Mame care inspiră. Istoria de succes a două surori care au cucerit lumea cu accesoriile handmade pe care le creează

Dragostea pentru rafinament le-a unit și mai mult iar creațiile lor au ajuns în toată lumea. Vorbim despre două surori din capitală, Nadea și Eliza, meșterițe handmade, care, de 5 ani pun accent pe calitate și nu pe cantitate. Copiii lor și aprecierea clienților sunt izvorul de inspirație și de putere. Astăzi ți-o prezint pe una din ele, Nadea Baban, fondatoarea Baby Ello și prima dintre surori care a luat decizia că arta este domeniul în care își dorește să activeze.

MamaOnline: - Când și cum ți-ai descoperit această pasiune pentru crearea accesoriilor și hăinuțelor pentru copii?

Nadea Baban: - Orice început vine de la mama, de altfel așa a fost și în cazul meu și al surorii mele. Ceea ce vezi în  copilarie asta îți dorești să faci când vei crește mare, chiar dacă uneori încerci cumva să-ți schimbi drumul și aici vorbesc de facultatea pe care o alegem. Undeva în subconștient pasiunea aceasta se păstrează și o redescoperi atunci când vezi în fața ochilor acel ceva care te inspiră, în cazul nostru - copii noștri!

MO: - Care este activitatea ta de bază? Ai vreo tangență cu designul vestimentar sau croitoria?

N.B: - Activitatea mea de bază este și  ramâne a fi croitoria. Sora mea a studiat contabilitate, a făcut diferite cursuri, ca până la urmă să înțeleagă că  lucrul manual este de fapt acel ceva care o hrănește din punct de vedere emoțional!

MO: - Ce produse găsim în atelierul vostru?

N.B: - În colțul nostru de creație, în cei câțiva metri pătrați care ne înghit  practic tot timpul, găsești orice!
Începând de la cele mai mici chitibușuri pentru codițele prințeselor, papucei, rochite, jucării și desigur nu lipsesc niciodată copii noștri.

MO: - Lucrezi împreună cu sora ta. De cât timp faceți o echipă și cum este să fiți întotdeauna aproape?

N.B: - Da, lucrez cu sora mea și mai am câteva ajutoare care mereu stau în umbră, de aceea mereu vorbesc la persoana a treia. Deși activitatea de baza a surorii se înclină spre ramura de bijuterii și accesorii de nunta "Elysa cu dragoste", atunci când am nevoie de ajutor, vine și mă ajută. Ea nu este mereu alături, deși noi tragem cumva să înnodăm sforile cât mai strâns. Apropiații ne spun că suntem ca oul cu două galbenușuri :)) În sfera noastră de activitate am pășit împreună cam de 3 ani.

MO: - Lucrările voastre sunt originale și perfect lucrate. Pentru asta e nevoie de multă dibăcie, răbdare, pasiune și inspirație. Când și cum vă încarcați bateriile?

N.B: - Probabil prima fraza scrisa de voi ne și încărcă bateriile. Mereu vorbesc și sunt cât se poate de deschisă pe tema aceasta. Din acestă activitate nu te îmbogațești, pentru că se necesită prea mari eforturi. Da, vizual e doar o bentiță să zicem, dar cât s-a lucrat la ea, cât nu s-a dormit, sau cât s-a căutat un anume material ori culoare, nu se vede și nu simte nimeni. În toți acești ani au fost momente când realizam că ne înghite prea mult timp și energie, parcă renunțam, dar pentru că mereu ne tenta să facem ceva nou și să postăm, nu ne puteam rupe total. Apoi am strâns cumva o parte de clienții care ne-au devenit prieteni, care de câte ori vin de peste hotare, trec prin vizită. Asta și este motivația și energia noastră, altfel cred că demult renunțam. Noi avem un slogan care ne-a condus aproape 5 ani, "Calitativ și NU cantitativ"

MO: - Care este cea mai grea și care este cea mai plăcută parte a unei comenzi?

N.B: - De fapt nu este o parte grea și alta mai puțin grea. E complicat uneori să înțelegi ce își dorește clientul, probabil din vina supraîncărcării cu idei a acestuia, te inunda practic și tu nu ai cum să legi asta, pentru că
vizualizez in gand o imagine a produsului final și îmi dau seama că nu o sa iasa nimic bun, si atunci trebuie să-i propui o grămadă de alternative, care îți consumă timpul. Partea cea mai plăcută e atunci când ti se oferă libertate în a crea un anumit lucru, iar când clientul îl vede ramâne fără cuvinte, emoțiile acestea directe fac toți  banii din lume.

MO: - Cine vă sunt clienții și în ce țări au ajuns lucrările voastre?

N.B: - Clienții noștri sunt acei oameni care vor să se diferențieze prin a purta lucruri frumoase, făcute cu drag și  dăruire. Sunt acei oameni care încearcă să înteleagă cât este de migălos și  complicat în același timp lucrul manual. Noi păstrăm legătura cu ei, ne bucurăm de loialitatea lor, dar mereu suntem deschise spre orice dorință a unui om nou. Multă lume ne întreabă de ce nu insistăm în reclame, în participarea la diferite târguri și tot așa, probabil o să sune arogant, dar e un adevăr, atunci când îți faci bine treaba, oamenii vor veni dupa tine si nu va trebui să fugi tu după ei! Căciulițele noastre se poartă în Elveția, Danemarca, Italia, Canada și chiar în Australia am avut o comandă.

MO: - Cum vezi viitorul acestei afaceri?

N.B: - O întrebare interesantă și prea des auzită în ultimii ani. Cum vedem noi viitorul "BabyEllo"? Simplu, cu clienți fideli, oameni care apreciază munca altora, cu același slogan înainte! Iar dacă ar fi să vorbesc din punct de vedere al lărgirii de orizont, probabil într-o zi, când vor mai creste copii noștri, ar putea fi mai simplu sau ar putea deveni și mai greu :)
Dacă această muncă a noastră am fi luat-o ca un bussines, probabil am fi fost mai focusate pe deschiderea unui mini-magazin, dar dat fiind ca e o pasiune materializată nu simțim nevoia de a ne extinde la momentul actual. 

 Ți-a plăcut acest interviu? Distribuie-l!

Dacă vrei să afli primul despre articolele noi, urmărește MAMA Online pe FACEBOOK și 

INSTAGRAM