Mame care inspiră. Cristina Ermac: "Merg treptat spre realizarea marilor scopuri cu pași mici"

A învățat să tricoteze în timp ce era însărcinată cu primul ei copil, acum 7 ani, iar reacțiile prietenilor și comenzile au făcut-o să se aprofundeze în acest domeniu. Apoi, la insistența oamenilor din jur, care își doreau să învețe de la ea această artă, a fondat Knit Your Dreams, o școală online de tricotat. Acum, Cristina Ermac este mândră de faptul că are doi copii minunați și un soț care o sprijină în toate, iar pe lângă asta mai are și o activitate de suflet. Inspiră-te de la ea!

MO: - Spune-mi când ți-ai descoperit pasiunea pentru tricotat?

Cristina Ermac: - Deși am absolvit facultatea Finanțe și Bănci, m-am regăsit ulterior mai mult în alte sfere: maternitate și lumea handmade. Dragostea mea pentru tricotat a apărut în moment ce hormonii mei jucau în mine, iar fiul mai mare creștea tot mai mult în burtică. Cred că asta a jucat rolul primordial, deoarece ceea ce m-a atras inițial au fost hainele și accesoriile tricotate pentru bebeluși. Ma îndrăgostisem pe loc de câteva modele, și mai mult adorasem ideea că aș putea să le creez chiar eu. Pas cu pas am început a căuta informație pe internet, ca să pot învăța acest meșteșug.

MO: - Cum ai ajuns să îți faci clienți?

C.E: - Pe atunci, informație era mult mai puțină decât în ziua de azi. Un video tutorial era o raritate extrem de mare. De aceea învățatul mergea mult mai greu, mai mult în baza propriilor greșeli.
Treptat am început de la modele simple și mici, ca mai apoi sa trec la lucruri mai complicate. În încercarea de a mă lăuda cu ceea ce am creat pe rețelele de socializare au început a apărea persoane dornice de a-mi comanda lucruri similare. Asta a fost primul imbold spre a crea pentru altcineva contra plata.

MO: - Care este cea mai memorabilă sau cea mai complicată lucrare pe care ai facut-o vreodată?

C.E: - Dacă e sa îmi amintesc cele mai memorabile proiecte au fost cele care mi-au luat cel mai mult timp: ca de exemplu o rochie croșetată sau un palton tricotat. Însă la momentul actual cu siguranța nu le pot numi și preferate. Pentru mine proiectele preferate sunt cele care sunt executate cel mai calitativ posibil, respectiv asta pot fi chiar și niște căciulițe obișnuite.

MO: - Povestește-mi despre proiectul tău Knit Your Dreams. De ce ai decis să începi un asemenea proiect?

C.E: - De când creeam accesorii și haine la comandă, lumea mă tot ruga să le predau lecții. Am încercat și această metodă de lecții individuale însă nu m-am regăsit în ea. Din motiv că îmi era greu să îmi planific timpul pentru ele, în al doilea rând pentru că îmi părea complicat să stabilesc un price list obiectiv având în vedere că la mine veneau atât persoane care țineau prima data andrele în mâna cât și persoane cu experiență mai vastă în acest domeniu.
De aia am copt mult timp în mintea mea ideea acestui proiect și am decis să îl și încerc. Proiectul Knit Your Dreams este dedicat în special celor care nu dispun de mult timp liber pentru a se deplasa și a învăța ceva nou în sfera tricotatului. El presupune cursuri aparte de tricotat sau croșetat anumite articole, cu lecții video online, și cu suport online din partea mea.

MO: - Cum reacționează lumea la lecțiile tale online?

C.E: - Mă bucur sa văd lumea care este receptivă la un asemenea proiect și care îi simte valoarea. Mă simt împlinită în momentul în care îmi văd elevele cu proiectele finalizate și mândre de ele.

MO: - Ce faci în timpul tău liber?

C.E: - Nu știu dacă aș putea da o definiție concretă la timpul meu liber la momentul actual deoarece sunt destul de flexibilă în acest sens, având în vedere că nu sunt constrânsă de responsabilități de lucru, și deși am doi copii de care mă ocup, totuși timpul liber probabil depinde de dorința și necesitatea mea. Cu toate acestea pe lângă toate responsabilitățile care le am ca mama, una din cele importante le consider a fi faptul de a găsi timp pentru plăcerile sufletului. Două din ele pentru mine sunt tricotatul/croșetatul și cititul. De obicei când am ceva timp, în liniște merge o luptă interioară în mine care să decidă în care direcție din cele două să o apuc.

MO: - Ai planuri de viitor ce țin de extinderea proiectelor tale din acest domeniu sau îți vezi viitorul în altă parte?

C.E: - Mi-aș dori mult să îmi extind mai mult proiectul meu. Am multe idei ce țin de el și pe care le-aș implementa cu mare drag, însă unele din ele necesită timp, altele investiții, altele o planificare mai minuțioasă, de aceea nu vreau să grăbesc lucrurile și merg treptat spre realizarea marilor scopuri cu pași mici.

Pe Cristina o găsești aici.

Citește și Diana Chisaru: "Cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie, cu bani pe care nu îi avem, pentru a impresiona oamenii de care nu ne place."

 Urmărește MAMA Online pe FACEBOOK și 

INSTAGRAM și fii primul care vede postările noi!

Distribuind subiectele publicate pe MAMA Online, mă ajuți să ajung în vizorul unui public mult mai mare. Pentru asta îți mulțumesc!

Sursa foto: arhivă personală