Mame care inspiră. Nicoleta Trohin: "Când pun mâna pe ac, mă cuprinde o stare de liniște, relaxare și euforie"

10-12 mii. Atâtea bisere conține o lucrare executată de meșterița handmade, Nicoleta Trohin. Lucrul ei este foarte migălos însă îi aduce multă satisfacție și relaxare, mai ales că de cele mai multe ori, coase icoane. De la mama sa a învățat această îndeletnicire și se declară norocoasă că s-a regăsit într-o activitate care îi aduce și ceva bănuți. Cea mai mare provocare pentru ea a fost să își vândă prima lucrare pentru că au trecut luni bune până acest lucru s-a întâmplat. Te invit să o cunoști și tu pe Nicoleta Trohin.

MamaOnline: - Spune-mi cum și de la cine ai învățat să brodezi icoane?

Nicoleta Trohin: - Totul a început acum doi ani. Fiind însărcinată, îmi căutam un hobby și am decis sa “împrumut” ocupația mamei mele care broda deja de câțiva ani. Am mers într-un magazin de broderie, mi-am ales 2 lucrări și am rugat-o pe mama să mă învețe cum se coase.

MO: - Ce este cel mai greu în această activitate a ta?

N.T: - Cel mai greu mi-a fost să găsesc clienți. Recunosc că am decis să mă ocup de brodat pentru că doream să fac și ceva bani, dar au trecut luni bune până am vândut prima lucrare. Pentru că este un lucru migălos și nici materialele nu sunt ieftine, prețul final al unei lucrări este destul de mare pentru clientul care nu cunoaște câtă muncă se investește într-o lucrare.

MO: - Cât timp aloci acestei activități? În cât timp faci o icoană sau un tablou?

N.T: - Fiind în concediu de îngrijire a copilul îmi permit să cos numai când copilul doarme, respectiv am 2-3 ore zilnic pentru aceasta. O icoană în mărimea A4 are în jur la 10-12 mii de mărgelușe. Pe oră cos undeva 400-500 mărgelușe respectiv îmi ia undeva 30 ore să cos o lucrare.

MO: - Ce stare sau sentimente îți oferă munca ta?

N.T: - Ceva nemaipomenit în interiorul meu se întâmplă atunci când pun mâna pe ac. Pur și simplu mă cuprinde o stare de liniște, relaxare, euforie. Este o plăcere pe care îmi vine greu să o descriu în cuvinte.

MO: - Care este cea mai memorabilă lucrare?

N.T: - Toate lucrările sunt speciale în felul lor, dar cred că pentru fiecare meșter handmade prima lucrare este cea mai memorabilă.

MO: - Cum sunt preturile în comparație cu banii investiți în materiale si timpul investit ?

MO: - Materialele au un preț relativ ok. Încerc să cumpăr materialele la reducere și să înrămez la fel atunci când sunt reduceri. Prețul  pentru lucru este foarte mic, dar atunci când coși din plăcere te mulțumești și cu puțini bani pentru că satisfacția principală este lucrul.

MO: - Dacă ar fi să renunți la această activitate ce altceva ai face?

N.T: -  Am încercat mai multe activități până acum inclusiv croșetatul, tricotat, împletit, desen, quilling, dansuri, muzica. Cred că aș putea schimba brodatul cu biser pe decorarea cu cristale sau crearea genților handmade.

MO: - Un mesaj pentru mămicile cu visuri mari dar puțin curaj?

N.T: - Mămicilor cu vise mari le doresc să fie îndrăznețe și să creadă în visul lor. Mămici, curaj și nu Renunțați așa ușor - fiecare lucrare are clientul ei iar uneori e nevoie de mai mult timp pentru a-l găsi.

Poți vedea toate lucrările Nicoletei le poți găsi aici

Urmăreşte MAMA Online  ре FACEBOOK şi   

INSTAGRAM  și fii primul care vede postările noi iar dacă ai o pasiune și vrei să fii eroină în cadrul rubricii Business Mommy, scrie-mi la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.