Mame care inspiră. Dianna Stratu: "Cu cât mai multă lume va renunța la pungile de plastic, înlocuindu-le cu torbele din stofă, cu atât mai multe șanse avem să ne salvăm planeta"

Pentru handmade are o pasiune aparte. Le-a încercat pe toate, de la broderii, icoane cu biser, tablouri pictate pe numere până la lucrări realizate din fetru. Recent și-a descoperit un nou talent. Cel pentru croirea și pictatul torbelor eco. Și chiar dacă nu are studii în domeniul artelor, cu ajutorul "profesorilor" Google și Youtube toate îi ies perfect. Acum Dianna Stratu are un vis: să umple capitala de torbe eco, create cu multă dragoste. Descoper-o și inspiră-te, pentru că ai ce învăța de la ea!

Mama Online: Spuneți-mi cum a apărut această activitate/ pasiune?

Dianna Stratu: - Mereu am făcut ceva handmade. De la broderii, icoane cu biser, tablouri pictate pe numere, multe lucrări din fetru și iată că am ajuns să pun mâna și pe mașina de cusut. Primul lucru pe care l-am cusut a fost o pernă pentru somn special pentru însărcinate. Tare bine mi-a prins în ultimele luni de sarcină. I-am cusut Sofiei, fiicei mele mai mici, absolut tot setul pentru baby, babynest, plapumă, pernuțe dintre care și câteva decorative. Pentru Sebastian, fiul meu mijlociu, costumele la matineele de la grădiniță absolut toate le-am făcut singură.

MO: - Hai să trecem la noua dvs pasiune, torbițele eco. Pentru cine le faceți? Cine sunt clienții dvs?

D.S: - Ideea cu torbițele o aveam demult. Sunt abia la început, am făcut în jur de 30 torbițe până acum. Majoritatea au fost dăruite. Doar vreo 15 au fost facute la comandă.

MO: - Spuneți-mi dacă aveți studii în domeniul croitoriei, picturii?

D.S: - Studii în domeniu nu am, nici în pictură și nici în croitorie. În viitorul apropiat sper totuși să ajung și la niște  cursuri de croitorie, demult îmi doresc, însă la momentul acutual încă nu am timp pentru ele. Acum "profesorii" mei sunt google și youtube. De acolo am deprins tot. Desigur e greu, nu întotdeauna găsesc informația de care am nevoie, însă în cele mai multe cazuri am improvizat. Eu până nu ajung la un rezultatul dorit, nu mă dau bătută.

MO: - Ce vă place cel mai mult în tot procesul pe care îl faceți în crearea unei torbițe?

D.S: - Cel mai mult îmi place desigur rezultatul final. Și mai mult mi-ar plăcea să văd pe cineva la market facând cumpărături cu o gentută creată de mine. Nu pot să spun că e greu procesul. Atâta timp cât îmi place enorm ceea ce fac, nu întâmpin greutăți. Îmi ia mult timp anume pictura. Pot face o torbă de la câteva ore până la câteva zile. E un proces care durează, uscarea vopselei, spălarea  torbiței, călcatul, anume prin calcatul cu fierul și se fixează vopseaua pe stofă. 

MO: - O întrebare pe care, probabil, o primesti la fiecare comandă, desenul nu se șterge?

D.S: - Desenul nu se sterge după spălare, e vopsea specială pentru stofă. Desigur că necesită o îngrijire corespunzătoare iar clienții primesc torba împreună cu un set de instrucțiuni. De exemplu torbițele pictate nu trebuie să fie spălate la temperatură mai mare de 30°, categoric e interzis de călcat cu fierul direct pe desen, e nevoie obligatoriu de pus o bucată de stofă, căci veți ramâne cu vopseaua pe fierul de călcat.

 

MO: - Ce înseamnă pentru dvs această activitate? Relaxare? Împlinire? Bani?

D.S: - Cred că mai mult e o relaxare.
Fiind cu 3 copii, rutina zilnică te cam doboară. Iar când mă așez la cusut și pictat, mă afund totalmente. Desigur mai este și problema ecologiei. Pungile de plastic și în general plasticul este una dintre cele mai mari amenințări ale planetei. Zilnic mor mii de animale, cauza fiind plasticul. E un pericol mare și pentru noi, oamenii, pentru că la arderea acestora se elimină o substanță  dăunătoare în aer. Deci fiecare geantă are un rol mic, dar îl are, și cu cât mai multă lume va renunța la pungile de plastic, înlocuindu-le cu torbele din stofă, cu atât mai multe șanse avem să ne salvăm planeta.

MO: - Cine sau ce este sursa dvs de inspirație?

D.S: -  Copiii. Ei sunt principala sursă de inspirație.

MO: - Ce planuri aveți pentru viitor cu privire la acest proiect?

D.S: Planuri desigur că am multe.
Sper încet, încet să umplu orașul cu eco torbițe. Desigur că nu mă voi opri doar la acestea, am în plan să fac și alte modele de gentuțe, pentru pâine de exemplu, poate ceva modele pentru copii. Idei am multe, sper în viitorul apropiat sa le realizez.

Toate lucrările eroinei de azi a rubricii Business Mommy le găsești pe pagina Eco Tote Bag

Dacă vrei să fii și tu eroină a rubricii Business Mommy, scrie-mi la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Urmărește MAMA Online pe FACEBOOK și 

INSTAGRAM și fii primul care vede postările noi!

Distribuind subiectele publicate pe MAMA Online, mă ajuți să ajung în vizorul unui public mult mai mare. Pentru asta îți mulțumesc!

Sursa foto: arhiva personală Dianna Stratu