Mame care inspiră. Natalia Savciuc: "Mai bine să încerci și să nu îți reușească decât să regreți că nu ai încercat

Are studii de traducător, este manager în comunicare și promovare și are o experiență de mai bine de 10 ani în organizarea de evenimente business și festivaluri, însă cel mai mult se relaxează atunci când lucrează la proiectul ei personal. Cifre sau litere voluminoase pentru zile de naștere, decor pentru odaia copiilor sau a adulților, decor pentru petreceri și ședințe foto. Pe toate le face Natalia Savciuc în cadrul proiectului Magic Shapes. Deși pandemia a pus la grea încercare toate activitățile ce țin de acest domeniu, Natalia s-a orientat pentru a oferi și alt gen de servicii, cum ar fi închirierea elementelor de decor sau prestarea serviciilor de design și machetare, și, treptat lucrurile încep să se miște în direcția cea bună. Natalia este un adevărat exemplu de femeie puternică de la care ai ce învăța, de asta te invit să o descoperi, să te inspiri de la ea și să te molipsești de curajul ei. 

MamaOnline: - Natalia, vreau să îmi povestești despre proiectul Magic Shapes. Ce fel de proiect este și ce mai exact faci în cadrul acestuia?

Natalia Savciuc: - Magic Shapes este despre elementele de decor care te ajută să creezi amintiri de durată. În momentul în care mămică întreabă despre o cifră în volum sau un decor prestabilit, eu tot timpul întreb: "cum vrei să îți amintești de primul anișor al piciului?" sau "ce nuanțe îți caracterizează anul?" În funcție de răspunsurile primite, venim cu sugestii. 

 

MO: - Cui aparține ideea de fondare a proiectului?

N.S: - Denumirea, approach-ul de comunicare și direcțiile de activitate îmi aparțin în totalitate, însă am inițiat proiectul @Magic Shapes împreună cu colega mea de școală și prietenă - Elena, care mi-a povestit și arătat ce lucrări frumoase pot fi făcute din polistiren la un pret accesibil și cu un efect wow. Pe atunci Elena era implicată într-o activitate de decor pentru evenimente private, cumetrii, zile de naștere, chiar și nunți. Noi am fost colege pe durata primului an de activitate. Acum, de mai bine de 1 an, Elena împreună cu familia ei a emigrat. Prima perioadă, după plecarea ei am colaborat cu Xenia, care m-a ajutat enorm. Acum am rămas singură pentru că proiectul depinde în totalitate de vânzari și nu puteam asigura un venit lunar stabil.

 MO: - Ce tipuri de servicii oferi?

 N.S:  Creăm obiecte de decor personalizate din polistiren, placaj de lemn, metal ori altceva, în funcție de necesitatea clientului. Pe lângă asta, tot timpul țin cont că vreau să ofer servicii care ar soluționa și unele probleme sau care ar răspunde la necesitățile mai multor mame. Uite așa, mai bine de un an în urmă, când cifrele și literele voluminoase erau la o mare solicitare, am venit cu propunerea de chirie a acestora. Serviciul de chirie de fapt, venea să soluționeze 2 probleme – cea de poluare a mediului și desigur a bugetului clientului.

Tot din dorința de a soluționa o altă problemă, au apărut suporturile pentru medalii – Magic Shapes. Istoria acestora a pornit exact atunci când am apucat să fac ordine iar medaliile baieților mei erau peste tot. Ei fiind foarte activi și participând la diverse competiții sportive tot se întreceau cine va avea mai multe medalii la final de an. Medaliile au împânzit biblioteca la propriu, medalii în sertar, medalii... medalii...

Și uite așa, am început să fac suporturi pentru medalii, astfel am soluționat problema aranjării, stocării medaliilor și în același timp oferim copiilor o motivație în plus pentru a nu abandona acest stil de viață.

 

MO: - Ceea ce faci tu este afacere sau activitate care îasigură un venit simbolic?

