de grade pentru că deja am devenit responsabilă nu doar pentru viața mea ci și a femeilor care au decis să lucreze cu mine.

Am devenit mai organizată și pregătită să împart cât mai mult cu femeile din întreaga lume nu doar cu familia și cei apropiați.

Mulți mă cred arogantă și indisponibilă, dar cine ajunge să mă cu cunoască cu adevărat, descoperă o persoană caldă și implicată, focusată până ajung la rezultatul dorit, creativă când vine vorba de muncă.

Eu nu creez imagini false despre nimeni, eu doar scot personalitatea lor frumoasă în exterior îmbrăcată “ la 4 ace”.

MO: - Aș vrea să vorbim mai mult despre proiectele tale online, dar vreau mai întâi să îmi spui despre DYO. Tu administrezi această afacere împreună cu Diana Chistol. Care este rolul tău în afacere? Ce faci tu propriu-zis?

I.I: -  DYO este copilul nostru, este un brand dedicat exclusiv femeilor.

DYO este jumate din mine și jumate din Diana.

Rolul meu în afacere ca și al Dianei este sa creăm lucruri exclusive, de calitate și feminine, reflectate în personalitățile noastre aparent diferite dar în același timp atât de similare.

Ambele lucrăm la idei, ambele alegem stofele și decidem modelele, singura diferența o facem atunci când este vorba de comenzi individuale și atunci eu pot interveni doar din punct de vedere a morfologiei (siluetei), unde trebuie să țin cont ce o îmbracă mai bine pe acea femeie. Diana în schimb este imaginea noastră care muncește mai mult la prezentarea colecției, orice pune pe ea devine un best seller, de asta ne îmbinăm perfect - cuplu DYO : așa ne numesc pe noi în Paris toți fotografii și oamenii din domeniul modei.

Am lansat 2 Colecții importante la Paris “Ekaterina" și “Together“ care au avut un succes extraordinar.

Urmează și altele la fel de spectaculoase și originale!

MO: - Nu te mai întreb despre relația ta cu vestimentația, pentru că este evidentă prietenia dintre voi. E suficient să vezi o fotografie cu tine și îți dai seama de faptul că ai un gust rafinat. Vreau să te întreb de ce ai decis să te implici într-un proiect precum Detox de stil?

I.I: -Menirea mea pe pământ este să ajut femeile cu talentul meu. Am înțeles asta de când am decis să îmi deschid sufletul prin cartea mea.

Iar talentul meu nu ar avea nici o valoare dacă nu l-aș împărtăși cu voi. Deja având un program de dezvoltare unde în primele etape lucrez strict la fizic și la energia pe care o capătă din încrederea fizică, la cartea de vizita cum îmi place mie să spun, dar programul era individual, nu se putea aplica tuturor femeilor, atunci am hotărât să creez ceva unic și special unde să pot învața și alte femei sa devină propriii lor stiliști.

MO: - Ce mai exact este acest proiect? Prin ce transformare trec femeile în acest proiect?

I.I: - Acest proiect este dedicat femeilor care își doresc să înțeleagă cum este cu acest stil.

Prin acest curs ele devin creative și se pot numi propriul lor stilist.

Acest curs le va da toți pașii spre a-și cunoaște silueta, spre a o îmbracă frumos, spre a iubi hainele și a le da personalitate și nu în ultimul rând să învețe cum să facă cumpărături inteligente, cum să asocieze hainele, culorile, accesoriile.

Și transformările sunt spectaculoase.

Plecând de la faptul că după acest curs investiți banii în haine de calitate și nu în cantitate, asocierea hainelor devine o pasiune și nu un chin, apare culoare și haine moderne, dispar hainele demodate și nepurtate de ani de zile care nici măcar nu le îmbrăcau frumos. Dar cea mai mare revelație este că nu mai au veșnica noastră problema: Nu am cu ce mă îmbraca!

Devin creative pentru că noi desenăm, cream ținute, comentăm greșeli majore și chiar devin stilistul propriul șef, copil, soț.

MO: - Pe lângă definirea stilului vestimentar, știu că în proiectele tale femeile trec și un curs ce implică alte aspecte cum ar fi atitudine, eticheta la masă, machiaj s.a. Spune-mi de ce sunt importante aceste aspecte?

I.I: - Știați că a avea stil nu e doar despre haine.

Știați voi ca o femeie stilată trebuie să știe și cum să se comporte în societate sau la o întâlnire de business?

Cum să mănânce și să comunice în același timp cu partenerul, poziția corpului, unde pune geanta sau pălăria ?

Știați cât de important este să respectați dress codul?

Stilul vestimentar este susținut de 3 pioni importanți: îmbrăcăminte, atitudine și gesturi.

Stil înseamnă să scoți personalitatea ta frumoasă în evidentă și să o faci cunoscută oamenilor.

Machiajul este definitoriu în finalizarea unei ținute, la fel ca părul și accesoriile. Iar celelalte 2 sunt definitorii pentru a deveni acea femeie cu stil.

Eu promovez stilul nu eleganța, eu promovez calitatea nu cantitatea, eu promovez clasica nu trendurile sau brandurile, cu toate că recunosc că iubesc hainele scumpe, gențile și pantofii.

Prin atitudine și gesturi poți cuceri un public.

Exact la fel cum printr-un comportament neadecvat sau prin gesturi neadecvate poți ruina cartea ta de vizită care este fizicul tău

MO: - Cum intră și cum iese o femeie dintr-un program detox de stil by Inga Iamblea?

I.I: - Mai conștiente de ce îmbracă, se trezesc din comoditate și devin creative, iubesc hainele și sa facă cumpărături după tehnica mea SMART SHOOPING.

