Mame care inspiră. Tatiana Diaconu: "Atunci când faci lucrurile cu plăcere, cred că totul vine instinctiv"

Adoră să aducă oamenilor emoții frumoase. Și îi reușește destul de des să facă acest lucru fiindcă asta este activitatea ei de suflet. Confecționează jurnale cu amintiri pentru familii. Deși studiile pe care le-a făcut nu au nicio legătură cu ceea ce face acum, Tatiana Diaconu este mândră de direcția în care s-a dezvoltat în ultimii ani, în special în perioada concediului de maternitate.  Munca la propriul său proiect îi oferă libertatea de a acorda mai multă atenție familiei, cititului și grădinăritului, care, pe lângă Un altfel de jurnal de familie, ocupă un loc aparte în sufletul ei. Hai să o cunoști și tu pe Tatiana Diaconu.

MamaOnline: - Spune-mi ce este "Un altfel de jurnal de familie"?

Tatiana Diaconu: - Este un vis apărut în viața mea în timpul concediului de maternitate și realizat prin multă muncă, perseverență și dedicare.
Este un jurnal pentru familiile care adoră să păstreze amintirile și sentimentele pe care le încearcă încă de la acel frumos început de relație până la adânci bătrâneți, pentru a le putea retrăi peste ani.

MO: - Pentru cine este destinat? Cine sunt de obicei clienții tăi?

T.D: - E destinat pentru cuplurile care au întemeiat o familie, fie că sunt la început de drum, fie că au deja ani buni trăiți împreună. La orice vârstă acest jurnal își face efectul, cineva spunea că "doar răsfoindu-l, îți aduce amintiri și te provoacă la discuții interesante în familie, dar dacă îl mai și completezi, peste ani devine o comoară de familie".
Eu îl recomand din primii ani de căsătorie.
Clienții însă pot fi atât aceste cupluri cât și oricine dorește să bucure cu un dar astfel de familii.

MO: - Cât timp ți-a luat ca să îl faci așa cum este acum acest proiect?

T.D: - Primul jurnal a fost "Un altfel de jurnal de familie", de la idee la primul jurnal ținut în mână a durat până la o lună, cred că l-am scris în jur de 2 săptămâni, în care lucram noaptea, în care discutam cu prietenii și le ziceam cu entuziasm ce îmi doresc să fac și am avut noroc de familie și prieteni buni.
Apoi am încercat să modificăm, să lucram împreună cu designerul și la fel cu oamenii apropiați ca să arate și frumos și a durat câteva luni până am înțeles că este ceea ce trebuie.

La crearea "Jurnalului meu prin ochii mamei" aveam responsabilitatea de a veni cu ceva cel puțin la fel de frumos și interesant ca primul și asta m-a făcut să schimb multe până a ajuns cum este acum, mi-a luat mult mai mult timp.
Lucram atunci când îmi permitea copilul, pentru că el avea nevoie de mine și eu mă limitam să lucrez mai mult când dormea, printre rutina de femeie care are și alte responsabilități.

MO: - Cât de important este să-ți faci treaba bine și să nu doar mulțumești clientul, dar și să îl dai pe spate?

T.D: - Atunci când faci lucrurile cu plăcere, cred că totul vine instinctiv.
Depun suflet în ceea ce fac și încerc să ofer fiecărui client ceea ce mi-ar plăcea să mi se ofere mie, dacă aș fi în locul lui: o discuție prietenoasă, atenție la detalii, un mesaj pe care îl scriu eu și îl adresez anume lui, etc. 
Iar dacă se întâmplă să greșesc, încerc să rezolv, astfel încât să rămân o amintire plăcută în ochii acelui om.
Iar oamenii simt, atunci când faci pentru ei, trebuie să fie un schimb de emoție, nu doar un schimb de bani și produs,  și, în acest caz, există șansa să îi surprinzi.

MO: Jurnale personalizate. Te-ai gândit  să vii și cu asemenea lucrări?

T.D: - Mi-a fost clar de la început că nu voi merge pe ideea de a personaliza jurnalul, din simplul motiv pentru că am ales să investesc în calitatea acestuia.
Mi-am dorit să arate bine, hârtia să fie calitativă, coperta să  dureze în timp, jurnalele să conțină multe pagini, iar toate aceste dorințe presupuneau cheltuieli foarte mari, iar personalizarea punea în discuție un preț mult prea ridicat pentru țara noastră.
De aceea am ales să analizez mult timp familii, relația în cuplu și relația părinți - copii, mamă - copil, să trec cumva totul  și prin experiența mea ca să încerc să fac ceva în care oamenii să se regăsească. Atunci când răsfoiesc jurnalele, oamenii înțeleg de ce.

MO: - Cine te ajută în acest proiect și cum te descurci cu celelalte responsabilități?

T.D: - Acum mă ajută foarte mult soțul, fapt pentru care îi mulțumesc. El fiind implicat în activitățile lui, găsește timp să se implice și aici și să putem aduce jurnalele în casele oamenilor.
Cu celelalte responsabilități mă descurc ca toată lumea. Dacă ceva nu reușesc, înseamnă că nu mi-am gestionat bine timpul și lucrez la acest punct.

MO: - Ai o lucrare memorabilă?

T.D: - Toate încercările mele îmi sunt dragi, iar dacă mai ajung și la sufletele oamenilor, nu pot decât să mă bucur și să mulțumesc.

MO: - Pandemia a afectat pozitiv sau negativ activitatea ta?

T.D: - Activitatea a afectat-o negativ, așa cum a afectat și majoritatea domeniilor de acest gen, dar am învățat să mă bucur de răgaz și să iau tot ce e mai bun din această perioadă.
Dacă închidem ochii și urechile la tot negativul legat de ea, vedem și multe lucruri pozitive.

MO: - Activitatea pe online. Cât este de importantă pentru așa gen de afacere?

T.D: - Este foarte importantă și eu știu că trebuie să depun mult mai mult efort în acest sens, iar conștientizarea e un mare pas înainte, așa că sper să îmi reușească.

 Lucrările Tatianei le găsești pe pagina ei Un altfel de jurnal de familie sau aici

Urmăreşte MAMA Online  ре FACEBOOK şi   

INSTAGRAM  și fii primul care vede postările noi iar dacă ai o pasiune și vrei să fii eroină în cadrul rubricii Business Mommy, scrie-mi la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.