Mame care inspiră. Mariana Sîrbu:  "Orice lucrare pe care o realizez, îmi aduce o enormă satisfacție"

Dacă ai un singur copil și foarte puțin timp liber pentru a-l dedica pasiunilor tale, citește acest interviu cu meșterița handmade, Mariana Sîrbu, care te va motiva să lași pretextele și să acționezi. Este de 4 ori mamă și are o dragoste aparte pentru lucrările făcute manual. Pe vremea când își făcea studiile la Colegiul de Informatică sau la Universitatea Cooperatist Comercială nu și-a imaginat că peste ani va face artă și că cel mai frumos job nu are nevoie de mulți ani de studii. Inspiră-te și urmează-i exemplul.

MamaOnline: - Cum ți-ai început activitatea?

Mariana Sîrbu: - Arta handmade îmi era pe plac încă din copilărie, bunicile erau și ele pasionate de lucru manual, când mergeam pe la ele, deseori mă implicam să le ajut. Dar în adolescență uitasem undeva de această pasiune. Fiind în concediu de maternitate uneori îmi doream să mă ocup cu ceva, deși cu copiii este mereu cu ce să te ocupi, dar voiam să am o ocupație care calmează într-un fel, și am început să creoșetez câte ceva pentru copii, apoi am brodat ceva tablouri.

MO: - De ce ai introdus motive naționale pe gențile tale?

M.S: Ador portul nostru popular, într-o zi îmbrăcasem o ie populară și atunci mi-a venit idea de a croșeta o geantă care s-ar potrivi la portul nostru popular. Zis și făcut.

MO: - Ața din care le confectionezi este eco. De ce optezi pentru acest lucru?

M.S: - Deoarece sunt și eu pentru tot ce este natural și ecologic, am decis să folosesc firul de iută pentru că este un fir de ață natural.

MO: - Cine te susține în toată activitatea și datorită cui mergi mai departe?

M.S: Familia mă susține în tot ceea ce fac. Chiar și ăla micu știe cum se ține croșeta și ce trebuie să faci cu ea.
Clienții mei sunt cei care mă încurajează să merg mai departe, iar lucrările mele au ajuns în România, Italia, America, Anglia, Franța.

MO: - Cu 4 copii nu cred că este foarte ușor să faci față comenzilor. Cum te descurci?

M.S: - La început croșetatul era doar hobby dar acum îmi mai aduce și ceva bani de buzunar. Este cam greu să fac față comenzilor dar mă mai ajută și bunicuțele, stând cu copilașii.

MO: - Ce înseamnă această pasiune pentru tine?

M.S: - Pentru mine lucrul handmade este o pasiune. Depun multă dăruire în lucrările pe care le fac, de aceea orice lucrare pe care o realizez îmi aduce o enormă satisfacție.

MO: - Ce planuri de viitor ai?

M.S: - Pe viitor planific sa-mi deschid un magazin cu lucrările proprii.

Toate lucrările Marianei le găsești pe pagina ei de facebook Galeanu Handmade.

 Urmărește MAMA Online pe FACEBOOK și 

INSTAGRAM și fii primul care vede postările noi!

Distribuind subiectele publicate pe MAMA Online, mă ajuți să ajung în vizorul unui public mult mai mare. Pentru asta îți mulțumesc!

Sursa foto: facebook//galeanuhandmade