Mame care inspiră. Ecaterina Popescu: "Munca handmade înseamnă dăruire de sine prin lucrările personale"

Niciodată nu și-a imaginat că mâinile sale sunt capabile să creeze lucrări handmade și nu a crezut vreodată că are atâta răbdare, însă, odată cu maternitatea și-a descoperit multe calități și abilități. Astăzi te las să te inspiri de la talentata creatoare de jucării, Ecaterina Popescu. Are o familie minunată, un soț care o sprijină în toate și doi copii care, spune ea, sunt foarte înțelegători și o lasă să lucreze. În colecția sa poți găsi urși, girafe, iepurași, personaje din desenele animate sau păpuși - toate croșetate. Cel mai greu îi este să execute una și aceeași jucărie, pentru că, potrivit ei, acesta este farmecul lucrărilor create manual, nu pot fi copiate cu exactitate și fiecare jucărie nouă se deosebește de cea anterioară. Te las într-o companie plăcută cu o femeie de la care ai ce învăța!

MAMA Online: - Când și cum a apărut Happy Toys?

Ecaterina Popescu: - S-a întâmplat acum un an. După două concedii de maternitate m-am cam plictisit să stau fără ocupație, și am zis că trebuie să fac și eu ceva frumos pe lângă faptul că sunt mămică a doi copilași. Am căutat pe internet articole pentru inspirație, am găsit câteva tutoriale și am decis să încerc. Eram atât de intrigată să văd rezultatul, încât nu mai aveam răbdare să termin cu treburile casnice pentru ca să mă intorc la măsuța mea să mai creez ceva.

MO: - De la cine ai învățat să croșetezi?

E.P: - Să croșetez am învățat la școală, la orele de muncă, însă a croșeta jucării nu am învățat de la cineva anume. M-am învățat singură privind diverse tutoriale pe youtube. 

MO: - Ce înseamnă munca handmade pentru tine?

E.P: - Munca handmade înseamnă  dăruire de sine prin lucrările personale. Spre deosebire de obiectele de la colțul străzii, produsele handmade exprimă ceva și acest lucru este cel mai important. Persoanele pasionate de această muncă sunt cu adevărat speciale, la fel ca și produsele pe care le realizează, pentru că este nevoie să pui mult suflet în ceea ce faci.

M.O: - Aceasta muncă presupune multă atenție, timp și răbdare, de unde iei puteri pentru aceste resurse?

E.P: - Da, într-adevăr necesită multă răbdare și timp, dar dacă îți place ceea ce faci, găsești timp pentru toate. Multă încredere în mine îmi dau clienții, care după ce primesc comenzile îmi scriu sau mă sună să îmi mulțumească încă o dată, asta mă umple de inspirație și putere pentru a creea alte lucrări.

MO: Cu ce îi ocupi pe copiii tăi atunci când croșetezi?

E.P: - Îi mulțumesc Domnului că mi-a dăruit doi copii foarte înțelegători. În timp ce eu lucrez ei se joacă, vorbim, facem diferite jocuri și activități. Mă străduiesc să le acord atenție atunci când ei au nevoie și să lucrez mai mult în timp ce ei dorm.

MO: - Care este cea mai complicată lucrare pe care ai făcut-o vreodată?

E.P: Toate lucrările sunt complicate în felul lor, dar cel mai dificil de executat a fost prima lucrare și nu atât tehnica, cât pe plan emoțional. Îmi făceam mari griji de reacția clientului. Nu știam dacă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor, dar le-a depășit.  

MO: - Spune-mi care este profesia ta de bază și dacă sfârșitul concediului de maternitate ar putea însemna și sfârșitului proiectului Happy Toys?

E.P: - Profesia mea nu are nimic legat cu ceea ce fac eu, niciodată nu mi-am imaginat că mâinile mele sunt capabile să creeze ceva frumos. Am asbolvit Universitatea Tehnică și sunt tehnolog în vinificație. Chimia și matematica întotdeauna au fost punctele mele forte. De multe ori mi-am zis că finalizez o jucărie și mai mult nu iau comenzi, doar că de fiecare dată am cedat tentației de a creea din nou. Nu știu ce va fi peste ani, dar nu cred că mă voi opri aici.

MO: - Ce sfat ai pentru mamele care au pasiuni și doresc să își materializeze visele în concediul de maternitate?

E.P: - Pentru mămicile care au talent, sunt creative și mâinile lor fac minuni, să nu vă fie frică să încercați. Căutați-vă pe voi, copiii nu sunt un obstacol iar maternitatea poate fi un bun punct de pornire. Ocupați-vă cu ceea ce vă place, nu vă fie frică de greutăți și nu cedați niciodată!

Toate lucrările Ecaterinei Popescu le găsești pe pagina sa de facebook Happy Toys.

 Urmărește MAMA Online pe FACEBOOK și 

INSTAGRAM și fii primul care vede postarile noi! 

Sursa foto: facebook//happytoys