Mame care inspiră. Cristina Trohin: "Clientelor străine nu le vine să creadă că gențile mele sunt handmade"

De la hobby la o mică afacere, Cristinei Trohin nu i-a trebuit să facă decât un pas iar plecarea peste hotare nu a împiedicat-o deloc. A început să croșeteze genți stilate pentru ai noștri din Anglia, în ultima perioadă însă, numărul clientelor englezoaice a crescut. Cristina este mândră de rezultatele ei dar își dorește nespus de mult să își continue activitatea în acest domeniu acasă, în Republica Moldova, unde speră se se întoarcă și să își poată deschide un magazin cu lucrări personalizate proprii.

MamaOnline: - Ce te leagă pe tine de arta handmade?

Cristina Trohin: - Cred că s-a trasmis din generație în generație dragostea față de handmade. Bunica mea croșeta covorașe din fire de tricotaj pentru toate rudele, apoi mama mea croșeta și ne împletea fraților mei și mie tot felul de costumașe pentru iarnă.

MO: - Ce tipuri de lucrări faci și de la cine ai învățat să croșetezi?

C.T: Creez gentuțe, rucsacuri și coșulețe.
Am făcut un curs de croitorie în 2015 unde am învățat și a croșeta. Dar mai avansat am învățat din tutoriale de pe Youtube. Am început cu coșulețe și apoi am zis să-mi fac mie o gentuță. Mi-a plăcut rezultatul final.

MO: - Fiind peste hotare sunt curioasă să știu cine de obicei sunt clientele tale?

C.T: - Realizez comenzi pentru moldovence cel mai des, pentru români și englezi. În ultimul timp a crescut numărul de clienți de aici, din Anglia. Este ceva nou pentru ei și sunt încântați.

MO: - Ce spun clientele străine despre lucrările tale?

C.T: - Clientele străine se uită ca la o minune când primesc gentuțele. Nu le vine să creadă că sunt handmade.

MO: - Cât la sută din timpul tău zilnic îl dedici acestei pasiuni?

C.T: - 50% din timpul meu îl dedic micii mele afaceri, cu toate ca mi-aș dori mai mult. Dar lucrând de acasă și cu un copil căruia îi trebuie atenție, e cam greu.

MO: - Care sunt tendințele din această vară? Ce aleg cel mai des clientele tale?

C.T: - Tendințele din acest an sunt gențile  care au un aspect rafinat și elegant dar și gențile de tip sac supradimensionale.
Clientele mele aleg mai des gentuțe micuțe, de forme pătrate în culori pudrate și nu foarte aprinse.

MO: - Cum și unde vezi viitorul acestei afaceri?

C.T: - Viitorul mi-l văd ACASĂ, în Moldova, fericită alături de familia mea, cu dorința de a nu schimba nimic din trecut, făcând ceea ce fac acum, dar cu planuri mai mărețe. Vreau sa-mi măresc echipa în primul rând și de ce nu, un mic magazin cu lucrări handmade, acasă.

Urmărește activitatea Cristinei Trohin aici.

Dacă ești de părere că această pasiune ar putea inspiră și alte femei, distribuie interviul iar dacă ești o mamă care inspiră, scrie-mi la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Urmărește MAMA Online pe FACEBOOK și 

INSTAGRAM și fii primul care vede postările noi!

Sursa foto: arhiva personală