Mame care inspiră. Cristina Dudun: "Pandemia m-a ajutat, mi-a dat timp să fac mai mult"

În timp ce unii se plâng de faptul că pandemia a pus bețe în roate afacerilor sau le-a adus probleme de tot felul, Cristina Dudun din contra. Ea este bucuroasă că a avut mai mult timp liber pentru pasiunile ei. În această perioadă a cusut și a tot cusut bentițe pentru fetițe. Activitatea în calitate de farmacistă, statutul de soție și mamă îi furau mai tot timpul pe care îl avea, iar lunile de carantină au fost un bun prilej de a munci la un vis mai vechi, care se prăfuia pe undeva. Astăzi vreau să îți fac cunoștință cu o afacere proaspătă și cu fondatoarea acesteia, o femeie ambițioasă, Cristina Dudun.

MamaOnline: Spune-mi când și cum ai început să coși accesorii pentru fetițe?

Cristina Dudun: - În septembrie anul trecut am cumparat o mașină de cusut, mi-am dat seama că mâinile mele nu au uitat cum se coase. Din când în când, în timpul liber am  început să confecționez bentite din tricot. Mai mult coseam pentru o doamnă care mai apoi le picta manual. Din lipsă de timp nu prea reușeam să pun accent pentru a promova acest hobby al meu.

MO: - Când totuși a fost acel moment în care ai decis să îți vinzi pe cont propriu creațiile?

C.D:- Când a început pandemia, s-a redus numarul de ore la serviciu. Am înțeles că am timp și trebuie să-l folosesc cumva frumos. Am creat pagina în martie și am început să cos mai multe. M-a bucurat mult succesul cu care au început să fie solicitate. Pot sa zic ca pandemia m-a ajutat, mi-a dat timp să fac mai mult.

MO: Cât timp din zi aloci acestei activități?

C.D: - Aloc atâta timp cât am posibilitate. Mă străduiesc să nu răpesc mult din timpul familiei, cu toate astea uneori, când am mai multe comenzi muncesc și 8-10 ore.

MO: - Cât de important pentru o mămică este o activitate precum cea pe care o practici, în care să se refugieze?

C.D: - Este foarte important pentru o mămică o activitate în care să te refugiezi, mai ales dacă e invers proporțională profesiei. Cel mai important este aprecierea fiicei mele Anastasia, care mă lasă să creez și din când în când se apropie și zice: "Mami, tu faci lucruri frumoase pentru copii, să fie mai frumoși. Mă mândresc cu tine." Aceasta probabil e și cea mai mare motivație a mea.

MO: - De unde inspirație pentru modele noi și reușite?

C.D: - Unele modele sunt creația mea proprie, ceva ce voiam să cumpăr și nu găseam în magazine. Altele sunt inspirate din internet și de la alte creatoare. Atunci când mă inspir, neapărat adaug și ceva de la mine, ca să fie diferit.

MO: - Care este cea mai frumoasă parte a activității tale?

C.D: - Cea mai frumoasa parte sunt mesajele pe care le primesc de la cliente. Până acum toate mesajele au fost doar de mulțumire și de apreciere la ceea ce fac. Este un imbold mare să vezi că se apreciază, place, se recomandă și altora ceea ce faci cu mult drag. Primesc și fotografii, filmulețe cu micile prințese ce poartă accesoriile create de mine. Ce poate fi mai frumos?

MO: - Ce rol are fetița ta în afacerea ta?

C.D: - Anastasia are rol principal în absolut tot. Ea e inspirația mea și tot ce fac e cu ea și pentru ea. Tot timpul de mică mi-a plăcut și am invidiat în mod frumos fetițele ale căror mămici coseau sau creau ceva.

MO: - Cum vezi mica ta afacere peste 5 ani?

C.D: - Încerc să combin profesia, familia și acest hobby. Am planuri, am o listă întreagă de ceea ce aș vrea să fac. Am nevoie doar de timp. Cu pași mici, muncă, efort am să creez mai departe așa cum și fac. Încetișor confectionez fiecare articol, mai bine întârzii un pic cu comanda, dar nicidecum nu las sa sufere calitatea. Sper că va fi cu succes și în continuare mica mea activitate care în scurt timp pot să zic că se bucură de succese frumoase.

Urmărește și susține activitatea meșteriței Cristina Dudun pe Facebook și Instagram.  Dacă ești de părere că această pasiune ar putea inspiră și alte femei, distribuie interviul iar dacă ești o mamă care inspiră, scrie-mi la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Urmărește MAMA Online pe FACEBOOK și 

INSTAGRAM și fii primul care vede postările noi!

Sursa foto: arhiva personală