Mame care inspiră. Lia Pogolșa: "Rezultatele mele mă fac mai puternică"

A spart tiparele și a arătat lumii că poți porni o afacere de la zero atunci când ești perseverentă, ai scopuri mărețe și muncești zi de zi pentru realizarea acestora. De curând a lansat proiectul #mamedigitale, la baza căruia stă propriul exemplu, cel de a reuși în pofida circumstanțelor nu întotdeauna favorabile. A divorțat având un copil mic și fiind însărcinată cu al doilea, a creeat o afacere cu bijuterii handmade, a studiat mult, iar apoi și-a deschis propria academie de cursuri online. Inspiră-te și tu de la Lia Pogolșa!

MamaOnline: - Spune-mi pentru început cine este Lia Pogolșa?

Lia Pogolșa: - Astăzi Lia Pogolșa este o femeie reinventată după o versiune anterioară. Lia Pogolșa este o mamă care crește doi copii și mai crește câțiva "copii" pe online, ceea ce înseamnă proiecte personale, proiecte de suflet și proiecte ale clienților mei. Sunt marketer sau specialist marketing, cel care ajută să capteze clienți pentru companii, atât pe online cât și pe offline.

MO: - Am citit povestea ta de viață,
ești o adevărată luptătoare, ai avut curajul să divortezi fiind însărcinată și având deja un copil. Spune-mi ce ți-a fost cel mai greu? În ce moment ai spus gata, eu nu mai pot?

L.P: - Mersi pentru apreciere, cred că momente din astea avem toți, dar e prea puternică misiunea pe care o am în viață și prea puternic rolul meu ca mamă pentru acești doi copii pentru ca să pot să dau mâinile în jos. Au fost câteva momente poate de oboseală sau de lipsă de motivație și susținerea cuiva, dar în rest eu am fost foarte sigură pe ceea ce vreau să obțin și foarte sigură că chiar dacă astăzi sunt obosită sau nu mi-a reușit, eu știu că a treia sau a patra sau a zecea oară, dar mie o să îmi reușească.

MO: - Spune-mi pe scurt despre cum a aparut Click Academy?

L.P: - Ideea mi-a apărut atunci când m-am întors din Spania, acolo unde am facut o facultate online și m-am întors aici cu gândul că poate o să găsesc ceva de lucru cu studiile de acolo. Dar era destul de complicat pentru că diploma trebuia validată, mai aveam nevoie de ceva ajustări de studii. Eu eram însărcinată și îmi dădeam bine seama că nu puteam să merg la studii cu un copil de mână și altul în burtă.

Am căutat ceva studii online și tot ce am găsit era o comunitate care timp de două luni te învăța să îți lansezi o afacere. Eu visam la creearea unei academii online pentru că mă inspiram de la plaftorme din Spania, Rusia, America. Eram prin 2013-2014 cu acest gând iar în 2016 am lansat Click Academy și ulterior am început să prestez servicii. Eu nu mă consider marketer de facultate dar din experiența mea de 5-7 ani de muncă pentru că am studii de economist, am lucrat în sistemul bancar iar a doua facultate pe care am facut-o a fost Administrarea și Gestionarea Firmelor, iar în Spania aveam ocazia să gestionez o agenție imobiliară.

Planul meu pentru Click Academy nu era să vând pe această platformă doar cursurile mele, dar și ale altor specialiști din diferite domenii de pe online.

MO: - Povestește-mi despre proiectul tău #mamedigitale?

L.P: - Am pornit de la ideea că au trecut deja 7 ani de când am divorțat, de atunci viața mea a luat o cu totul altă întorsătură și după mai multe discuții cu mentorii mei, am ajuns la conculzia că povestea mea ar putea fi un punct de reper care ar putea stimula și ajuta alte femei. Prin această istorie a mea se vor regăsi alte femei, alte femei vor dori să spună ceva, prin aceasta multe femei își vor renaște abilitățile. Prin proiectul Mame Digitale vreau să găsesc alte femei, care ar putea să ne învețe ceva util pe platformă. Acum în septembrie urmează să lansez un proiect care ar cuprinde întâlniri săptămânale timp de 3 luni, cu invitația experților în mai multe domenii, cum ar fi un life coach, de exemplu. Vom învăța femeile ce înseamnă stima de sine, le vom oferi idei de afaceri, le vom învăța cum să își lanseze pe online o afacere și cum să lucreze de acasă fără a renunța la responsabilitățile de mamă.
Mame digitale este pentru femei care au deja afaceri, pentru cele care intenționează să își lanseze o afacere sau pentru cele care pur și simplu își doresc o profesie, pentru ca în timpul liber să poată obține un bonus sau un mini salariu. Acesta este un proiect de reinventare profesională

MO: - Ce se poate învăța pe online?

L.P: - Absolut orice se poate de învățat online. Este real, eu asta am făcut 15 ani în urmă la Universitatea Oberta din Catalunya. Eu am înțeles că pot să lucrez la câteva joburi, iar în weekend și când mai aveam ceva timp citeam conspectele pe care le primeam în format electronic. Interacționam cu profesorii tot online, iar o dată la jumatate de an mă duceam în Barcelona să dau examene, așa am facut eu a doua facultate și știu din proprie experiență că asta e posibil.

MO: - Ce te face mai puternică și mai bună?

L.P: - Rezultatele mele. Rezultatele pe care le obțin clienții mei, companiile pe care le consult, rezultatele pe care le am zi de zi și rezultatul financiar. Nu fac asta doar de dragul plăcerii, fiecare antreprenor când își lansează o afacere se gândește și la partea financiară pe lângă faptul că primește satisfacție din ceea ce face și își explorează propriile abilități profesionale.

MO: - Ce visuri ți-au rămas nematerializate? Ce ți-ai mai dori în următorii 10 ani să realizezi?

L.P: - Nu este un vis, dar am un obiectiv pentru următorii ani să îmi găsesc jumătatea. De când am divorțat am fost focusată doar pe partea profesională și nu am atras acel bărbat în viața mea. Mai vreau un copil, și vreau să am acea libertate pentru a dedica mai mult timp copiilor iar afacerile să meargă cu sau fără mine. În acești 7 ani eu am lipsit din viața copiilor mei, a fost un sacrificiu. De multe ori eu sunt doar un vizitator în casă. Dimineață îi pregătesc pentru grădiniță și școală iar seara când vin, deseori ei deja dorm. Acesta este și un motiv în plus ca eu să îmi doresc să dezvolt această comunitate și cursuri pe online. Eu vreau să pot lucra de acasă și să fiu mai mult cu copiii mei.

MO: - Ai câteva sfaturi pentru toate mamele care au început proiecte frumoase și "stau" acasă cu copiii?

L.P: - Chiar dacă au afaceri mici, sfatul meu este să îndrăznească să creadă în  proiectul lor și să dea lovitura pe online. Totul se începe de la un mini-plan, schițează pe foaie ce vrei să faci, care îți sunt obiectivele și planurile, cu ce începi. Fă-ți un plan de lansare pe online al proiectului, trebuie să ai grijă de reputația și brandingul tău personal ca să vinzi prin persoana ta. Apoi e nevoie de promovare organic și cu plată pe instagram, facebook, google. Toate acestea sunt aspecte de care ai nevoie pentru lansarea unui proiect pe online și toate acestea le vom învăța în cadrul cursului nostru.

Urmărește MAMA Online pe FACEBOOK și 

INSTAGRAM și fii primul care vede postarile noi! Dacă ești o mamă care inspiră, scrie-mi la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sursa foto: facebook.com//LiaPogolsa