Mame care inspiră. Diana Trohin: "Succesul pornește de la o singură idee. O idee pusă în practică!"

Imaginația și talentul. Acestea sunt principalele instrumente ale meșteriței handmade, Diana Trohin. Chiar dacă domeniul în care și-a făcut studiile nu are nicio legătură cu arta, Diana a decis ca după absolvire să facă ceea ce îi aduce pe lângă profit, multă satisfacție. Concediul de îngrijire a copilului a fost momentul decisiv, moment în care a încercat să execute lucrări artizanale. Acum nu își imaginează viața fără ac, ață și croșetă. Te las să o descoperi.

Mama Online: - Cine este Diana Trohin ?

Diana Trohin: - Mamă și soție cu studii în domeniul Științe Economice, însă foarte pasionată de tot ce înseamnă handmade.

MO: - De când numele tău se asociază cu numele de "meșter handmade"?

D.T: - Cu 2 ani în urmă aflându-mă în concediul de maternitate și trecând prin perioada postnatală am zis că trebuie să îmi găsesc o activitate care să mă scoată din rutina zilnică. Așa am ajuns să procur primele pânze "Icoane" de brodat cu biser. Primele lucrări au fost făcute și dăruite rudelor, ca mai apoi să apară și primele comenzi. Pe parcurs am descoperit și pasiunea pentru croșetă, iar în prezent lucrările mele sunt apreciate de oameni iubitori de lucrul manual, de tot ce înseamnă făcut de mâna omului.

MO: - Ce mai exact faci? Ce tipuri de lucrări ai?

D.T: - Pe lângă brodatul cu biser, croșetez coșulețe (organizatoare pentru produse cosmetice, jucrării și accesorii), gentuțe, rucsacuri, jucării-foto personalizate, botoșei pentru copii. Nu zic "Nu" provocărilor, încerc, mă informez și lucrez la acea idee până îmi iese ceea ce mi-am propus.

MO: - Care tip de lucrare totuși îți este mai apropiată de suflet ?

D.T: - Nu pot zice că un tip de activitate e mai aproape și alta nu, însă totuși broderia rămâne ceva de suflet, ceva care m-a ajutat  să îmi găsesc echilibrul. Acel sentiment când doi tineri apelează pentru o icoană handmade în cea mai importantă zi din viața lor și anume "Cununia" e un sentiment aparte. În viață toate sunt trecătoare însă Icoana este ceva sfânt ce va rămâne zeci de ani în amintire. Totuși fiecare lucrare în parte fie brodată sau croșetată este realizată cu mult suflet și drag pentru ceea ce fac. Încerc mereu să obțin un produs final calitativ, iar pentru asta de multe ori redesfac și fac din nou. Atunci când iubești ceea ce faci, merită tot efortul.

MO: - De ce o mamă are nevoie de o activitate în concediul de maternitate?

D.T: - Fiecare mămică are nevoie de un moment de liniște, de regăsire, de a fi doar Ea și gândurile ei pentru a-și aduna forțele și energia necesară.

MO: - Cât de aproape îți este de suflet activitatea ta și ce intenționezi să faci în următorii ani ?

D.T: - E acel gen de activitate la care dacă lipsesc două zile simt nevoia să mă întorc, să creez și să muncesc la idei și metode noi. În următorii ani mă văd făcând același lucru handmade. Îmi doresc să fac și alte lucruri pentru copii căci nimic nu este mai frumos decât zîmbetul și bucuria lor. Mă văd muncind la ideile ce până în prezent nu am reușit să le pun în practică.

MO: - Un sfat pentru mămici cu pasiuni și fără curaj de a începe o afacere ?

D.T: - Succesul pornește de la o singură idee. O idee pusă în practică! Dacă există o pasiune, o ideea în care credeți că vă puteți regăsi, nu ezitați și munciți la ea zi de zi. O să fie mai greu însă cu muncă și voiță veți reuși!

Poți lua legătura cu eroina rubricii de astăzi aici

Dacă ești de părere că această pasiune ar putea inspiră și alte femei, distribuie interviul iar dacă ești o mamă care inspiră, scrie-mi la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Urmărește MAMA Online pe FACEBOOK și 

INSTAGRAM și fii primul care vede postările noi!

Sursa foto: arhiva personală