Mame care inspiră. Maia Bulat: "Să ai talent este importat dar și mai importat este să îl dezvolți"

Îi place frumosul și îl găsește în tot - în natură, în oameni, în piese vestimentare și accesorii. Pictează de când se știe, a absolvit o școală de pictură, un colegiu și o universitate cu profil artistic, ultimele două în Italia. Are tot sprijinul familiei sale și asta îi dă aripi. De când este mămică și-a testat limitele talentului, dar cel mai mult i-a plăcut să picteze pe haine și pe accesoriile pentru fetițe, pe care tot ea le face. A creat o pagină pe facebook, și-a publicat lucrările personale iar clienții au început să apară într-un număr din ce în ce mai mare. Hai să o cunoaștem împreună pe Maia Bulat - meșterița pentru care nu există limite atunci când este vorba de creație.

MamaOnline: - Povestește-mi cum ai ajuns să faci ceea ce faci azi?

Maia Bulat: - Odată cu maternitatea și cu doi copii unul după altul n-am avut posibilitatea să ies la lucru. Dar dorința de a creea, de a mă dezvolta era atât de mare că nici copii mici nu m-au stopat. Făceam coronițe decorative pentru sărbători, pernuțe decorative din fetru și foarte multe alte lucruri până am găsit ceea ce cu adevarat doream să fac. Îmi doream mult să mă întorc la pasiunea mea pentru pictura și doream mult să mă  împart cu lucrările mele, să aduc cu ele puțină culoare.

MO: - Cât timp ți-a trebuit ca să ajungi la performanta de azi?

M.B: - Desigur primele încercări au fost pentru mine, familia mea și prietenii care m-au încurajat mult în ceea ce fac. Este important să ai alături persoane care te susțin. Activez în domeniul dat de un an jumătate și am o sumedenie de idei pe care vreau să le realizez neaparat cu timpul.

MO: - Pictură sau croitorie? Care iți e mai aproape de suflet?

M.B: - Croitoria îmi place mult și chiar aș vrea să fac un curs de studii în domeniul dat, dar totuși pictura îmi este mai aproape de suflet.

MO: - Dar căreia din ele îi aloci mai mult timp?

M.B: - Mai mult timp dedic croitoriei pentru a o studia deoare nu sunt tare puternică în domeniul dat, dar în pictură mă simt în apele mele. Prin pictură eu îmi exprim emoțiile, starea sufletească.

MO: - Ce înseamnă un client fericit și mulțumit și cât de des sau de rar ti se întâmplă să ai clienti din cealaltă categorie?

M.B: - Un client fericit pentru mine înseamnă totul, când predau clientului comanda, de fiecare dată am emoții ca la primul client. Chiar dacă înțeleg că este normal că nu la toți le pot place lucrările mele și fiecare om are gustul său, viziunea sa, eu oricum maximal încerc să fac clientul fericit. De fiecare dată încerc să fac astfel încât clientul să rămână multumit de lucrul meu, deoarece în fiecare lucrare eu pun o bucățică de suflet. Desigur am avut și clienți nemulțumiți dar foarte puțini. Am avut și clienți care nu mai luau comanda deoarece s-au răzgândit sau pur și simplu nu mai aveau nevoie de ea. Dar chiar și aceste moment urâte nu m-au făcut să renunț sau să îmi pierd încrederea în oameni, chiar din contra, m-au făcut mai puternică.

MO: - Arta costă iar picturile tale îmi par pur și simplu ideale, cum stabilești prețurile, cât de mari sau mici sunt?

M.B: - Da, arta costă și mulți îmi spun că eu iau foarte putin pentru munca mea depusă. Se întâmplă ca eu să greșesc și sunt nevoită să refac comanda chiar și de două ori, și atunci eu sunt absolut în minus, dar pentru mine e important clientul să aibă comanda să fie mulțumit. Pretul îl stabilesc în funcție de câtă vopsea merge, cât timp îmi ocupă, și deja cât costă stofa/ tricoul/ hanoracul etc. Orientativ un tricou pictat manual costă de la 180 lei! Încă un lucru important este împachetarea, eu încerc ca fiecare comandă să fie un mic cadou, cu toții iubim cadouri indiferent de vîrstă și deschiderea unei cutii cu o lucrare creată cu multă dragoste special pentru tine, este o mică magie.

MO: - În afară de picturile pe haine, pictezi și altceva? Ai fost implicată și în alte proiecte?

M.B: - În afara de pictatul pe hăinuțe, pictez și alte lucruri, am pictat în cameră la copii, am făcut un proiect și l-am realizat pentru o grădiniță. Desigur pictez tablouri, sper cu timpul să pot face o expoziție cu lucrările mele.

MO: - Cât la sută din ceea ce faci este talent și cât este muncă asupra talentului?

M.B: - Eu totuși încă puțin efort am depus asupra talentului, sunt în continuă dezvoltare. Să ai talent este importat dar și mai importat este să îl dezvolți.

Toate lucrările meșteriței Maia Bulat le găsești pe pagina ei de facebook Ideas arts and crafts

 Urmăreşte MAMA Online  ре FACEBOOK şi   

INSTAGRAM  și fii primul care vede postările noi iar dacă ai o pasiune și vrei să fii eroină în cadrul rubricii Business Mommy, scrie-mi la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sursa foto: arhiva personală