Copiii cu tuse și muci îi ducem la gradiniță? Răspunde Dorina Agachi

Un copil cu o infecție respiratorie poate frecventa grădinița dacă nu are febră. Părinții ar trebui să îi lase fără frică pe cei mici într-un colectiv în care sunt copii cu tuse și muci, a spus ieri, în cadrul unui workshop live pe Ask a Doctor, pediatra Dorina Agachi.

Citește și Mihai Stratulat: "Dacă vreți să cheltuiți bani pe antivirale sau pe tratamente homeopatice, mai bine donați acești bani unui copil care are nevoie de intervenție chirurgicală."

"Unicul simptom care ne obligă să izolăm copilul la domiciliu după o viroză este doar febra. În momentul în care un copil nu mai are febră, el nu poate fi focar pentru alți copii.
În viroză, mucii, tusea sau oricare altă stare a copilului fără febră, nu are contraindicații de a frecventa grădiniță.

Când vorbim despre o infecție bacteriană, este de dorit pe toată durata tratamentului cu antibiotoc, copilul să fie la domiciliu. Asta pentru că NU el este periculos pentru colectiv, dar pentru că pe fon de îmbolnăvire bacteriană plus antibiotic, el este mai predispus să se reinfecteze. După infecția bacteriană copilul are nevoie de recuperare."

Întreaga înregistrare a workshop-ului poate fi urmărită aici .

Dacă ești de părere că acest articol ar putea fi util părinților, distribuie-l. Pentru ca să afli primul atunci când postez un articol nou, abonează-te sau dă like paginii de facebook MAMAOnline.

Sursa foto: Pediatrica.md

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează