Mame care inspiră. Cristina Deliu: "Educând o generație sănătoasă mai repede o să ajungem la o schimbare"

Se declară o mamă nonconformistă iar regulile în familie sunt stabilite chiar de membrii acesteia. Are tradiții pe care le păstrează cu strictețe împreună cu soțul și fiicele sale, cum ar fi mersul la biserică în zilele de sărbătoare sau amenajarea bisericii în ajun de Crăciun și Paști. Astăzi ți-o prezint pe meșterița handmade, Cristina Deliu. Ea confecționează pungi și torbe ecologice iar de curând a aflat cu ce poate fi înlocuită folia alimentară și pungile pentru carne și pește. Este sigură că prin conștientizare și educarea copiilor putem salva planeta. Te las să te inspiri de la Cristina Deliu!

MamaOnline: - Ce înseamnă pentru dvs stilul de viață eco?

Cristina Deliu: - Să fii prietenos cu mediul este o provocare și o oportunitate pentru fiecare dintre noi. Să duci un stil de viaţă eco înseamnă să ai mai multă grijă de mediul înconjurător, pentru a lăsa în urma ta un loc mai bun pentru copiii tăi şi pentru urmaşii lor. A adopta un  stil de viata eco nu înseamnă numai a sorta și recicla gunoiul dar și a avea grija ce mâncare consumam.

MO: - Când și de ce ați început să arageți o atenție sporită utilizării raționale?

C.D: - Mda...o întrebare foarte frecventă în ultimul timp. Primul pas a fost informarea copiilor despre pericolul consumului de plastic, aruncarea irațională a lucrurilor. Am privit filme despre animalele marine care suferă din cauza indiferenței noastre, despre poluarea aerului, despre încălzirea globala, etc.

MO: - Cum a apărut ideea de a confecționa  și comercializa produsele SistersD bags?

C.D: SistersD este al treilea copil al nostru, a apărut exact la timp și programat pentru a schimba unele deprinderi nesănătoase pe care le aveam. Încet am început a merge la magazin cu traista de acasă, fructele și legumele le procuram în pungi special cusute pentru fiecare produs, mai nou deja avem și pungi cerate pentru produsele din carne și pește. Avem și analogul foliei alimentare - un fel de șervețele cerate.

MO: - Cum reacționează fetițele dvs la alternativele ecologice pe care le aveți în casă?

C.D: - Nouă ne place să fim eco friendly. Fiecare are setul său de pungi pentru shopping, recent am procurat și perii de dinți din bambuc și fetelor tare le plac. Orice cumpărătură e aleasă foarte atent pentru a evita pe cât putem plasticul și produsele chimice. Deja am ajuns la o etapă când mergem în magazin și din alt colț se aud glasul fetelor: ”mama/tata am găsit ceva eco” e o plăcere să auzi asemenea fraze de la copii tăi, la un moment dat devii mândru de reușite. Mergând la școală ele transmit informația discutată în casă. Camelia chiar într-o zi a venit acasă și îmi zice: „Mama, azi câteva profesoare mi-au zis că vor să procure pungi de-ale noastre” Plină de mândrie și satisfăcută că mai sunt și alții care vor să schimbe lumea în mai bine.

MO: - Care este feedback-ul publicului și cum/cât de repede/greu se schimbă părerea oamenilor cu privire la alternativele ecologice?

C.D: - Oamenii sunt diferiți și respectiv gândesc diferit. Unii sunt deschiși pentru o schimbare, realizând că noi suntem cei care trebuie să facă această schimbare, în schimb alții ramân la ideea ca oricum nu se va schimba nimic și doar o viață avem de trăit și trebuie s-o trăim la maxim fără mari eforturi. E greu să schimbi unii oameni, trebuie timp și răbdare. Eu sper că educând o generație sănătoasă mai repede o să ajungem la o schimbare. Îndemnul meu către toți părinții este să povestească copiilor, să fie buni și să își  iubească planeta-mama, iubind-o sincer pot avea grijă de ea așa cum trebuie, fără gunoi, fără plastic, fără produse chimice,  fără răutate.

MO: - Aveți idei de a veni cu alte produse pe piață? Dacă da, ce produse?

C.D: - Deocamdată promovăm aceste patru produse pe care le avem. Lucrăm la colecții și e cam greu, dar evident că avem foarte multe idei Eco și neapărat le vom pune în  practică. Acum suntem la etapa de a deschide un magazin online Eco Shop de unde veți putea procura produsele noastre și câteva alternative ecologice pe viitor, săpun natural, lufa (burete ecologic), perii de dinți, miere ecologică, etc... Fiți cu ochii pe noi că urmează să vă surprindem frumos!

Pe Cristina Deliu o găsești aici.

Citește și istoria meșteriței handmade Ecaterina Popescu

Dacă ești și tu o mamă care inspiră, aștept de la tine un mesaj la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..