Diagnoza de autism nu dispare niciodată 

Autismul nu este o boală, deci nu se tratează. Nu exista o pilulă magică pe care să o administrezi și ea să facă în așa mod încât autismul să dispară. Așa cum nu există o dietă rapidă care să facă grăsimea să se topească. Nu există căi ușoare în autism, așa cum nu există căi ușoare în sportul de performanță. Nu există trucuri magice când la o bătaie din palme capeți abilitați instant fără să depui vreun efort. În autism, exact ca în alpinism, fiecare mișcare este planificată și foarte bine lucrată zilnic mult timp înainte de performanța în sine.

Nu pierde timpul cu diete, acupunctură, masaj, descântece sau orice altceva contracost care îți propune să scapi rapid de autism, NU O SĂ ELIMINE AUTISMUL, care este o parte componentă a unui om care s-a născut în această condiție.

Doar informarea calitativă și munca zilnică duce spre integrarea cu succes în societate. Iar elementele principale în autism sunt: părinții iubitori care nu cedează 24/24 și munca zilnică 24/7 în asimilarea noilor tehnici și combinații de terapii personal ajustate după necesitățile și nivelul copilului, ceea ce te face să devii specialistul personal al copilului tău. În autism ca și în sport, rezultatul vine picătură cu picătură, nu toți ajung pe piedestal, ajung doar cei ce nu s-au oprit, au eșuat, iar s-au ridicat și au știut să-și transforme neajunsurile în abilitați.    

Citește și "Ecranele provoacă sau nu autism?

Acest articol este scris de către Ecaterina Mititelu.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează