Locul 1 în Moldova și Ucraina. Povestea Adrianei Ciobanu, campioană la sport pe role

Acum 3 ani jumătate, Adriana Ciobanu era un copil ca mulți alții, un copil timid și modest. Îi plăcea să se plimbe cu rolele iar încet a dezvoltat o pasiune pentru acest sport, așa că împreună cu părinții au decis să îl practice mai intens, împreună cu un antrenor. Adriana nu avea așteptări mari și nici părinții nu și-au pus speranțe. Scopul lor era ca Adriana să petreacă timpul calitativ, să facă sport și totodată să își facă prieteni.

Cu timpul însă, antrenamentele au început să dea roade, Adriana fiind invitată să participe la concursuri naționale și internaționale, de unde se întoarcea de fiecare dată cu medalii și premii.

Acum, la 9 ani, Adriana face freestyle classic (diferite elemente înconjurând  conuri) și speed slalom (sportivul în maximă viteză trebuie să treacă peste conuri).

Participă la competiții. În Moldova și Ucraina este pe primul loc, iar anul trecut la etapa cupei mondiale de sport pe role care s-a desfășurat la Moscova, Adriana s-a clasat pe locul nouă.

Succesul, spune Galina, mama Adrianei, se datorează în primul rând tăriei de caracter de care dă dovadă fiica ei zilnic, dar ea nu ar fi ajuns la asemenea rezultate fără ajutorul antrenorilor. Anterior Artiom Melnik și Gleb Zaitsez au antrenat-o iar de un an jumătate Adriana face antrenamente cu campioana mondială la sport pe role, Maryna Boiko.

Pandemia este o etapă destul de dificilă pentru toți sportivii, nu doar pentru acest tip de sport, ne-a mai spus mama Adrianei. Au fost închise roller-drom-urile iar în aer liber activitățile la fel au fost restricționate, hotarele au fost închise, concursurile amânate. Adriana însă nu a cedat, ea s-a antrenat împreună cu tatăl ei în casă, la balcon, în parcare sau oriunde găsea o bucată de spațiu.

Chiar dacă Adriana face sport de performanță și este un sport foarte dificil care necesită mult efort fizic, coordonare, răbdare, atenție, grație și plastică, ea găsește timp și pentru alte pasiuni. Ea reușește să citească, să facă pictură, să învețe limbi străine și să aibă reușite de admirat la școală.

Eu îi doresc multă baftă și îi mulțumesc Adrianei Ciobanu pentru că ne duce faima în lume.

Dacă ai și tu sau cunoști un copil despre care trebuie să știe o țară întreagă, scrie-mi la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează