Mame care inspiră: Mariana Hadji: "Frica e o piedică așa de mare!"

Pasiunile pentru pedagogie, tricotat și cărți o definesc în totalitate pe Mariana Hadji, iar cel mai mare loc din suflet îl ocupă familia - soțul ei și cele două fiice. Pentru Melisa a tricotat primele căciulițe iar câțiva ani mai târziu, fiind în concediu de maternitate cu Lia, cea de-a doua fetiță, și-a luat inima în dinți, andrelele în mâini și a realizat prima ei lucrare la comandă. De mică visa să devină învățătoare de clasele primare, iar după absolvirea facultății de Pedagogie UPS "Ion Creangă”, s-a angajat la un liceu din capitală. Perioada în care a activat a fost frumoasă și plină de emoții, atunci a înțeles că această meserie este vocația ei, mărturisește Mariana. Chiar dacă știe că îi va fi foarte greu, în viitor nu vrea să renunțe la niciuna din pasiunile ei. Te las să descoperi și să te "molipsești" de la o mamă care inspiră!

MAMA Online: - Cum s-a născut Melibaby?

Mariana Hadji: - Tricotatul în viața mea își are rădăcinile din copilărie. Mama mi-a insuflat dragostea pentru aceasta activitate și apoi a urmat  cercul de creație din școala în care am învățat. Apropo, îmi pare rău că acum nu se mai organizează astfel de cercuri pentru copii. Când a apărut în viața noastră Melisa, prima  fetiță,  am început sa-i tricotez multe căciulițe. Treptat toate lucrările mele erau testate de copiii și nepoțeii mei. Gândul de a mă extinde cu lucrările și pentru alte comenzi mi-a venit vreo 2 ani în urmă, dar nu mă puteam decide. Aceasta activitate la noi în țară necesită multe investiții financiare și îmi era frica să încerc.

MO: - Cum ai decis totuși să-ți transformi pasiunea într-un magazin online?

M.H: - Îmi amintesc de câte ori îi spuneam soțului de ideea aceasta  de-a scoate în vânzare lucrările mele. Și tot de atâtea ori renunțam la ea. Frica - e o piedică așa de mare. Într-o zi, soțul mi-a spus să-mi cumpăr ață cât am nevoie și să încerc, altfel voi sta tot timpul cu regretele în spate. Îmi amintesc și acum cât de tare îmi bătea inima atunci când făceam prima comandă de ghemuri de ață în așa cantități de mari. Îmi era frică să apăs butonul pentru a sfârși comanda.

MO: - De ce "Melibaby"?

M.H: - Numele ,,Melibaby” mi-a dat multe bătăi de cap. Mi-a plăcut aceasta combinație de cuvinte. ,,Meli” din limba greacă ce înseamnă - miere, iar ,,baby “ din limba engleză - bebeluș. Deci, Melibaby ar înseamnă ,,Bebeluș dulce ca mierea”. Așa-i văd eu pe toții copiii ce poartă căciulițele astea gingașe cu urechiușe și pomponuri.

MO: - Cât timp lucrezi la o căciulă și cât de greu te desparți de ele?

M.H: - De la 2 la 4 zile, apoi urmează prelucrarea termică a lucrării. Aici deja depinde de timpul meteo, o lucrare se poate usca și în 2-3 zile. Cum mă despart de ele? Evident, greu! Dacă până nu de mult telefonul era plin de poze cu fetițele mele, acum caciulițele ocupă tot atât de mult loc în telefonul meu.

MO: - Copiii au nevoie de multă atenție. Câte ore are o zi a unei mame care, pe lângă copii și griji casnice mai are și o activitate?

M.H: - Cu ritmul alert de lucru sunt deja obișnuită. Mai greu îmi este să împart corect timpul pentru familie și activitatea mea. În toată afacerea aceasta nu m-aș fi descurcat singură. Îmi vin în ajutor cele mai apropiate persoane. Fiecare mă ajută cu ce poate și le sunt foarte recunoscătoare, fără
ei nu aș fi reușit.

MO: - Ce faci în timp ce muncești? :)

Interesantă întrebare :). De mică, Lia nu doarme fără mine și în timp ce ea își împlinește somnul eu tricotez, lângă ea. Am o cutie specială pentru toate materialele mele și tricotez liniștită în timp ce ea doarme pe fundalul valurilor mării. Apropo, sunetul valurilor mă ajută mult, doarme mai bine ascultând aceste sunete și nu ciocăniturile andrelelor.

MO: - Care este scopul tău în această activitate?

M.H: - Scopul meu de la început a fost să-mi ocup timpul cu ceva util și plăcut. Fără tricotat nu poate trece nici o zi din viața mea. M-am gândit că fetele mele au prea multe căciulițe și ar fi
bine să le mai tricotez și altora. Sigur, mi-ar face mare placere să știu că în țara noastră se prețuiește la justa valoarea munca meșterilor ce realizează manual, cu multă grijă și pasiune, fiecare lucrare.

MO: - Ai un mesaj pentru mamele ambițioase cu vise mari care urmăresc Mama Online?

M.H: - Nu am avut niciodată scopul să demonstrez cuiva că poți începe o afacere fiind în concediu de maternitate. Sunt prea multe lucruri la mijloc și prea multe riscuri, dar dacă mămicile au o pasiune și posibilitate de investiție în acea pasiune, le pot spune doar să aibă curaj și să încerce. Uneori avem de toate pentru a încerca ceva, dar nu avem curaj să încercăm. "Prea mulți dintre noi nu își trăiesc visurile fiindcă își trăiesc fricile."- Les Brown

Toate lucrările Marianei le găsești pe pagina ei de facebook Melibaby.

 Urmărește MAMA Online pe FACEBOOK și 

INSTAGRAM și fii primul care vede postările noi!

Distribuind subiectele publicate pe MAMA Online, mă ajuți să ajung în vizorul unui public mult mai mare. Pentru asta îți mulțumesc!

Sursa foto: facebook//melibaby