Sunt apreciate și apreciază la rândul lor sexul frumos așa cum am fost denumite, își dau valoare și înțeleg importanța de ce toate aceste reguli din stilistică există.

MO: - Care este feedback-ul pe care îl primești după finalizarea cursurilor tale?

O să îți las aici câteva din impresiile participantelor.

“Bună seara femei stilate și fantastice. Văzând că nu va mai fi acest grup,  vreau să vă salut și să vă urez numai bine. Să nu uităm de această mică școală cu maestra noastra Inga.

Vă îmbrățișez și numai bine”

“Salutare. Inga, mulțumesc mult că ai organizat acest curs minunat pentru noi. Eu sunt mega mulțumită că am învățat multe lucruri utile și că mi-ai adus aminte de obiceiurile frumoase de femeie pe care prin rutina zilnică și comfortul obținut, le-am dat la o parte, fără să le pun în practică. Tu mi-ai adus un remember foarte prețios, răspunzând la orice întrebare și dându-ne multe exemple bune de styling. Succes!”

“ Multumesc Inga pentru acest curs minunat. E o muncă în spatele acestor informații și o experiență a ta de ani de zile. Mi-au plăcut toate informațiile pe care ni le-ai dat și sunt atât de utile și necesare pentru a face un smart shopping și pentru a avea o garderobă completă și cu stil. Îți mulțumesc și mult succes în continuare. Mulțumim tuturor celor implicați în proiect: Emma, Lia, etc”

MO: - Când preconizezi să începi înregistrările pentru o nouă ediție Detox de stil și prin ce va fi unică/ diferită față de celelalte?

I.I: - Următoare ediție Detox de stil va începe în 12 mai, iar diferența o să o facă un Bonus surpriză unde o să discute cu un bărbat despre ce gândesc bărbații în legătură cu aspectul fizic.

MO: - "Before and after". Ce conține această carte? Când ai scris-o și din ce necesitate?

I.I: - Before&After este o carte unde eu mi-am deschis sufletul și trag alarma spre femei să nu uite pentru ce au venit pe acest pământ.

Le spun sincerități din viața mea, tocmai din motivul că nu sunt singura care a trecut prin diferite situații.

Vin cu soluții pe care eu le-am aplicat și au funcționat. Cartea este alcătuită din 2 părți interesante: prima parte bazată de trecutul meu ( Before ) și cealaltă pe prezentul meu (After). Acesta carte este unica pentru că este bazată pe întâmplări reale, este ca o Bilblie pentru Femei după cum au denumit-o tot cititoare mele. A fost un best seller al lunii iunie 2020.

Cartea are un site oficial, de unde poate fi cumpărată direct, este scrisă în limba romană și tradusă în 2 limbi: engleză și franceză.

Este o carte tip revista eu fiind pasionată de revistele de modă având colecția mea acasă.

Vă las aici ultimul Feedback de la o cititoare:

“Buna Inga! Am citit cartea ta și pot să spun cu sinceritate că am primit plăcere citind paginile scrise de tine! Am simțit vibrația înaltă, aducătoare de bucurie, printre rânduri! Îți sunt profund recunoscătoare ție, femeie minunată, pentru acest ghid necesar oricărei femei din aceasta lume. Citind experiențele trăite de tine, m-am regăsit și eu în unele dintre ele! Uimitor a fost atunci când am descoperit ca și eu am aceleași frici, fobii pe care le-ai avut și tu și anume frica de înălțime și frica de șerpi! Mi-a plăcut foarte mult abordarea, soluția, atitudinea cu care ai ,,tratat “ frica de înălțime și anume te-ai raportat la faptul că îți dorești adrenalina. O voi aplica și eu.

Mi-ai transmis emoție, principii pentru o viață magică, plină de culoare, mi-ai livrat într-o manieră accesibila idei și metode de a trai frumos viața! Recitesc ori de câte ori am timp cartea ta și o recomand tuturor femeilor! Merită să fie citită! Namaste!

Zinaida.

MO: Cărei categorii de vârstă îi este adresată această carte?

I.I: - Toturor femeilor din întreaga lume, de la adolescente până la bunici. Este o carte care îți vinde pașii spre a deveni o femeie cu stil. Este o carte care îți spune că TU ești responsabilă de destinul tău și ca TU poți reuși așa cum eu am reușit.

MO: La final aș vrea să le dai un sfat femeilor care ne urmăresc. Cum să își definească stilul vestimentar? Când să ceară ajutorul unui specialist și de ce să o facă?

I.I: - Așa cum avem grijă de interiorul nostru și cu ce ne alimentăm, exact așa este important să avem grijă și de exterior.

Frumusețea sufletului nostru poate fi reflectată prin frumusețea exterioară.

Iar stilul se învață așa cum se învață și alte meserii.

Când vrei să înveți ceva nou, cauți o persoană care să te ghideze iar eu jumătate din timpul meu liber asta fac, ghidez femeile spre frumosul din Ele.

Le ajut să descopere cum să scoată frumosul din suflet la exterior și să îl îmbrace frumos prin haine, atitudinea și gusturi.

Atunci când vrei să evoluezi cu pași rapizi: ceri ajutor și te lași ghidat de cei mai buni.

Ședințele individuale sunt pentru persoanele care vor ca acei specialiști să îți arate talentul, iar cursurile de grup sunt pentru cine vrea să devină propriul lui expert.

Cel mai de preț sfat pe care pot să îl dau femeilor este : investește în Tine timp și iubire, dacă tu o să radiezi de fericire atunci toți de pe lângă tine o sa fie fericiți.

Iar dacă să mă refer strict la vestimentație, “Clasicul nu moare niciodată, investiți în clasic și în calitate, clasicul este baza unei garderobe cu stil"

Dacă vrei să fii și tu eroină în în cadrul rubricii business mommy, scrie-mi un mesaj la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..