Mame care inspiră. Marina Căruntu: "Suflet și dragoste. Acestea sunt ingredientele cele mai importante în lucrul efectuat manual"

Dragostea pentru handmade, studiile în arte plastice, concediul de maternitate și dorința de a avea un venit suplimentar s-au împletit frumos și s-au transformat într-o afacere pentru Marina Căruntu, o tânără mămică din Ungheni. Talentul i se trage de la tatăl ei, care este pictor dar pentru ca să ajungă la performanța de azi, a trebuit să muncească mult. Acum Marina Căruntu confecționează păpuși, buchete comestibile, accesorii cu broderie și nu fuge de provocări noi. Te invit și pe tine să o descoperi.

Spuneți-mi de cât timp aveti această activitate și cum ați început?

Marina Caruntu: - Sunt pasionată de lucrările handmade și de procesul de creare a acestora de mult timp, dar din 2017 am început să confecționez păpuși. M-am inspirat de la o femeie care făcea păpuși Tilda și treptat am trecut și eu. Youtube și instagram  mi-au fost de mare ajutor .

MO: - De unde ați preluat tehnica de lucru? Aveți studii în domeniul croitoriei, picturii?

M.C: - Eu nu pot să spun că o am singură tehnică, eu le combin, îmi place mult să experimentez. Am studii în domeniul picturii, dar cu părere de rău am lucrat puțin în acest domeniu și am puțină experiență.

MO: - Ce este cel mai important pentru ca o comandă să fie executată cu succes?

M.C: Suflet și dragoste. Acestea sunt ingredientele cele mai importante în lucrul efectuat manual.

MO: - Câte păpuși aveți deja create și cum le promovați/ vindeți?

 

M.C: Am peste 100 de păpuși. Particip cu ele pe la târguri ale meșteșugarilor.  Uneori public fotografii pe rețelele de socializare.

 

MO: - În ce moment al efectuării unei păpuși aveti cele mai mari și mai plăcute emoții?

M.C: Cel mai emoționant dar și plăcut moment este atunci când pictez fața unei păpuși. Atunci îi apare caracterul și emoțiile pe care le redă. Tot atunci înțeleg mai bine și ținuta care i s-ar potrivi. Îmi place mult să improvizez.

MO: - În afara de păpuși ce mai faceți? Știu că păpușile nu sunt unica pasiune.

M.C: - Fac și buchete comestibile. Mi-a părut o idee interesantă. Le fac la comandă în orașul în care locuiesc.

MO: Când și cum reușiți să împărțiți toate responsabilitățile?

M.C: - Dacă îți place enorm de mult ceea ce faci, atunci le reușești pe toate. Plus că fiecare activitate aduce ceva bănuți în bugetul familiei.

Toate lucrările Marinei Căruntu le găsești aici.

 Urmăreşte MAMA Online  ре FACEBOOK şi   

INSTAGRAM  și fii primul care vede postările noi iar dacă ai o pasiune și vrei să fii eroină în cadrul rubricii Business Mommy, scrie-mi la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sursa foto: arhiva personală