Mame care inspiră. Viorica Odajiu: "Sunt dependentă de ceea ce fac"

Ce poate face în concediul de maternitate o mamă? Mai ales una care are studii într-un domeniu în care nu își dorește să activeze? Să își găsească o activitate pe plac și să muncească cu toate forțele pentru a-și ridica o afacere până la sfârșitul concediului de îngrijire a copiilor. Viorica Odajiu este mama a două fetițe adorabile. Ea a început să coase accesorii, apoi din dorința de a-și îmbraca fetițele în haine unice, a trecut la rochițe. Unice au rămas și acum, chiar dacă sunt create nu doar pentru fetițele ei. Viorocăi nu îi place să coase multe modele la fel, de asta își păstrează stilul în toate dar în fiecare adaugă câte ceva diferit. Acesta este adevăratul și cel mai important avantaj al lucrărilor handmade, susține ea.

MamaOnline: - Aveti două fetițe. Înțeleg că ele v-au motivat să începeți această activitate. Așa a fost? Povestiți cum si cand ati inceput a crea.

Viorica Odajiu: - Am început să creez, când Mirabela avea 7 luni, înainte de sărbătorile de Paști. Atunci am primit în dar o mașină de cusut veche, era de mână. Am încercat să fac coșulețe din stofă pentru a merge în ospeție cu daruri, fiind o alternativă eco, în locul celor din plastic. Atunci am făcut câteva comenzi, era solicită ideea. Și mult timp am cusut gentuțe de tot felul pentru toți.

MO: - Vă mai amintiti emoțiile primelor lucrări?

V.O: - Desigur. Primele lucrări vor fi tot timpul în memorie. Am început această activitate ca pe un hobby, credeam că mă voi limita la lucrări pentru mine și fetița mea de asta am învățat singură să cos dim tutoriale. Internetul a fost prima mea sursa de idei.

MO: Când ați decis că vreți sau că puteți face mai mult?

V.O: - Dacă tot am fost solicitată, încercam să fac mai multe comenzi, dar nu tot timpul îmi permiteam, mai mult era ca un hobby, ceva pentru sufletul meu, mă relaxam când aveam timp liber.

MO: - Care este diferența dintre o rochie cumpărată si una cusută la comandă?

V.O: - Rochițele făcute handmade sunt create cu dragoste, fiecare ațișoară tăiată, în unele locuri chiar manual cusute. Eu mă strădui stofa să fie cât mai calitativă. Desigur o rochie creată manual este unică.

MO: - Cât de des faceți pentru fetițele dvs rochii? Vi se întâmplă să coaseți pentru cineva și să nu vă lase să le vindeți?

V.O: - De multe ori zic: "acum fac pentru fetițele mele", dar de obicei sunt vândute. Atunci e jale mare la noi în casă, pentru că pentru toți fac dar pentru ele nu.

MO: - Cât timp în zi alocați acestei activități și cât de mult vă place ceea ce faceți la momentul actual?

V.O: - Foarte mult ador să creez ceva nou, să fie după mine aș sta toata ziua la mașina de cusut. Soțul îmi spune ca sunt dependentă de ceea ce fac, dar oricum pe primul plan sunt copiii.

MO: - Ce vă doriți pentru următorii ani?

V.O: - Planific să fac universitatea în domeniul design vestimentar. Să-mi fac un atelier aparte cu tot echipamentul este visul meu. Vreau să fac o colecție pentru maturi plus size, în Moldova puține hăinuțe stilate pentru așa tip de modele.

Poți lua legătura cu Viorica pe pagina ei de facebook Lovely hand-made and more. Acolo vei găsi și cele mai frumoase modele de rochițe.

Dacă ești de părere că această pasiune ar putea inspiră și alte femei, distribuie interviul iar dacă ești o mamă care inspiră, scrie-mi la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Urmărește MAMA Online pe FACEBOOK și 

INSTAGRAM și fii primul care vede postările noi!

Sursa foto: arhiva personală