N.S: - Este adevărt că până la pandemie, această activitate aducea un venit relativ  bun. De ce relativ, pentru că există ciclicitate, vara trebuia să muncești ca să acoperi repausul lunilor de iarnă. 

Acum, chiar dacă am reluat activitatea, venitul este exact ca să te menții la suprafață. Sunt prea multe variabile legate de deciziile statului pentru a ne proteja de infecție, tendințe în ale decorului și preferințele clientului.

MO: - Care sunt cele mai solicitate servicii acum, la momentul actual? 

N.S: - Să știi că există cerere pentru litere și cifre în volum, mai nou clienților le plac mozaicul din baloane, boxele stilizate din polistiren pentru flori, bomboane și cadouri.

MO: - Cum pandemia a afectat acest proiect?

N.S: - Din momentul în care am fost anunțati că Moldova întră în stare de urgență în legătura cu noul tip de coronavirus, activitatea noastră a picat practic 95%. Comenzile de producere decor și programările de chirie litere volumetrice au fost anulate. Ceea ce este de înțeles. Înțelegem și clienții pentru care am produs lucrări, dar care au avut nevoie de o perioadă pentru a achita serviciile.

MO: - Cum v-ați reprofilat pentru ca să supraviețuiți? 

N.S: - Pentru că procesul de producere era mai de durată și mai anevoios, ne-am orientat la oferirea servicii de design și machetare. Fie că era decorarea peretelui în camera copilului, a biroul sau a sălii de conferință unde muncești, noi pregăteam macheta, reieșind din necesitatea clientului.

MO: - Știu că pe lângă această activitate mai ai și un job plus 2 copii. Care este secretul? Cum reușești să le îmbini pe toate și să reușești să faci față task-urilor?

N.S: - Știi, am impresia ca femeile cu doi și mai mulți copii pur și simplu sunt SUPER WOMEN by default. Pentru că dezvoltă abilități de logistică a activităților copiilor, treburilor casnice și activității profesionale. Iar această situație te face de fapt mai puternică și mai organizată. Trebuie să recunosc că de când a apărut al doilea copil, eu am început să pun preț pe timpul petrecut cu mine însămi, cu dezvoltarea mea personală și liniștea sufletească. 

Atmosfera de armonie în casă este direct proporțională cu starea de bine interioară a mea.

 

MO: - Dacă ar fi să dai câteva sfaturi mămicilor care își doresc să înceapă o afacere în acest domeniu care fi acestea? 

N.S: - Este nevoie de cunoștințe de bază în marketing, în comunicare și în contabilitate. Atunci când te lansenzi într-un domeniu nou este bine să înveți de la oameni care au o experiență. Cât despre sfaturi, eu sunt de părere că este mai bine să încerci și să nu îți reușească decât să regreți că nu ai încercat.

MO: - Ce alte lucruri ai învățat din activitatea ta în acest domeniu? 

N.S: - O lecție importantă pe care am învațat-o este că lucrurile se întâmplă exact atunci când trebuie să se întâmple, iar dacă nu s-au întâmplat înseamnă că este altceva unde trebuie să îți orientezi atenția.

MO: - Cum vezi evoluția acestui proiect?

N.S: - Dacă până la pandemie aveam mai multe planuri de dezvoltare, printre care și procurarea de utilaj, deschiderea unui showroom pe lângă atelier, acum aceste idei trec pe alt plan. Înteleg că toți și toate serviciile vor pune accent pe online, ceea la ce noi am muncit și până la pandemie. Avem site-ul www.magicshapes.md funcțional și orice solicitare primește răspuns instant.

 Poți lua legătura cu Natalia Savciuc pe pagina sa de facebook, instagram sau pe magicshapes.md.

 Urmăreşte MAMA Online  ре FACEBOOK şi   

INSTAGRAM  și fii primul care vede postările noi iar dacă ai o pasiune și vrei să fii eroină în cadrul rubricii Business Mommy, scrie-mi la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sursa foto: arhiva personală