Mame care inspiră. Iana Vlas: "Îmi place la nebunie să prezint lumii realitatea văzută prin obiectivul meu!"

Cu studii în domeniul vinificației și economiei dar cu o mare pasiune încă din copilărie pentru artă, de trei ani Iana Vlas este omul din spatele aparatului de fotografiat. Îi place să surprindă cupluri, familii frumoase și copii iar visul ei este să învețe toate secretele fotografiei newborn. Se simte binecuvântată pentru că datorită aceastei meserii, Iana Vlas cunoaște zilnic oameni frumoși iar cea mai mare satisfacție, spune ea, vine de la faptul că le oferă clienților ei amintiri pentru o viață întreagă.

MamaOnline: - Cum e să vezi lumea prin obiectivul aparatului de fotografiat?

Iana Vlas: - Îmi place la nebunie să prezint lumii realitatea văzută prin obiectivul meu! Asta înseamnă să fii mereu un om îndrăgostit. Mai ales fotograf de familie. Pentru că nu este nevoie să regizez prea mult. Pur și simplu ești alături de oameni și le surprinzi cele mai naturale sentimente și emoții.

MO: - De cât timp vezi lumea asa? Ai făcut studii în acest domeniu?

I.V: - Inima mi-a fost cucerită de fotograful Nicolai Buruiană, care în 2017 mi-a devenit soț. De atunci activez ca fotograf la www.neostudio.md. Toate cunoștințele și secretele în arta fotografiei le cunosc de la el și din tutoriale de pe internet.

MO: - În ce moment te-ai îndrăgostit de fotografie?

I.V: - Am încercat să mă reinventez, pentru că fiind însărcinată nu mai puteam merge la evenimente. M-am îndrăgostit de Luca încă de la primele ultrasonografii, încă atunci am înțeles că vreau să surprind și să păstrez fiecare clipă cu el, fiecare moment important din viața lui. Astfel a început adevărata mea călătorie în fotografia de familie. 

MO: - Care este secretul unei ședinte foto reușite?

I.V: - Am întâlnit o multitudine de clienți care spuneau că în general nu știu cum să se comporte în fața aparatului de fotografiat, iar răspunsul meu aici este foarte simplu: ”Relaxați-vă și fiți naturali, de restul mă ocup eu.”
La capitolul copii lucrurile stau un pic altfel. Ei trebuie să fie binedispuși. Dacă sunt mai capricioși intervin cu diferite trucuri precum gustări sau jucării preferate.

MO: - Cine este publicul tău țintă? Ce tipuri de fotografie faci?

I.V: - Fotografiez nunți, maternitate și copii. Fotografia de nuntă este cea cu care am pășit în lumea fotografilor și până acum rămâne a fi clientul meu numărul unu. Ce-i drept, anul acesta pandemia ne-a dat o întorsătură de planuri pentru toată lumea. Îmi place la fel de mult să pun în valoare frumusețea unică a femeilor, mai ales a viitoarelor mame. Vreau să le ofer posibilitatea să se vadă așa cum s-au visat, frumoase și încrezătoare. În cadrul unei ședințe foto de maternitate vreau să o prezint pe fiecare așa cum este - plină de viață sau retrasă, zâmbitoare sau visătoare.
Ador copiii, după cum deja v-ați dat seama. Îmi place să surprind emoțiile oneste ale copiilor. Iar pe de altă parte este mereu o provocare să îi surprind în ipostaze care să le pună în valoare inocența, gingășia și frumusețea trăsăturilor. Sunt obsedată și de pozele pictate cu frumusețea fetelor de altă dată.

MO: - Avem din ce în ce mai mulți profesioniști în acest domeniu. Prin ce ești unică tu și de ce oamenii trebuie să te aleagă pe tine să le fii fotograf?

I.V: - Mă ajută prorpia mea experiență de gravidă și mămică. Mă ajută să înțeleg vulnerabilitatea și nesiguranța unei femei al cărei corp trece prin cea mai mare modificare de până în acel moment. Mă ajută să înțeleg nevoile copiilor de vârste mici și să știu cum să le vorbesc, cum să mă conectez cu ei, cu blândețe și prin joacă. Simt că este ceea ce știu să fac cel mai bine și o fac cu dăruire absolută.

MO: - Care sunt preturile pentru ședințele foto pe care le faci?

I.V: - Prețul diferă de la pachetul ales de fiecare, dar pentru o sesiune foto de familie începe de la 35 euro iar pentru o nuntă de la 300 euro.

 

MO: - Ce planuri de viitor ai?
În ultima lună de sarcină am descoperit fotografia newborn, o adevărată revelație pentru mine. Am născut și la câteva zile i-am făcut poze băiețelului meu. Foarte greu, după care am citit mult și mi-am dat seama că aici este nevoie de foarte multe cunoștințe și studii. Nu aș numi acesta un plan de viitor, dar mai degrabă un scop pe care cu sigurnață îl voi atinge în curând.

MO: - Ai un sfat pentru mămicile care ne urmăresc?

I.V: - Dragi mămici, urmați-vă visul, tinde-ți spre noi orizonturi, indiferent de situație, nu lăsați nici o oportunitate pentru mai târziu. Azi, acum și aici demonstrează că poți.

Poți lua legătura cu fotografa Iana Vlas pe pagina NeoStudio.md, aici sau aici.

 Urmăreşte MAMA Online  ре FACEBOOK şi   

INSTAGRAM  și fii primul care vede postările noi iar dacă ai o pasiune și vrei să fii eroină în cadrul rubricii Business Mommy, scrie-mi la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sursa foto: arhiva personală