Mame care inspiră. Sorina Munteanu: "Mi-aș dori să dezvolt mica afacere și să ne putem întoarce în Chișinăul nostru drag."

Am văzut o singură lucrare efectuată de Sorina Munteanu și în secunda următoare i-am scris. Eram sigură că în spatele perfecțiunii se află ani grei de practică, dar nu. Are doar două luni de când a învățat să realizeze obiecte de decor în tehnica Modern Thread Painting, sau altfel spus, pictură modernă cu ața. Este stabilită la Veneția de 6 ani iar de cele mai multe ori, lucrările și le vinde pe o platformă internațională sau pe rețelele sociale. Broderiile și le semnează "Sun's Needle" adică "Acul Soarelui" - relativ simplu, universal, ușor de reținut pentru cunoscătorii limbii engleze și strâns legat de numele ei personal. Vezi mai jos care este cel mai mare vis al Sorinei și în ce condiții s-ar putea realiza. 

MamaOnline: - Spune-mi pentru început cum se cheamă tehnica în care lucrezi și de cât timp o practici?

S.M: - Tehnica lucrărilor pe care le execut poate fi numită broderie modernă, hoop art embroidery sau mai șmecher spus Modern Thread Painting, adică Pictură modernă cu ața. Am început să o practic de doar câteva luni. Mai exact 2 luni.

MO: - De unde ai învățat acest gen de artă?

S.M: - Nu am învățat nicăieri. În școală, la educația tehnologică brodam goblen pe ie tradițională. Îmi ieșea foarte bine rezultând din faptul ca luasem la acea vreme locul 2 la olimpiada pe tot municipiul. Nu doar atât. Câteva dintre lucrările mele au fost ulterior vândute la Hramul Orașului fără să fi fost anunțată. Business-ul deja pornise (râde). Totuși (în opinie proprie) goblenul e prea ușor de realizat și un pic învechit pentru a mă mai putea atrage. Am descoperit pe rețele aceasta versiune proaspătă de a broda. Mi-a plăcut mult și cât de dubios nu ar suna, de fiecare data când văd ceva nou, îmi dau seama cu ușurință cum pot face la fel. Să fie talent... Nu știu.

M.O: - Cum a fost prima lucrare?

S.M: - Prima lucrare a fost o broderie circulară cu flori, realizată în cea mai simplă tehnică, în centrul căreia am scris Home Sweet Home. A ieșit destul de bine și am decis să păstrez pentru mine primul experiment, ca să am ce compara în timp și de ce râde.

MO: - Cât de mult ai evoluat de la acea primă lucrare?

S.M: - Chiar dacă nu am ani de muncă în spate, într-un timp scurt, tablourile mele au devenit din ce în ce mai bune. Ultimele două lucrări, broderia circulară cu multe flori diferite ieșite în relief și cea cu ecografia gemenilor au luat foarte multe aprecieri în auditoriile câtorva grupuri din 4 țări diferite și au devenit fotografii iconice în câteva din coperțile acestora. Am ajuns și aici. Sunt flatată!

MO: - Pe ce platformă se vând lucrările tale ?

S.M: - Vând lucrările fie prin etsy.com, fie, dacă am comenzi personalizate, pe profilul de Instagram sau Facebook. În curând voi stabili doua serii diverse de broderii: Cele create ca decorațiuni pentru casa cum ar fi peisajele și portretele și, respectiv, cele destinate personalizării, cu nume, citate, ecografii, date memorabile.

MO: - Se întâmplă să ai lucrări în stoc sau de obicei se vând ușor?

S.M: - Cu comenzile stau bine. Un avantaj mare e atunci când încerci să ajungi la cât mai mulți oameni scriind în mare măsură în limba engleză. Ai mai multe șanse.

MO: - În cât timp faci o lucrare, de obicei?

S.M: - Unele lucrări pot lua aproape 2 săptămâni, altele 2 zile. Nu lucrez full-time aproape niciodată. Încerc să mă  ocup de asta în vreme ce băiețelul meu este la grădiniță sau, rareori, când toată lumea deja doarme.

MO: - Ce pasiuni ai în afară de broderie?

S.M: - Dintotdeauna m-a atras diversitatea. Mi-a plăcut mereu sa învăț, am practicat sporturi foarte diferite și am făcut mai multe cursuri (toate îndreptate mai mult spre artistism) . Cel mai mult îmi place ceea ce numim fashion. Nu hainele, ci exprimarea de sine prin ceea ce pui pe tine.

MO: - Care este visul tău legat de această pasiune?

S.M: - Locuiesc la Veneția de 6 ani. Pe cât e de superb, pe atât e de străin. Mi-aș dori mult să îmi dezvolt mica afacere până în punctul în care, împreună cu familia mea sa ne putem întoarce înapoi în Chișinăul nostru drag! Vrem acasă!

Urmărește activitatea Sorinei Munteanu pe facebook și Instagram

Dacă esti de părere că această pasiune ar putea inspiră și alte femei, distribuie interviul. 

 Urmărește MAMA Online pe FACEBOOK și 

INSTAGRAM și fii primul care vede postările noi!

Sursa foto: arhiva personală