Mame care inspiră. Mariana Frunza: "Când împletesc rămân față în față cu mine, această activitate mă relaxează și îmi aduce liniște"

Este specialistă în asistență socială dar de când a devenit mămică, din dragostea și dorința de a-i oferi cele mai călduroase hăinuțe și accesorii vestimentare pentru copilul ei, Mariana Frunză a început să împletească. Soțul ei a fost cel care a susținut-o de la bun început iar Darius, fiul ei, i-a fost model. După ce a adunat mai multe lucrări, a prins la curaj și le-a publicat pe rețelele de socializare iar acum se mândrește cu comenzi distribuite în toată lumea.

Mama Online: Povestește-mi, de cât timp munca handmade face parte din viața ta și cine te-a învățat această îndeletnicire?

Mariana Frunza: - Acest hobby a apărut odată cu venirea pe lumea a lui Darius, băietelul meu. Ca orice mămică, mereu căutăm ce este mai bun pentru el și am decis să îmi încerc talentul confecționând ceva pentru el. Spre deosebire de alte fete, care spun că au învățat să împletească la școală, pentru mine cea mai bună profesoară a fost mama mea, de la care am învățat mult mai multe decît la orele de educație tehnologică. Iarna la bunei pe soba mergea o adevărată  competiție la împletit bine și repede.

MO: - Ce înseamnă pentru tine timpul petrecut împletind?

M. F: - Este timpul când nu doar număr ochiurile, atunci când împletesc rămân față în față cu mine, această activitate mă relaxează, îmi aduce liniște și mă pune la încercare să reușesc, să am un scop. Adesea încerc ceva nou și de fiecare dată sunt nerăbdătoare să văd rezultatul final și reacția clienților.

MO: - Ce lucrări se găsesc în magazinul tău online?

M.F: Am o pagină de facebook unde postez toate lucrările mele, e un colț cu amintiri. Deci am caciulite, snooduri, fulare, ciupici, plapume și nu îmi este frica accept provocările noi!

MO: - De unde te inspiri și ce sau cine îți dă puteri să mergi mai departe pe acest drum?

M.F: - Cel ce mi-a insuflat curaj este soțul meu, el m-a susținut, m-a lăudat și m-a criticat. Darius este sursa mea de inspirație, e atât de amuzant și îmi este atât de plăcut să îl urmăresc cum își selectează căciula pentru plimbare și cu câta mândrie iese din casă. Desigur are căciulile lui preferate însă uneori le îndrăgește pe cele ale clienților iar eu sunt nevoită să mai împletesc una la fel.

MO: - Cât timp îți ia să faci un set căciulă-fular și care e cea mai complicată parte a unei lucrări?

M.F: - În funcție de timpul pe care mi-l oferă băiatul meu. Fiind acasă cu el adesea împletesc noaptea sau la amiaza când doarme și finalizez o comandă în 2-3 zile. Partea cea mai dificilă e atunci când clientul alege culoarea. Pe fotografii aceasta poate arăta într-un fel iar în realitate să se diferențieze. Mereu am frici, vreau să văd doar clienți fericiți și mulțumiți.

MO: - Unde în lume au ajuns lucrările tale?

M.F: La acest capitol sunt mândră de mine. Am avut norocul să trimit comenzi în Canada, Dacota de Nord, California, Italia, Germania, Cehia, Rusia, Israel, Irlanda și Londra!

MO: - Te-ai gândit vreodată să renunți la această pasiune?

M.F: - Deocamdată nu. Nu e atât de ușor. Chiar dacă îmi voi relua activitatea profesională, voi împleti pentru familie și prieteni până Darius va spune că nu îi sunt pe plac lucrările mele, dar peste ani la sigur voi reveni și voi fi o bunicuță exemplară. (râde)

Toate lucrările Marianei Frunza le găsești aici

 Urmărește MAMA Online pe FACEBOOK și 

INSTAGRAM și fii primul care vede postările noi!

Distribuind subiectele publicate pe MAMA Online, mă ajuți să ajung în vizorul unui public mult mai mare. Pentru asta îți mulțumesc!

Sursa foto: Arhivă personală Mariana Frunza