Facebook

Mame care inspiră. Diana Babîră: "Atâta timp cât nu depui suflet şi dăruire în ceea ce faci, nu te vei simţi împlinită niciodată"

Atunci când a creat primul carnet cu amintiri pentru cel care avea să îi fie mai târziu soț, nu și-a imaginat că această activitate va face parte din viața ei de zi cu zi. Are studii în sculptură și de patru ani confecționează albume personalizate pentru bebeluși, pentru miri sau cărți de urări la diferite evenimente. Faceți cunoștință cu Diana Babîra, mamă de fetiță și în curând de două ori mamă. Deși nu întotdeauna îi este ușor să lucreze, pentru că activitatea ei necesită mult timp şi dedicare, dragostea pentru ceea ce face şi mulţumirea sufletească îi sunt suficiente pentru a fi împlinită, spune ea.

Mama Online: - Spune-mi pentru început cum ai descoperit această pasiune?

Diana Babîră: - Totul a început cu vreo 6 ani în urmă, când am vrut să-mi surprind iubitul, actualul meu soţ. Având multe amintiri/ peripeţii ce ne legau unul de celălalt, am încercat să creez un album-carnet cu pozele noastre, ceva notiţe semnificative (gen: unde a avut loc prima întâlnire, texte din convorbiri personale, imagini, etc) şi unele obiecte desenate, decupate şi apoi lipite în album! S-a primit o amintire superbă, iubitul meu a fost impresionat pînă la lacrimi. Acum formăm deja o familie și din cînd în cînd mai răsfoim carneţelul fermecat și retrăim acele momente de neuitat!

MO: - Ai lucrări foarte rafinate. Cine sunt clienții tăi și care este cel mai îndepărtat punct din lume în care au ajuns albumele tale?

D.B: - Îți mulţumesc! Cred că nu există o anumită categorie de persoane ce comandă lucrările confecţionate de mine, sunt doar persoane ce doresc să impresioneze plăcut pe cineva drag, dăruind amintiri! Multe din lucrările mele au mers în Franţa, Italia, România, Germania, Anglia, dar cel mai departe au ajuns în America!

MO: - Ce program de lucru ai?

D.B: - După mine aş lucra şi 24 din 24 ore, dar cred că cel mai bine totuşi mă mobilizez și lucrez la amiază când doarme dulcea mea Eva, şi seara. Foarte mult mă ajută bunicii, dar mai ales soţul, care mă ajută la toate treburile casei când nu reuşesc şi o mai dădăceşte şi pe Eva! Vedem deja cum ne vom organiza cînd va apărea minunea numărul 2, dar nu mă sperii, la sigur vom găsi un echilibru în toate!

MO: - Un meșter handmade trebuie să se diferențieze de alții prin originalitate. Si recunosc, îți reușește acest lucru. Cine este sursa ta de inspirație?

D.B: - De când a apărut pe lume Eva, ea rămâne a fi muza mea primordială, dar mă mai inspir şi de pe internet, din natura sau alte ramuri ale artei! Doar că mie îmi place simplu să mă inspir, să fur o idee şi să o adaptez la tehnica mea de lucru, dintotdeauna am urât "copiatul".

Care este lucrarea cu care te mândrești cel mai mult?

D.B: - La drept vorbind îmi place tot ceea ce fac şi aştept cu sufletul la gură rezultatul final, dar, totuşi, am cîteva lucrări, ce rămân a fi preferatele mele, un album pentru o fetiţă - primul anişor de viaţă în stil prinţesă, un set de nuntă alb-ivory: album şi cutiuţă pentru amintiri frumoase, un alt set rochiţă costum - album, cutie pentru bani şi plic,  un mini-album în cutiuţă cu poze de la botezul unei dulceţi şi un set în "living coral" la fel de nuntă, finalizat recent, carte pentru poze şi urări, cutiuţă pentru verighete şi invitaţii pentru oameni dragi!

MO: - Ce sfat ai pentru mamele care, fiind în concediu de maternitate își doresc să își dezvolte afaceri?

D.B: - Mereu am zis aşa "nu există nu pot, ci nu vreau"... Atâta timp cât există tendinţa de a încerca ceva oricît de neînsemnat ar fi, fă-o, în primul rând vei fi fericită pentru că ai încercat, mândră pentru că nu ai lăsat braţele jos ca alţii şi mulţumită pentru că ai avut curajul să realizezi ce-ţi place. Şi încă ceva, atâta timp cît nu depui suflet şi dăruire în ceea ce faci, nu te vei simţi împlinită niciodată, chiar dacă vei deveni cunoscută şi apreciată de cei din jur!

MO: - Te consideri o business mommy?

D.B: - Cred că mă consinder mai mult o mama cu încercări de "business", dar am planuri măreţe, şi cu timpul la sigur le voi realiza. Cea mai râvnită dorinţă a mea este de a deschide un showroom, unde aş putea să-mi expun lucrările, iar persoanele cointeresate ar putea să pipăie şi să savureze "live" din frumuseţe!

Toate lucrările Dianei le găsești aici

 Dacă ești și tu mămică și ai o activitate care poate inspira alte femei, nu ezita să îmi scrii la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Dacă ți-a plăcut acest interviu, te aștept pe pagina de Facebook sau Instagram, iar dacă vrei să îl vadă și prietenii tăi, distribuie-l.

Sursa foto: Facebook.com