Mame care inspiră. Elena Moisei: "Încercați să vă bucurați de lucrurile bune ale vieții, privindu-le prin prisma cunoașterii și înțelegerii sufletești!"

Profesia de educator și pasiunea pentru handmade sunt strâns legate între ele. Pentru ambele este nevoie de multă creativitate. De această părere este Elena Moisei care a îmbinat frumos cele două activități de care este îndrăgostită. Pentru că nu îi place să facă în fiecare zi unul și același lucru, pe pagina ei de facebook poți să te convingi că le-a încercat pe toate. Lucrări brodate cu biser sau panglică, tricotate, croșetate, tablouri personalizate, bomboniere și multe altele, în fiecare din ele pune mult suflet, iar asta se vede. Ceea ce o motivează și îi dă puteri să lucreze în continuare sunt clienții mulțumiți de rezultat.

MamaOnline: - De la cine ai moștenit dragostea pentru artă, handmade și frumos?

Elena Moisei: - Nu știu dacă am moștenit de la cineva, dar am această dragoste față de artă, handmade și frumos încă din anii de liceu, atunci când am început să croșetez mileuri, batiste și fețe de masă. Treptat, în anii de studenție am croșetat și huse pentru telefon, botoșei pentru copii, fulare, berete și poșetuțe pentru domnișoare, dar am și brodat mici tablouri în cruciuliță și mărgelușe.

MO: Ai multe lucrări și toate diferite, prin ce sunt ele comune și care activitate cel mai mult te reprezintă?

E.M: - Mie îmi place să le încerc pe toate, am început cu croșetatul, apoi brodatul în cruciuliță, biser și panglică, hardanger, floristică și chiar string art.
Am încercat să practic doar o singură activitate, dar nu, nu am putut, mă plictisesc, la mine activitățile sunt diverse, azi pot să croșetez, mâine să brodez, într-o altă zi realizez flori din hârtie creponată, ghirlande pentru aniversări, tablouri personalizate cu datele cele mai importante de la nașterea copilului, postere cu fotografii, mai nou, torturi din scutece. Atunci când practic diverse activități îmi aduce satisfacție sufletească. Fiecare activitate din cele enumerate sunt unice în felul său și pe toate le realizez cu plăcere. Nu există una din ele pe care aș prefer-o mai tare.

MO: Cât timp în zi acorzi acestui hobby și cum se descurcă restul familiei fără mama?

E.M: - Interesantă întrebare. Cât de straniu nu ar fi, dar reușesc să acord timp și familiei, atunci când creez, când muncesc la orice lucrare, băiatul se află lângă mine, jucându-se, iar când are nevoie de mamă, las lucrul și îi acord toată atenția lui. Cineva din prietenii mei zicea că degrabă va învăța și el să croșeteze. Timpul acordat acestui hobby depinde de băiat, uneori îmi permite să lucrez mai mult la noile proiecte, uneori mai puțin. Un plus de ajutor îl am din partea părinților mei, care mă ajută și mă susțin în toate.

MO: - Cine sunt susținătorii și generatorii de idei ai tăi în activitatea pe care o ai?

E.M: - Zilnic mă gândesc ce aș mai putea face ceva nou ca să placă lumii. Mă bucur când apar idei noi, când creez ceva nou și le place cercului de persoane care mă urmăresc. Unele idei le-am primit din partea finei și din partea cumetrei, pentru acest fapt le mulțumesc. În cele mai dese cazuri, cei care comandă la mine contează pe imaginația și ideile mele. Contează că rezultatul îi bucură și se simt mulțumiți!

MO: - Care e cel mai mare avantaj al muncii tale în calitate de meșter hamdmade?

E.M: - Marele avantaj este că sunt acasă, că sunt în preajma familiei, că am un program flexibil, că programul de lucru mi-l fac singură, fără să fiu comandată de cineva. E o activitate care nu-mi provoacă nervi, ci mă relaxează.

MO: - Ai un sfat pentru mămicile talentate care ne urmăresc?

R.M: - Pentru mămicile care vă urmăresc am un mesaj: Încercați să vă bucurați de lucrurile bune ale vieții, privindu-le prin prisma cunoașterii și înțelegerii sufletești! Iar dacă ați izbutit? Continuați! N-ați izbutit? Continuați!

Lucrările Elenei Moise le găsești aici

Urmărește MAMA Online pe FACEBOOK și 

INSTAGRAM și fii primul care vede postările noi!

Distribuind subiectele publicate pe MAMA Online, mă ajuți să ajung în vizorul unui public mult mai mare. Pentru asta îți mulțumesc!

Sursa foto: arhiva personală