Mame care inspiră. Adriana Arnăut: "Chiar dacă nimeni nu crede în tine, important e tu să crezi!"

Scrie texte care vând și îi învață și pe alții același lucru. Este sigură că succesul poate fi atins dacă investești în auto-dezvoltare, crezi în forțele proprii și ești disciplinat. Chiar dacă făcea copywriting cu mult timp înainte, a luat decizia de a-și lansa propria agenție în perioada concediului de maternitate. Astăzi vreau să te inspiri de la fondatoarea primei agenții de copywriting din Moldova, CreativeAd, Adriana Arnăut.

Adriana se descrie ca fiind un om cu cerințe foarte mari față de sine, cu standarde pe care le crește mereu, cu momente de euforie, alternate de momente de surmenaj.

MamaOnline: -Hai să le luăm pe rând. Ce înseamnă copywriting?

Adriana Arnăut: - Copywriting e, cum zice și sloganul CreativeAd, arta de a vinde prin cuvinte. Atunci când este necesar de creat o legătură cu publicul țintă și de a-i vinde ceva, este nevoie de copywriting. De la naming, slogane, texte pe bannere, advertoriale, email-uri,  postări pe social media până la bloguri corporative unde, aparent, nu se vinde nimic – totul e copywriting.

MO: - Povestește-mi cum a apărut prima Școală de Copywriting din Moldova? 

A.A: - Se spune că cele mai bune idei de afaceri vin din necesitatea de a rezolva o problemă. Asta era problema mea: lipsa unei surse unice de educare a copywriterilor. Internetul este imens. Cărți tot sunt multe. Dar îți ia efectiv ani de zile să testezi tot ce citești și să vezi ce merge pe bune. Eu am testat, am eșuat, am reușit și am făcut un curs de bază care se bazează strict pe experiența mea și pe ceea ce știu sigur că are efecte bune. Acest curs apoi a fost completat de alte cursuri, gen Slogane și Titluri, Oferte Comerciale, Comunicare Asertivă, etc.

MO: - Școala a fost lansată într-o perioadă în care nu prea cred că se știa ce înseamnă "copywriting" în RM. Cum a fost începutul? Prin ce metode și cât timp ți-a luat până ați obținut interesul și încrederea clienților?

A.A: - Începutul a fost greu, dar egoul meu e împlinit știind că anume echipa mea și eu am fost la baza educării pieței în sensul copywriting-ului. Da, mi-o asum pentru că am muncit mult la acest capitol și încă mai muncim. De la blogul nostru corporativ până la masterclass-uri gratuite, inclusiv unul dintre foarte puținele evenimente din Moldova care a reușit să adune 1.000 de oameni pentru a afla mai multe despre copywriting.

Aici vreau să mă opresc puțin, pentru că a fost deopotrivă greu și provocator pentru mine. Acum un an și ceva în urmă am organizat un Masterclass la Palatul Republicii unde fără publicitate, în circa 10 zile, cam 3.000 de oameni s-au înregistrat, iar prezenți au fost 1.000. 

Cât a durat educarea? Partea grea - cam 6-7 luni. Dar, încă continuă.

MO: - Cât de greu sau de ușor ți-a fost să renunți la avocatură? Ai regretat vreodată această decizie?

A.A: - Bună întrebare. Nu regret, dar a fost greu. În primul rând, cu părinții mei, ambii profesori de-o  viață, care își imaginau unicul copil avocat, doctor în științe, lector universitar. Și am fost așa o perioadă. Dar nu mă simțeam Eu. Apoi, unii prieteni nu au înțeles, dar soțul mă înțelegea și susținea, iar anume el a fost și este ancora mea în așa momente.

MO: - Știu că ești un workaholic înrăit, dar îmi dau seama că nici familia nu o lași pe locul 2. Cum reușește Adriana Arnăut să fie o business lady mereu la datorie dar și o mamă și soție bună, alături de cei dragi?

A.A: - Ohh... greu! Dacă vedeți mame pe Instagram cu parametri 90/60/90, copii fericiți, soți iubitori, job bine plătit, să știți că totul ce vedeți, dar absolut totul, are un preț extrem de mare: fără odihnă.)))

Dacă serios, cred că anume vârsta mea (34 ani) îmi dă maturitatea necesară să le balansez pe toate. Am învățat să îmi reîncarc sursele interne de energie, am învățat să îmi ascult corpul și sufletul, și, cel mai mare secret: am mult ajutor de la soț și părinții noștri. Fără ei, nu aș reuși nimic.

MO: - Care sunt scopurile și visurile tale pe care ai vrea să le vezi realizate peste 10 ani?

A.A: - Dacă e să vorbim profesional, scopul principal este să facem compania lansată alături de Angela Gladei – BDC Creative – una unică în Moldova. Și ne va reuși, pentru că suntem ambele cu experiența, drive-ul și inteligența emoțională necesară. Peste 10 ani, BDC Creative va avea un portofoliu de clienți locali și internaționali super-bogat, o echipă mare de experți, și fiecare angajat cu salariu bun-bun. 

Evident, vreau să duc Școala de Copywriting tot mai sus și în tot mai multe țări. Bunăoară, recent ne-am lansat în România și e abia începutul.

CreativeAd -  ca prima și unică agenție de copywriting din Moldova, are ca scop prioritar să servească clienților noștri din țară și din afară și să îi ajute să vândă cât mai mult. Pentru Școala de Copywriting și Agenția de Copywriting – văd filiale în cel puțin 2 țări pe lângă Moldova.

Dacă e vorba de scopuri personale, poate oamenii au observat că pe online sunt mai discretă cu tot ce ține de familie. De aceea, asta va rămâne în mica noastră lume – familia Arnăut.)

MO: - Dacă ar fi să dai 3 sfaturi mamelor/femeilor cu pasiuni și aspirații mari dar care nu au curaj să își lanseze propria afacere, care ar fi acestea?

A.A: - 1. Chiar dacă nimeni nu crede în tine, important e tu să crezi!

2.Citește multă literatură de auto-dezvoltare. Pune-ți un scop: 5 pagini pe zi. Apoi 10. Apoi 20. Nu îți imaginezi cât de mult crești datorită cărților!

3.Fii disciplinată. Dacă ai copii, fă-ți un plan al zilei: dejun, joacă, plimbare, lucru în timpul somnului lor de amiază, apoi rutina zilnică, și iar lucru când copiii merg culcare. Lucram până la 5 dimineața uneori, acum nu mai este necesar, dar la început – munca multă și planificarea corectă sunt decisive.

 Citește și Diana Chisaru: "Cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie, cu bani pe care nu îi avem, pentru a impresiona oamenii de care nu ne place."

 Urmărește MAMA Online pe FACEBOOK și 

INSTAGRAM și fii primul care vede postările noi!

Distribuind subiectele publicate pe MAMA Online, mă ajuți să ajung în vizorul unui public mult mai mare. Pentru asta îți mulțumesc!

Sursa foto: facebook//AdrianaArnaut