Mame care inspiră. Iulia Albu: "O mămică are puterea și răbdarea de întoarce munți"

Perfecționismul nu îi permite ca printre creațiile sale să se strecoare lucrări mai puțin reușite. Muncește mult pentru ca toate să fie ideale. Atunci când copilărea pe malul Nistrului, în satul Holercani, unde a adunat cele mai frumoase amintiri, visa să crească mare și să zboare acolo unde i-o vrea sufletul pentru ca să fie fericită. A făcut facultatea de Jurnalism și Comunicare Publică, a lucrat câțiva ani în domeniul customer service. Acum se laudă cu o familie frumoasă, 3 copii, un soț care o susține și o activitate care, pe lângă marea de plăcere, îi mai aduce și venit. Să o cunoaștem împreună pe Iulia Albu. 

MamaOnline: - Hai să le luăm pe rând. Cine și când ți-a cultivat această dragoste pentru handmade, pentru tricotat, croșetat?

Iulia Albu: - Am învățat să tricotez demult, de copil încă. Nu îmi amintesc cine m-a ajutat, învățat. Țin minte că am frecventat și un grup de creație la școală. Dar prefer să spun că cea care m-a învățat să tricotez/croșetez a fost mama. Îmi amintesc foarte bine un set tricotat de ea cînd eram copil din fustă și vestă, iar uzorul se numea coadă de păun. Doamne, era foarte frumos.

MO: - De cât timp ai fondat pagina și ai început să îți promovezi și activitatea ca și brand?

I.A: - Am revenit la acest hobby când s-a născut primul copil. Nu găseam nicio plapumioară care să îmi placă și am croșetat una. Iar pe verso i-am cusut o bucată de stofă colorată. Am folosit-o mult timp și era și un covoraș de joacă atunci când Matei a mai crescut puțin. Apropiații și prietenii m-au încurajat să fac și la comandă. Așa și a apărut pagina JulieBlanche (este porecla mea din universitate) iar primele creații au fost aceste plapumioare tricotate cu dorsală și print jucăuș.

MO: - Când ai transformat hobby-ul tău în activitate care îți aduce venit?

I.A: - Acest hobby s-a transformat în activitatea mea zilnică de la sine, mereu se găsea cineva care avea nevoie de un articol tricotat. Și așa din vorbă în vorbă, și desigur și Facebook-ul și-a făcut treaba, am ajuns să tricotez articole pentru copiii de toate vârstele.

MO: - Ce a urmat mai târziu, care au fost pașii tăi de creștere?

I.A: - Am creat și o pagină de Instagram. Și acolo am fost observată, solicitată și așa și  muncim până azi. Într-o zi o clientă m-a întrebat dacă nu aș vrea să îi fac o gențută. Am acceptat din curiozitate. Gândeam că acest experiment nu se va repeta, pentru că îmi formasem un sortiment și în sensul ăsta vroiam să mă dezvolt și să tricotez lucruri cît mai frumoase și totodată practice și necesare.

MO: - Ce gamă de lucrări găsim în magazinul tău virtual?

I.A: - Astăzi în sortimentul meu găsești căciuli, fulare, mănuși, berete, bentite și gentuțe.

MO: - E ceva deosebit în lucrările tale, ceva ce nu găsești la alți meșteri. Care e secretul?

I.A: - Sunt foarte mulțumită și chiar fericită când oamenii care îmi  poartă lucrările/creațiile îmi zic că sunt deosebite și cel mai important comode. Care e secretul? Nu știu exact dacă este vreunul. Poate faptul că sunt perfecționistă și muncesc mult ca rezultatul să fie unul calitativ și totodată frumos. Posibil secretul este dorința și motivația de a tricota articole și deosebite și practice.

MO: - Un sfat pentru mămicile talentate care ne urmăresc.

I.A: - Eu cred, nuu, știu sigur că o mămică este "multifuncțională", o creatură extraordinară și unică care poate să facă orice, care are puterea și răbdarea de întoarce munți și totodată are multă dragoste de oferit celor apropiați.

Pe Iulia Albu o găsești aici și aici

Dacă ești de părere că această pasiune ar putea inspiră și alte femei, distribuie interviul iar dacă ești o mamă care inspiră, scrie-mi la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Urmărește MAMA Online pe FACEBOOK și 

INSTAGRAM și fii primul care vede postările noi!

Sursa foto: arhiva personală