google.com

De ce să NU îi dai CEAI copilului tău

Ceaiul este cunoscut în toată lumea pentru proprietățile sale de ameliorare sau chiar vindecare a anumitor boli. Fie că este consumat în răceală, constipație, alergie sau insomnie, ceaiul poate face adevărate minuni, însă nu și în cazul copiilor.

Organizația Mondială a Sănătății și Asociația Americană de Pediatrie, recomandă până la vârsta de 6 luni alăptarea exclusivă, ceea ce înseamnă că bebelușii în primele 6 luni de viață nu vor primi nimic altceva cu excepția laptelui matern/formulă. După începerea diversificării, OMS recomandă hidratarea cu apă.

Potrivit mai multor studii ale Organizației Mondiale a Sănătății, ceaiul trebuie să fie exclus din alimentația copiilor din mai multe motive, principalul fiind faptul că acesta conține substanțe care împiedică absorbția fierului în organism.

Ceaiul are efecte negative asupra stării generale de sănătate și dezvoltare a copilului. Acesta conține polifenoli compuși care interacționează cu fierul în intestine și nu îi permite să se asimileze, iar în rezultat poate apărea anemia. Un studiu a constatat că inhibiția fierului prin consumul de ceai de mentă este de 84%, iar a celui de mușețel de 47%, astfel că nici ceaiurile de plante nu sunt recomandate copiilor. Acestea mai pot avea efecte sedative sau pot provoca alergii.

Ceaiul negru și cel verde conțin cofeină, substanță contraindicată celor mici din motiv că excită sistemul nervos central și devin mai agitați.

În concluzie, ceaiul nu are niciun aport nutrițional, pentru a crește un copil sănătos înlocuiește această băutură cu o porție de lapte sau cu una de apă. 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează