Dacă cei din jur îți spun să lași bebelușul din brațe pentru că o să facă din asta o deprindere și în curând îți vei rupe mâinile și spatele, să nu îi asculți, ascultă-ți instinctul de mamă, care cu siguranță îți va dicta să fii cât mai mult timp posibil lipită de puiul tău.
Copiii au nevoie să fie ținuți în brațe, îndeosebi în primul an de viață, acest lucru nu este un capriciu ci un instinct care a asigurat supraviețuirea speciei umane.
Atunci când copilul meu era mic, nu mă mișcam pentru nicio secundă de lângă el, îl luăm cu mine peste tot, la baie, la bucătărie, făceam curățenie cu el în brațe și tot cu el intram în cabina de probă dacă mergeam la cumpărături. De multe ori am fost învinuită că din cauza mea e atât de "mămos" dar la ultima șezătoare organizată de Mămica Alăptează, mi-am scos toate aceste gânduri din cap și de atunci am început să nu mă mai învinovățesc de faptul că Alex e dependent de mine.
Iată ce am mai învațat la șezătoarea "Copiii și brațele" de la consultanta în alăptare și în îngrijirea nou-născuților, Olga Gutium:
- doar în brațe la mama copilul trăiește sentimentul de siguranță;
- până la 3 luni bebelușul nu percepe că el și mama sunt două persoane diferite;
- doar în brațe la mama bebelușul poate regăsi unitatea pe care a trăit-o in uter;
- se dezvoltă armonios și cu un sentiment de încredere față de lume;
Poartă copilul în brațe atât cât vrea el, cu cât crește cu atât mai puțin îți va cere să o mai faci.