Mame care inspiră. Mihaela Goncear Popa: "Îmi doresc să avem copii dependenți de cărți, jocuri interactive și nu de gadgeturi!"

Atunci când îți iubești cu toată ființa ta meseria, maternitatea nu este altceva decât o perioadă în care îți poți crește aripi. Așa s-a întâmplat și în cazul Mihaelei Goncear Popa. Încă din copilărie, printre cărți și caiete, visa să ajungă profesoară. Licența și masteratul l-a făcut în domeniul pedagogiei, iar în paralel a lucrat în calitate de cadru didactic. Acum are cea mai importantă meserie din lume - cea de mamă, iar timpul liber preferă să îl petreacă făcând difetite activități educative pentru dezvoltarea copiilor. Te las să o descoperi și tu!

MamaOnline: - Ce visai în copilărie să devii când vei ajunge mare?

Mihaela Goncear: - Ooo, eu de mică mă vedeam învățătoare))) Mama, fiind și ea cadru didactic, a reprezentat probabil cel mai bun model pentru mine. Tare îmi plăcea să-mi ascund privirile printre caietele și cărțile ei. După ce am absolvit gimnaziul, mă pregăteam pentru concursul de admitere la Colegiul de Medicină, dar în aceeași zi m-am și răzgândit. Probabil simțeam că nu este drumul meu. Astfel mi-am continuat studiile în domeniul educațional.

MO: - Cum ți-a venit ideea să faci cărțulii cu activități pentru copii?

M.G: - Prima cărțulie pe care am făcut-o îi aparține lui Sebastian, băiatul nostru. Această reflectă povestea primului anișor de viață. Atunci mă gândeam ca la sfârșitul cărții să anexez câteva exerciții pe care ulterior să le descopere, rezolve. Dacă sincer, cel mai mult aceasta l-a impresionat, probabil în esența textului va intra mai târziu. Următoarea carte, care deja cuprindea doar exerciții, i-am dăruit-o unei fetițe la care merg și fac ore suplimentare. A impresionat-o cel mai mult că în această carte poate șterge în caz de greșește și poate reveni oricând cu alte idei.

MO: - Ce fel de activități ai în colecție și pentru ce categorii de vârstă sunt?

M.G: - Sunt activități pentru copii de la 0 la 10 ani și au ca scop dezvoltarea fenomenelor și proceselor psihice. Dacă am spune colecție, la moment ea include: cărți cu poezioare, carduri tematice, cărți cu exerciții structurate pe vârste, diverse fișe-joc, am creat un set de citire pentru a fi de ajutor învățăceilor, părinților și cadrelor didactice.

 MO: - De unde te inspiri pentru idei?

 M.G: - Prima sursă de inspirație este băiețelul nostru, din experiența și dezvoltarea sa zilnică mă inspir. O altă sursă de inspirație este internetul. Încerc să-mi creez propriile activități, dar sunt momente când mămicile îmi trimit că doresc anume așa, atunci deja fac după cerințe și dorințe.

 MO: - Ai un băiețel de nici doi ani și știu că nu este ușor să faci față necesităților lui și activității tale. Cum îți reușește?

 M.G: - Da, băiețelul meu e cel care îmi face programul de fapt! Atât timp cât este treaz și în activități permanente, mami se implică la maxim, pentru că la momentul actual de aceasta are cel mai mult nevoie. Orele de la amiază, nopțile târzii, zilele de odihnă le organizez în așa fel încât să le reușesc pe toate și să-i fac pe toți fericiți.

MO: - Ai această ocupație de relativ puțin timp, a reușit să ți se dea pe gust și să îți dorești să continui și cu alte proiecte similare?

 M.G: - Îmi place mult când primesc feedbackuri pozitive, când clienții, dacă aș putea spune așa, revin și pentru alte comenzi sau când împărtașesc și prietenilor despre ceea ce fac. Aceasta mă motivează și mai mult.
Chiar dacă suntem în era tehnologiei totuși îmi doresc să avem copii dependenți de cărți, jocuri interactive și nu de gadgeturi! Acesta este scopul meu numărul 1. Sper foarte mult ca proiectele pe care mi le-am notat să prindă viață și să lase o amprentă frumoasă în creierașul copiilor!

 

Mai multe lucrări ale Mihaelei, poți vedea pe pagina ei de facebook

Dacă poți și tu inspira alte femei prin ceea ce faci, scrie-mi la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook sau Instagram, iar dacă ți-a plăcut acest interviu și vrei să îl vadă și prietenii tăi, distribuie-l.

 Sursa foto: arhivă personală